таван
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
таван
Здравейте, колеги,
Карам 740i 99г (фейса) без шибидах. Това лято на морето беше паркирана на слънце и таванът се разлепи. Намерих нов таван от форума, но искам да попитам- лесно ли се сменя и може ли някой на л.с. да ми препоръча човек, който да го направи.
Благодаря предварително на отговорилите!
Карам 740i 99г (фейса) без шибидах. Това лято на морето беше паркирана на слънце и таванът се разлепи. Намерих нов таван от форума, но искам да попитам- лесно ли се сменя и може ли някой на л.с. да ми препоръча човек, който да го направи.
Благодаря предварително на отговорилите!
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: таван
Искаш да смениш само кората нали? Елементарно е. Излиза през задна дясна врата без да сваляш седалките
Разкачаш дръжки, сенници и све останало дето има по него, на задното стъкло има един ръб дето трябва да го измъкнеш тавана от него и го завърташ, като предните седалки са докрай напред и с легнали облегалки докато започне да излиза през вратата, като по някое време ще се наложи на пасажерската седалка да вдигнеш облегалката максимално напред да мине таваня зад нея и си капитан
аз моя го вадих сам, ама е гадно. Хвани някой да ти помага

Разкачаш дръжки, сенници и све останало дето има по него, на задното стъкло има един ръб дето трябва да го измъкнеш тавана от него и го завърташ, като предните седалки са докрай напред и с легнали облегалки докато започне да излиза през вратата, като по някое време ще се наложи на пасажерската седалка да вдигнеш облегалката максимално напред да мине таваня зад нея и си капитан

аз моя го вадих сам, ама е гадно. Хвани някой да ти помага

ATR-42/72
- Krasi-1.500000km.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38
- Мечтае да кара: E38
Асенчо и аз на моита го свалях за да сменя плата точно така го извадих както ти е написал колегата сега е много студено иначе бих ти помогнал нека стопли малко и ми се обади ще го направим. 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Само кората на люка не знам как да я сваля без да я дамаджосам. На щипки ли е на какво е някой ако знае как се сваля да каже, че явно не е като на Е34-ката

ATR-42/72
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
Благодаря, колеги! Тази година на морето колата стоеше 15 дни на яко слънце и таванът се разлепи... Въпреки че и миналата година беше там и не се разлепи... Явно му е дошло времето. Ще го купя и на пролет ще го сменя. Краси, благодаря за предложението. Ако не намеря някой да го смени за прилични пари, ще ползвам твоята помощ. А черпенето - знаеш от кой ще е!

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
asennikolov написа:Благодаря, колеги! Тази година на морето колата стоеше 15 дни на яко слънце и таванът се разлепи... Въпреки че и миналата година беше там и не се разлепи... Явно му е дошло времето. Ще го купя и на пролет ще го сменя. Краси, благодаря за предложението. Ако не намеря някой да го смени за прилични пари, ще ползвам твоята помощ. А черпенето - знаеш от кой ще е!![]()
![]()
Около 100 лв за смяна/претапициране взимат. Това ако ходиш при тапицер, ако сам си го правиш няма да ги даваш

ATR-42/72
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
DLVasilev написа:asennikolov написа:Благодаря, колеги! Тази година на морето колата стоеше 15 дни на яко слънце и таванът се разлепи... Въпреки че и миналата година беше там и не се разлепи... Явно му е дошло времето. Ще го купя и на пролет ще го сменя. Краси, благодаря за предложението. Ако не намеря някой да го смени за прилични пари, ще ползвам твоята помощ. А черпенето - знаеш от кой ще е!![]()
![]()
Около 100 лв за смяна/претапициране взимат. Това ако ходиш при тапицер, ако сам си го правиш няма да ги даваш
Благодаря, колега. Намерих таван 2ра употреба, ще го купя ако е хубав и ще го сменя целия, без да го претапицирам.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
asennikolov написа:DLVasilev написа:asennikolov написа:Благодаря, колеги! Тази година на морето колата стоеше 15 дни на яко слънце и таванът се разлепи... Въпреки че и миналата година беше там и не се разлепи... Явно му е дошло времето. Ще го купя и на пролет ще го сменя. Краси, благодаря за предложението. Ако не намеря някой да го смени за прилични пари, ще ползвам твоята помощ. А черпенето - знаеш от кой ще е!![]()
![]()
Благодаря, колега. Намерих таван 2ра употреба, ще го купя ако е хубав и ще го сменя целия, без да го претапицирам.
То това е ако е хубав само го сменяш, ако е за претапициране по-добре си свали твоя, претапицирай си го без да купуваш нов. Щом е и без люк твоята претапицирането е фасулска работа. Там цените също варират - оригиналната алкантара струва около 110 лв на линеен метър и се внася по поръчка от Италия и то само когато има повече от 5-6 души да вземат. Другото е онзи евтиния плат от 10 лв на метър дето и на москвич няма да го сложа. Има и един плат за тапицерия на мека мебел, който е 1:1 с плата на тавана на Е38-цата, но е с твърда основа и трудно се работи с него. Лично аз смятам да го претапицирам с нещо велуроподобно, но не съм решил още дали да остане светлосиво както е било или да го опраскам черен тавана, колонките и задната кора. Има такива фабрични черни, но този дето ми искаше 250 лв за кора с плат на нея само защото е черен може да си го навие на руло, да го прегъне на 4 да е по-дебело и да си го навре някъде

ATR-42/72
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Кожа на тавана е красиво, но неприятно като шумоизолация и отражение на звука. Получава се ехо в купето, което поне мен не ме кефи.
Зависи. Ако е като в ауди 80-ка ще има не ехо ми направо цяла зала ще крещи по теб

Има една дупчена кожа с дунапрен и при нея няма ехо, ама там извивките трябва да са пришити, че иначе става грозно

ATR-42/72
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/566588
Anthracite headliner си е екстра
http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... ictures%29
Anthracite headliner си е екстра
http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... ictures%29
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
За по-лесно няма да претапицирам, а ще намеря читав оригинален, със същия цвят. Няма да е по-скъпо от претапициране на стария. Благодаря на всички колеги за съветите!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
asennikolov написа:За по-лесно няма да претапицирам, а ще намеря читав оригинален, със същия цвят. Няма да е по-скъпо от претапициране на стария. Благодаря на всички колеги за съветите!
Няма да е толкова дълговечно, да си знаеш

- asennikolov
- младши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:asennikolov написа:За по-лесно няма да претапицирам, а ще намеря читав оригинален, със същия цвят. Няма да е по-скъпо от претапициране на стария. Благодаря на всички колеги за съветите!
Няма да е толкова дълговечно, да си знаеш
Сигурно, но ще е същата материя като страничните колонки и все пак ще е оригинално. А философски погледнато, и аз няма да съм дълговечен!

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2