Проблем с АБС-а работи постоянно и сама дава газ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Проблем с АБС-а работи постоянно и сама дава газ
Колеги , наскоро ми светнаха лампите за АБС+ДСЦ , закачих я на диагносика и показа десен заден сензор. Смених го и лампите угаснаха моментално от там обаче се появиха проблемите . В движени като натисна спирачка педала и доста твърд и АБС-а почва постоянно да рита без причина , отделно като дигна да кажем 40км/ч и пусна газта колата продължава сама да си ускорява без да натискам газта. И така няколко минути каране докато пак не ми светнат лампите за АБС+ДСЦ и всичко се оправя , педала умеква и спира да си дава газ. На диагностика показа Pulse sensor. От какво може да е ? Сензора който съм сменил да е кофти?

- streetracing12
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с АБС-а работи постоянно и сама дава газ
vvaskoo написа:Колеги , наскоро ми светнаха лампите за АБС+ДСЦ , закачих я на диагносика и показа десен заден сензор. Смених го и лампите угаснаха моментално от там обаче се появиха проблемите . В движени като натисна спирачка педала и доста твърд и АБС-а почва постоянно да рита без причина , отделно като дигна да кажем 40км/ч и пусна газта колата продължава сама да си ускорява без да натискам газта. И така няколко минути каране докато пак не ми светнат лампите за АБС+ДСЦ и всичко се оправя , педала умеква и спира да си дава газ. На диагностика показа Pulse sensor. От какво може да е ? Сензора който съм сменил да е кофти?
Здр колега и аз имах точно същия проблем както си карах ми светнаха лампите на АБС+ДСЦ закачихме я на диагностика и ми показа заден десен датчик.Купих си АТЕ датчик сменихме го лампите изгаснаха и всичко си е наред.При теб не знам защо така се е получило вероятно бъгав датчик си купил.Успех ще следя с интерес какъв е бил проблема

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
vvaskoo написа:Колеги , наскоро ми светнаха лампите за АБС+ДСЦ , закачих я на диагносика и показа десен заден сензор. Смених го и лампите угаснаха моментално от там обаче се появиха проблемите . В движени като натисна спирачка педала и доста твърд и АБС-а почва постоянно да рита без причина , отделно като дигна да кажем 40км/ч и пусна газта колата продължава сама да си ускорява без да натискам газта. И така няколко минути каране докато пак не ми светнат лампите за АБС+ДСЦ и всичко се оправя , педала умеква и спира да си дава газ. На диагностика показа Pulse sensor. От какво може да е ? Сензора който съм сменил да е кофти?
Както колегата ти е казал и ти смяташ- датчика е кофти. По принцип се слага само оригинален, защото останалите може да правят доста странни сигнали- виждал съм китайски от 50-на лева, който дава информация, че колата се движи с 400км/ч, при реални 5км/ч, а на собственика на колата му беше омръзнало при пълзене в задръстване, педала да му рита

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
zvetiko написа:vvaskoo написа:Колеги , наскоро ми светнаха лампите за АБС+ДСЦ , закачих я на диагносика и показа десен заден сензор. Смених го и лампите угаснаха моментално от там обаче се появиха проблемите . В движени като натисна спирачка педала и доста твърд и АБС-а почва постоянно да рита без причина , отделно като дигна да кажем 40км/ч и пусна газта колата продължава сама да си ускорява без да натискам газта. И така няколко минути каране докато пак не ми светнат лампите за АБС+ДСЦ и всичко се оправя , педала умеква и спира да си дава газ. На диагностика показа Pulse sensor. От какво може да е ? Сензора който съм сменил да е кофти?
Както колегата ти е казал и ти смяташ- датчика е кофти. По принцип се слага само оригинален, защото останалите може да правят доста странни сигнали- виждал съм китайски от 50-на лева, който дава информация, че колата се движи с 400км/ч, при реални 5км/ч, а на собственика на колата му беше омръзнало при пълзене в задръстване, педала да му рита
Мерси колеги , поръчах нов датчик да се надяваме че ще оправи проблема.

4 мнения
• Страница 1 от 1