Въпрос относно волан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Въпрос относно волан
Здравейте колеги.Въпроса ми е следния:къде е разликата между волан от преди фейса и след фейса?Интересува ме самия обръч на волана дали е различен(шлици към пръта,отвори)?И другото което ме интересува е:моят автомобил е фейс,но се води 9 месец 1998г,възможно ли е да съм със стария волан от преди фейса?
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Въпрос относно волан
Разлика в шлиците няма, но основата на обръча до шлиците е различна. Разликата е в мястото на лентовия кабел. При колите преди фейслифта, лентовия кабел е монтиран на волана, а на тези след фейслифта лентовия кабел седи на кормилния прът. Аербеците са с различни букси. Това е конкретно за М-воланите, но мисля че се отнася и за другите волани.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Фейс фаровете са от 09/98, воланите са от 03/99.
За най-сигурно, без да разглобяваш, си погледни ръчките за мигачите и чистачките, ако в края им, към кормилния прът, завършват с палтче то волана ти е от стария.
За най-сигурно, без да разглобяваш, си погледни ръчките за мигачите и чистачките, ако в края им, към кормилния прът, завършват с палтче то волана ти е от стария.

- amgpower
- младши ентусиаст
-
Благодаря колеги.Оказа се че съм със стария волан.Тея от Мюнхен са голями олигофрени,колко простотии ще направят различни през 1-2 години не е истина.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
amgpower написа:Благодаря колеги.Оказа се че съм със стария волан.Тея от Мюнхен са голями олигофрени,колко простотии ще направят различни през 1-2 години не е истина.
Не си прав. Слагат просто на всеки каквото си поиска... Нали знаеш, че тези коли не се продават с "базова" конфигурация.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- amgpower
- младши ентусиаст
-
Да това е премиум сегмент и всичко е по-поръчка.Аз имах в предвид,че спокойно можеше да сложат волан с другия фланец(няма предвид М-ковия),а този обикновенния щом е фейс вече.Като правят фейс да сменят всичко а не през няколко месеца да се сетят за някоя простотия.Подобно на това е и модула за ел стъкалта и огледалата през 2-3 години ги смянят и още куп глупости.
Здравейте колеги,
Бих искал да ви попитам относно помяната на волан, от 4 лъчев към М -ков, колата ми е 1995г. може ли донора да е е39 преди фейса или трябва да си е е38 също преди фейса или трябва да се гледа на място буксите и шлиците дали съвпадат?
Бих искал да ви попитам относно помяната на волан, от 4 лъчев към М -ков, колата ми е 1995г. може ли донора да е е39 преди фейса или трябва да си е е38 също преди фейса или трябва да се гледа на място буксите и шлиците дали съвпадат?
7 мнения
• Страница 1 от 1