2-седмично Приключение

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E38 740 iL

2-седмично Приключение

Мнение от nickeyar » 12 Яну 2016, 20:43

Здравейте,

Ако заглавието на темата Ви кара да си представяте някое 2-седмично пътуване или обиколка из Европа, то Сте останали с грешни впечатления...

Нека започна, все пак.
Откакто си купих колата Е38 /740 иЛ '95/ минаха точно 15 дни, а колата ми не е излизала от сервиза вече ...2 седмици. Да, мисля, че горе-долу толкова ми се събира - цял ден с колата, общо.

Ето я и цялата история.

При огледът, отивам с приятел, който е запознат с марката и със солиден опит като майстор. Всичко е 5+ по колата, изключвайки дребни забележки по боята и ... един крив /тогава "Неправилно сложен пистов ремък"/, който не бил "особено голям проблем". Окей, разбираме се с пича за цената на колата с уговорката да приключим сделката официално на 28.12, че тогава точно бяха празниците.

Идва време и отивам да приключим сделката. Всичко е тип-топ, паля и тръгвам за Варна /от Бургас/.
Прибирам се без проблеми, карам и се фукам пред приятелите и всички сме доволни. На другият ден, паля, обикалям си по задачки и продължавам да се кефя /и фукам/. След половин ден из улиците, решавам да се отбия при майсторът /друг, покрай когото минавам/ и да му покажа колата, да изговорим кога можем да я вкарам и да обслужим. Както си говорим, изведнъж брат ми забелязва, че лампичката на акумулаторът светва. Майсторът се качва бързо в колата и веднага прави опит да завърти воланът /даже още не съм му споменал че ремъкът е бил сложен накриво/. Съотвено той забелязва че нямам хидравлика и... колата естествено не става за каране, защото ще прегрее докато изляза от сервизът му. Заключваме я и ...си пожелаваме весели празници, след които ще я погледне.
Новата година дойде и почивните дни минаха,... а аз нямам търпение да получа обаждане от майсторът... Минава ден, минава втори и накрая идва датата за която сме се разбрали че ще ме приеме /за обслужване/.. по обяд получавам обаждане, че ремъкът е скъсан и при късането си, чупи някаква перка /тая голямата, на бъбрека/.. проблемът бил в някакъв амортисьор на обтегачът... заради което не бил пасвал добре и ходел встрани, докато не е излязъл и направил поразиите. Окей,.. идеята е да намерим оригинален /нов/ амортисьор и перка от морга + ремъкът и ролките и т.н. и т.н... Чакам още няколко дни... идва уикендът, съответно до другата седмица /иии... вече днес...../ Оказва се че и акумулаторът е за смяна ...сменям го и него. Уговораряме се да си взема колата след работа.. излизам от работа по-рано /нямам търпение, а и спомен как изглеждаше колата ми ???/... Влизаме в сервиза, /спомням си колата и вече се усмихвам леко/ майсторът доволен че е свършено с този проблем. Оказва се че е взел и амортисьорчето от моргата. Викам 'хубу, ти си човекът който разбира' /идеята била да си спестя около 100лв. от разликата и още 4 дни докато частта пристигне/... хараби, всичко е жетон, щом казва. Пито-платено и нямам търпение да завъртя ключа и да потегля. Така и става.... Дотук всичко е наред, вече съм доволен, макар олекнал финансово, но поне имам кола! Преди това бях олекнал + без кола все пак! ... Карам си из градът и отивам към нас /5км./ .. оказва се че няма място където да паркирам корабът майка около нас, и понеже идеята е да излизам /да си се фукам.../ викам - няма да я вкарвам сега в гаража, ще направя едно кръгче до буната и след 15 минути се прибирам обратно /ГЛАД/... Карам си аз към буната, лека по-лека, всичко в нормата /хлъзгав път и ...светещ АБС + АСЦ /който сме решили да поправим/.. викам си няма за къде да я суча ... Спирам си на буната и слизам да си огледам колата - всичко ли й свети /че имаше изгорял /и сменен/ халоген ... кефя се че вече и той свети - поглеждам фаровете и си обещавам да си поръчам най-яките angel eyes... Огледах и отзад кво става - пак всичко си свети и се кефя на звукът. При отворена врата сядам леко на седалката и давам газ да чуя тоз осмак, да го ...
Продължавам да се кефя на звукът. В следващият момент поглеждам таблото и какво да видя - дежа вю! Акумулаторът пак е светнал и... нямам хидравлика! Отново. Не вярвам на случващото се. Отварям капака, а с другата ръка звъня на майсторът ...докато си говорим, вече съм погледнал какво става под капака ..и гледам как ремъкът е излязал отново, не забелязвам /а и не виждам от еуфория дали има счупени перки, ролки, п...и майни.... Майсторът силно учуден и той не можещ да повярва какво се случва, обещава да прати пътна помощ и да му я закара на място в сервизът..... Всичко това, точно около 15км. откакто съм запалил. Всичко това след толкова време на чакане, оплаквания на всеки който ме пита 'кво стааа ве, как е 7ка'.... /а сега и на Вас/, молитви да няма последващи проблеми и т.н.... Сега отново сме на изходна позиция. Направо не знам. Дадох всичко което имах за нея и сега ни кола, ни пара... Оставих платформата да закара колата на мястото и се прибирам с наведена глава в нас....

Не знам от какво може да е /аз изобщо не съм технически запознат с детайлите, а и не разбирам от коли/, ако някой може да има някакво обяснение, може да сподели. Естествено, той майсторът ми ще се занимае с нея, но нали затова е форумът, за споделяне....
Като цяло - потресаваща история и голям карък! Искам, а не мога да почерпя за колата дори! Направо трагикомично.

Ами.. всякакви идеи и базици са добре дошли. Като нямам кола, поне да си начеша пръстите тук :)
Ако има колеги от Варна, които мислят, че можем да се срещнем на по-късен етап - да заповядат, че със сигурност има неща, които да споделим и видим. Не говоря за ремонтиране - а като клубна среща.

Това е засега, излях си мъката :) хаха...

Всичко хубаво и най-вече безаварийни километри на всички колеги!

Николай
Последна промяна nickeyar на 13 Яну 2016, 12:28, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Re: 2-седмично Приключение

Мнение от Brat mu » 12 Яну 2016, 21:10

Евтиното излиза скъпо. Караш кола, която като нова е била 100к, а ти си я придобил за има-няма 5к и очакваш да минеш с дискотечни за моргаджийски части. Цялата схема е сбъркана!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nickeyar » 12 Яну 2016, 21:42

Въпросът ми беше дали има някой с подобен проблем или идеи. Останалото не е толкова тежко, просто цялата история е малко налудничава.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35 97'
Мечтае да кара: BMW E38 Аlpina B12 6.0

Мнение от Peev_92 » 12 Яну 2016, 21:42

Дано агонията се приключи след излизането й от сервиза, този път. Пожелавам ти само безаварийно и никога да не те оставя на път. Не се притеснявай толкова, предполагам, че проблемът няма да е сериозен. Представям си как се подаваш като шушумига :mhihi: :mhihi: от вратата и "газираш" ОСМАКА-МАДАФАКА :smoke: :mrgreen: . Те така де. Моята я купих за 7700 лева (730D), това стана 12ти септември, сега сме 12ти януари ( 4 месеца), а колата ми е точно 8,800 лева (без разходи за данъци, винетки, гориво и т.н.). Ремъци, масла, кормилен накрайник, чисто нови гуми и 1100 кинтара долу. Отделно се зареждаш с хидравлична течност, спирачна течност, течност за чистачки, 1 нож ( да нож, че знае ли човек, всичко става ), предпазители (бушончета) и тем подобни нещица. Обслужи си я като човек, пък после вече си се кефи на максимум. Е38 е най-красивата 7ца ( лично мнение ), да не говорим за уникалния комформ и чувство за сигурност, докато караш. Карам и Рено Лагуа 1999г, дизелче, седалките плюш, меко вози (малко коли се доближават до возията й), но 7цата надминава всичко :bowdown: :bowdown: :bang: :bang: . Хайде със здраве!!!
Не страст, а диагноза :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 12 Яну 2016, 21:59

nickeyar написа:Въпросът ми беше дали има някой с подобен проблем или идеи. Останалото не е толкова тежко, просто цялата история е малко налудничава.

Идеи? Слагай нови, качествени части и няма да имаш такива драми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 12 Яну 2016, 21:59

nickeyar написа:...не разбирам от коли...

Личи :mhihi:

nickeyar написа:... Искам, а не мога да почерпя за колата дори...

Са не се обиждай, ама...нямаш пари да се обръснеш, дето се казва, па си тръгнал 7-ца да купуваш :dunno: На кого какво доказваш? Семеен с 2-3 деца ли си? Ако ти е да евеш пичките...за парите, които си дал за тази кола щеше да изпонаевеш половин ВИНС и щеше да се научиш поне как се еват мацките без нужда от 7-ца :mhihi:

nickeyar написа:...Това е засега, излях си мъката :) хаха...

Дано ти е олекнало поне :mhihi:
Сериозно, като я оправят колата я продавай и си купи нещо, ремонтите на което няма да те затрудняват толкова финансово. 7-ците никъде няма да избягат ;)

П.С. Тази тема трябва да се закачи някъде и да се дава линк към нея на всички "новобранци" с теми от сорта на "колко струва поддръжката на Е38...чупи ли се много..." и т.н. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от nickeyar » 12 Яну 2016, 22:04

Ти сериозно ли ? :) ахахахахахаха Хайде да не се обиждаме, моля! Явно иронията с която говоря ви е дошла в повече! лол

Потребител
Аватар
Кара: E38 740/725

Мнение от KoKu » 12 Яну 2016, 22:43

Brat mu написа:
nickeyar написа:Въпросът ми беше дали има някой с подобен проблем или идеи. Останалото не е толкова тежко, просто цялата история е малко налудничава.

Идеи? Слагай нови, качествени части и няма да имаш такива драми.

Именно !
Два броя ги имам,и съм установил,че колата от към потдръжка и облсужване не търпи компромиси.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 12 Яну 2016, 22:53

Ако такива сравнително не толкова сериозни ремонти те затрудняват, както казаха колегите продавай я тая кола - не е за тебе

Потребител
Аватар

Мнение от nickeyar » 12 Яну 2016, 23:34

Вие сте скандални :) хахаха, оставете решенията на мен, моля!

Идеята ми беше да се заформи нещо около проблемът, вие още малко и спциално слаб ще ме изларате, хаха! Е, хайде няма нужда.

Лека вечер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 730 печка

Мнение от KostovG » 12 Яну 2016, 23:47

Щом човека си е купил 7-ца дори с в8мак, не си мислете, че не си е направил сметката... Просто като дойде всичко на 1 път и идва нанагорно.
Успех и безаварийно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 12 Яну 2016, 23:53

въпрос към автора - ти ли я рендосваше на празен ход преди няколко дни на подземния на пикадили парк? щото ако си ти, от тва зорене не пистовия ремък, ми веригите и валовете ще изскочат навън....
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 13 Яну 2016, 0:26

Явно си попаднал на "майстор" :driving: А и като се купи такава кола трябва да си готов с едни 1000 + лв за обслужване и смяна на някой от консумативите :yes: Не можем да очакваме , че като купим кола за 5000-6000 и всичко да е 6 точки :yes:

П.С Само да те успокоя, че покупката на колата е най-малката инвестиция, особено отнасяща се до V8 .... :bchug: И тепърва почва голямото даване на пари :yes: Това е реалността :dunno:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Яну 2016, 0:33

georgipass написа:
П.С Само да те успокоя, че покупката на колата е най-малката инвестиция, особено отнасяща се до V8 .... :bchug: И тепърва почва голямото даване на пари :yes: Това е реалността :dunno:

Има нещо такова, да... освен това, както и сам написа, 1000лв начални разходи са нещо нормално, но повечето хора изобщо не мислят така.. и си мислят, че като вземат нещо "на добра цена", после лесно ще го стегнат за някви "дребни пари"... ама реалността не е баш такава :) (Имаше само едно изключение, преди година, когато един приятел нарочно си продаде 7-цата за 4000лв... на първия ден след свалянето на цената му се обадиха 20 човека, щото знаеха какво представлява колата... но както казах това е изключение...)

Нямам изобщо предвид автора на темата, ами по принцип...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 13 Яну 2016, 10:47

nickeyar написа:Вие сте скандални :) хахаха, оставете решенията на мен, моля!

Идеята ми беше да се заформи нещо около проблемът, вие още малко и спциално слаб ще ме изларате, хаха! Е, хайде няма нужда.

Лека вечер.

"Батка" никой не взима решения тук вместо теб, както и никой никакъв не те изкарва. Дават ти се възможно най-колегиални и friendly съвети. Дали ще се вслушаш в тях си е абсолютно и само твоя грижа/проблем. Само имай предвид, че уж

и
nickeyar написа:Sent from my iPhone using Tapatalk
, пък
nickeyar написа:...идеята е да намерим оригинален /нов/ амортисьор и перка от морга ....

...аз изобщо не съм технически запознат с детайлите, а и не разбирам от коли...

...Искам, а не мога да почерпя за колата дори...

Сещай се сам какви асоциации навява тва :mhihi:

Следваща

Назад към Е38