Проблем "Remote Key Battery"
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Проблем "Remote Key Battery"
От известно време чат-пат ми изписва "Remote Key Battery"... това хубаво... купих си две нови батерии за ключа, CR1220... смених ги... но продължава да ми пуска това съобщение... интересно е също и, че двете стари батерии са на 3.05V, което е ОК... но да речем, че "под товар" пропадат и са за смяна... но след слагането на новите батерии ситуацията е същата...
Някой с някаква идея?
Някой с някаква идея?
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем "Remote Key Battery"
Да не се изказвам неподготвен, колега, но по принцип когато караш, батерията в ключа се зарежда. Вариант е ако ползваш много ключа, а караш колата малко, да не успява да се зареди.
Друг вариант е просто нещо да се е случило и да е спрял да зарежда, когато караш.
Аз имах проблем с ключа на e46 и в ютуб бях гледал клипче за обучение/синхронизиране (не знам какво точно е) на ключа и в крайна сметка след тая манипулация се оправиха нещата.
При мен се беше стигнало до там, ме трябва да съм до колата, за да мога да отключа...
П.с. Мисля, че ако батериите са обикновени, не могат да се зареждат и е напълно нормално в даден момент да се изчерпят..
П.с. 2 Нещо съм недочел явно, понеже виждам, че и с чисто нова батерия ти показва съобщението, но ще оставя написаното, понеже може да е полезно на друг.
Друг вариант е просто нещо да се е случило и да е спрял да зарежда, когато караш.
Аз имах проблем с ключа на e46 и в ютуб бях гледал клипче за обучение/синхронизиране (не знам какво точно е) на ключа и в крайна сметка след тая манипулация се оправиха нещата.
При мен се беше стигнало до там, ме трябва да съм до колата, за да мога да отключа...
П.с. Мисля, че ако батериите са обикновени, не могат да се зареждат и е напълно нормално в даден момент да се изчерпят..
П.с. 2 Нещо съм недочел явно, понеже виждам, че и с чисто нова батерия ти показва съобщението, но ще оставя написаното, понеже може да е полезно на друг.
Последна промяна aristocrat на 18 Мар 2015, 18:21, променена общо 1 път
- Mollov
- Мародератор
-
Както съм написал, батериите съм ги сменил... и не, не се зареждат... само че проблема си седи и с новите батерии...
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
И при мен от онзи ден го изписва, на няколко пъти си загуби и ключа, обучавам го и тръгва, а батериите и на двата са нови. Днес тотално отказа да отключва и заключва от бутоните...Обучавам и двата, но реакция от централното никаква...Някой да има идея?

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Разкачих едната клема за 20-ина минути, после си обучих ключа и всичко работи...Обаче някаква причина за проблема трябва да има
edit: Днес сутринта пак го беше загубила > обучаване и пак работи...Явно има някакъв незнаен проблем
edit: Днес сутринта пак го беше загубила > обучаване и пак работи...Явно има някакъв незнаен проблем

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
А къде си сменяте батерията на ключа?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Mollov
- Мародератор
-
Как така къде?
Маха се капачето отзад, развиват се двата винта, пада задната част на пластмасата на ключа и е воала... при мен са два броя CR1220... при по-новите са една батерия, забравих кой тип...

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Mollov написа:Как така къде?Маха се капачето отзад, развиват се двата винта, пада задната част на пластмасата на ключа и е воала... при мен са два броя CR1220... при по-новите са една батерия, забравих кой тип...
Да това го гледах в книжката , ама моя ключ е такъв :
http://locksmithbg.com/product/1705/ori ... 9-e38.html
Отделно, няма ли да загуби настройките?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Да използвам и аз да попитам в темата тогава, понеже си купих китайска кутийка с 3 бутона и прибиращ се ключ. При прехвърлянето има ли някакви тънкости? Още не съм отишъл да ми нарежат перото и да знам дали да си я прехвърля сам, или да питам ключаря...
Със стария ключ съм, а не с ромба. Четох, че при стария не давало проблеми уж след прехвърлянето...
Със стария ключ съм, а не с ромба. Четох, че при стария не давало проблеми уж след прехвърлянето...
aristocrat написа:Да използвам и аз да попитам в темата тогава, понеже си купих китайска кутийка с 3 бутона и прибиращ се ключ. При прехвърлянето има ли някакви тънкости? Още не съм отишъл да ми нарежат перото и да знам дали да си я прехвърля сам, или да питам ключаря...
Колега, щом си със стария ключ, то няма кой знае какво за прехвърляне

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Ясно. Не съм се информирал достатъчно и от това, което чета, ще ми е нужна платка от диамантен ключ, за да мога да си отключвам и заключвам, а от моя ще ползвам само чипа за запалването.
- Mollov
- Мародератор
-
Mollov написа:Както съм написал, батериите съм ги сменил... и не, не се зареждат... само че проблема си седи и с новите батерии...
Това има ли няква връзка с Check-а? Преди да сменя LCM-а чат-пат при натискане на спирачката ми ревече на "Check Brake Lights"... смених LCM-а и спря... само че сега пак почна да го прави... почвам да се чудя дали не е нещо по компа...
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Mollov написа:Mollov написа:Както съм написал, батериите съм ги сменил... и не, не се зареждат... само че проблема си седи и с новите батерии...
Това има ли няква връзка с Check-а? Преди да сменя LCM-а чат-пат при натискане на спирачката ми ревече на "Check Brake Lights"... смених LCM-а и спря... само че сега пак почна да го прави... почвам да се чудя дали не е нещо по компа...
Я все пак си провери крушките и пистите към тях (за стоповете). Аз имах подобен проблем и се оказа незатегнат стоп и окислила писта за стоп светлина...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Mollov
- Мародератор
-
Стоповете са нови... на 1 година са.... и след смяната им беше същото положението... докато не смених LCM... или поне ако не е било от това, значи е ебаси съвпадението...
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2