E38 М60Б40 прекъсва!!!

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E38 740i

E38 М60Б40 прекъсва!!!

Мнение от Win4o » 13 Дек 2014, 1:44

Здравйте колеги. Нов съм в форума, нов съм и в БМВ света. :) Наскоро си купих 740и.... след като направих стандартното обслужване
покарах я 1 седмица и започна на празен ход да тресе.. включена на скорост с натисната спирачка пак тресе наа паркинг пак тресе
в движение проблема го няма... колаата върви прекрасно и на газ и на бензин... обаче.. тук идва обачето :) ... от вторник колата тресе
доста повече. Все едно не работи на 8 ами на 4 цилиндри... няма мощност... едвам съм натиснал газта а разходомера ми е на макс аа оборотите на 1.5-2к със голяма мъка упсях да вдигна 80км в час.... като спра на светофар оборотите са около 500 и тресе много...3 дена колата е в сервиз и не могат да кажат какво причиняава проблема... компютъра е изкарал ламбда сондите.. сменени са и пак същото
.... помагайте давайте акъл и Вие... Влюбен съм в тази кола и искам да си я карам час по скоро :) Забравих да спомена че със кикдаун повече от 4.5к обороти не пожела да качи... Ще се радвам да помагате...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: E38 М60Б40 прекъсва!!!

Мнение от Bavarcho » 13 Дек 2014, 9:10

Толкова много неща може да са.
според мен смени сервиза първо..
Ако няма грешки в мотора, замериха ли налягането на бензина, дебитомера проверен ли е, бубини/свещи каква искра дават и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Дек 2014, 10:54

Е той колегата е споменал, че е изкарала ламбдите като грешка. Според мен е по запалването нещо. Датчик колянов вал е възможна причина и май не винаги се хваща на диагностика. Иначе за майстора е рано да го сменяш според мен - проверил е вече някои неща и знае до къде е стигнал. Невинаги е лесно да се открие проблема. Но е задължително да се извадят свещите и да се види кой цилиндър как е работил, да се замери налягането на горивото и такива стандартни неща, както Баварчо каза.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 13 Дек 2014, 15:26

и аз си мисля за проблеми с налягането на горивото ама би трябвало тея от сервиза да са го замерили :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 13 Дек 2014, 16:36

няма как да е от горивото при положение, че тресе на празен ход. смисъл, ако и за празен ход няма гориво, то какво говорим за по нагоре.
според мен проблема идва от запалването - най-вече свещи бубини.. не бих отписал и дебитомера.
другото знаете, че на този мотор му е важно да не взима въздух от някъде. когато го прави се бъркат и сондите и компа, освен че тресе.. ;)
има доста теми, разрови се из раздела :roll:
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 13 Дек 2014, 20:53

google - > rough idle bmw

- > https://www.youtube.com/watch?v=s1fTSP8VHvA :)

това е доста често срещан проблем особено при m60/62

Потребител
Аватар

Мнение от Win4o » 13 Дек 2014, 22:42

Благодаря колеги.... проблема е решен за сега.. оказа се слаб акомулатор... сложихме нов и колата заспа... има съвсем лекичко тресене и то само на паркинг... и вече върви както трябва.. не се мъчи :) :clap:

Потребител
Аватар

Мнение от Win4o » 27 Фев 2015, 20:30

Пичове мойта епопея с бавареца ми продължава... :( отново тресе много на празен ход, оборотите са около 500... няма никаква мощност... и от няколко дена колкото и да не разбирам много много от двигатели започнах с помоща на чичо ви гугъл да изпробвам някакви неща... Тъй като преди месец се сблъсках с проблем с плъхове който бяха нагризали доооста кабели по колата реших да прегледам майсторите каква са я свършили и тръгнах по всички кабели който се виждат.. открих че на датчика на разпределителния вал кабелите не са много ок.. оправих ги ... колата не се оправи... извадих всички свещи една по една няма видими неточности по тях не са омаслени изглеждат добре пък и са сменяни преди 2к км... докато свалях свечите открих че едната бобина е хлабава и я затегнах после добре... после стигнах до така нареченото стъпоково моторче или клапана за упраавление на въздуха за празния ход.... откачих го почистих го и реших като го слагах да пробвам да запаля без да му закачам буксата.... и о чудо... колата мърка.. не тресе изобщо... върви както трябва да върви този автомобил... държи около 600-700 оборота по ското 600... но работи равномерно и върви доста.... мой приятел ми каза че сега компютъра на колата взима някакви базови настройки и най-вероятно доста ще се качи разхода.... Въпроса ми е какво мислите вие по темата и може ли да работи този двигател без този клапан.... защото има вероятност този клапан да не затваря като подадеш газ и да дърпа въздух от там и да бърка смесите в същото време пък да не работи както трябва и да бърка и празния ход... знам ли вече и аз какво да мисля... но не се отказвам... моля помагайте всеки е добре дошъл да даде акъл :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E32 740 V8 manual
Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0

Мнение от Dj Ivo » 05 Мар 2015, 10:02

Аз го имам същия проблем, и открих че компютъра на газовия инж. прави бели и не управлява бензиновите и газовите дюзи на едната група цилиндри....не питай колко време ми отне да го разбера :lol: Като рестартирам компютъра на газовото и нещата се оправяха до следващия път, а щом казваш че си сменил акомулатора и после се е оправила, няма да се учудя и при теб да е нещо такова.
С какъв газов инж. си?

Поздрави.

Чичо Митко
Аватар
Кара: Х5 и W209
Мечтае да кара: DDT на море :)

Мнение от Митко Стоянов » 05 Мар 2015, 10:30

Като ти настроят газовото и ще се оправят нещата. Оттам ти идва и драмата със сондите..сместа отива на майната си и те забиват.
Изображение

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 06 Мар 2015, 21:07

Митко Стоянов написа:Като ти настроят газовото и ще се оправят нещата. Оттам ти идва и драмата със сондите..сместа отива на майната си и те забиват.

Казвах аз че осмаците на газ не вървят и само проблеми :) .

Каква е марката на газовата и къде се намира колата ?
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 21 Мар 2015, 14:37

Слушай колегите! Не е от стъпковото моторче.То се управлява само на празен ход,иначе е затворено.Не би трябвало да ти бърка работата при високи обороти.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Назад към Е38