таван

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

таван

Мнение от asennikolov » 19 Ное 2014, 23:28

Здравейте, колеги,

Карам 740i 99г (фейса) без шибидах. Това лято на морето беше паркирана на слънце и таванът се разлепи. Намерих нов таван от форума, но искам да попитам- лесно ли се сменя и може ли някой на л.с. да ми препоръча човек, който да го направи.

Благодаря предварително на отговорилите!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: таван

Мнение от DLVasilev » 24 Ное 2014, 18:38

Искаш да смениш само кората нали? Елементарно е. Излиза през задна дясна врата без да сваляш седалките :yes:
Разкачаш дръжки, сенници и све останало дето има по него, на задното стъкло има един ръб дето трябва да го измъкнеш тавана от него и го завърташ, като предните седалки са докрай напред и с легнали облегалки докато започне да излиза през вратата, като по някое време ще се наложи на пасажерската седалка да вдигнеш облегалката максимално напред да мине таваня зад нея и си капитан ;)
аз моя го вадих сам, ама е гадно. Хвани някой да ти помага
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38
Мечтае да кара: E38

Мнение от Krasi-1.500000km. » 25 Ное 2014, 9:45

Асенчо и аз на моита го свалях за да сменя плата точно така го извадих както ти е написал колегата сега е много студено иначе бих ти помогнал нека стопли малко и ми се обади ще го направим. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 28 Ное 2014, 14:32

Само кората на люка не знам как да я сваля без да я дамаджосам. На щипки ли е на какво е някой ако знае как се сваля да каже, че явно не е като на Е34-ката
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от asennikolov » 28 Ное 2014, 22:27

Благодаря, колеги! Тази година на морето колата стоеше 15 дни на яко слънце и таванът се разлепи... Въпреки че и миналата година беше там и не се разлепи... Явно му е дошло времето. Ще го купя и на пролет ще го сменя. Краси, благодаря за предложението. Ако не намеря някой да го смени за прилични пари, ще ползвам твоята помощ. А черпенето - знаеш от кой ще е! :bchug: :bchug: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 28 Ное 2014, 22:33

asennikolov написа:Благодаря, колеги! Тази година на морето колата стоеше 15 дни на яко слънце и таванът се разлепи... Въпреки че и миналата година беше там и не се разлепи... Явно му е дошло времето. Ще го купя и на пролет ще го сменя. Краси, благодаря за предложението. Ако не намеря някой да го смени за прилични пари, ще ползвам твоята помощ. А черпенето - знаеш от кой ще е! :bchug: :bchug: :bchug:

Около 100 лв за смяна/претапициране взимат. Това ако ходиш при тапицер, ако сам си го правиш няма да ги даваш :yes:
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от asennikolov » 28 Ное 2014, 22:43

DLVasilev написа:
asennikolov написа:Благодаря, колеги! Тази година на морето колата стоеше 15 дни на яко слънце и таванът се разлепи... Въпреки че и миналата година беше там и не се разлепи... Явно му е дошло времето. Ще го купя и на пролет ще го сменя. Краси, благодаря за предложението. Ако не намеря някой да го смени за прилични пари, ще ползвам твоята помощ. А черпенето - знаеш от кой ще е! :bchug: :bchug: :bchug:

Около 100 лв за смяна/претапициране взимат. Това ако ходиш при тапицер, ако сам си го правиш няма да ги даваш :yes:

Благодаря, колега. Намерих таван 2ра употреба, ще го купя ако е хубав и ще го сменя целия, без да го претапицирам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 28 Ное 2014, 23:06

asennikolov написа:
DLVasilev написа:

Благодаря, колега. Намерих таван 2ра употреба, ще го купя ако е хубав и ще го сменя целия, без да го претапицирам.

То това е ако е хубав само го сменяш, ако е за претапициране по-добре си свали твоя, претапицирай си го без да купуваш нов. Щом е и без люк твоята претапицирането е фасулска работа. Там цените също варират - оригиналната алкантара струва около 110 лв на линеен метър и се внася по поръчка от Италия и то само когато има повече от 5-6 души да вземат. Другото е онзи евтиния плат от 10 лв на метър дето и на москвич няма да го сложа. Има и един плат за тапицерия на мека мебел, който е 1:1 с плата на тавана на Е38-цата, но е с твърда основа и трудно се работи с него. Лично аз смятам да го претапицирам с нещо велуроподобно, но не съм решил още дали да остане светлосиво както е било или да го опраскам черен тавана, колонките и задната кора. Има такива фабрични черни, но този дето ми искаше 250 лв за кора с плат на нея само защото е черен може да си го навие на руло, да го прегъне на 4 да е по-дебело и да си го навре някъде :mhihi: Сенниците се минават с текстилна боя дръжките в работата с боя от интериора на самолетите и готово. Само не знам черна кожа с черни табла, кори ,мокети и тавана ако го почерня дали ще е добре.
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Ное 2014, 0:36

Кожа на тавана е красиво, но неприятно като шумоизолация и отражение на звука. Получава се ехо в купето, което поне мен не ме кефи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 29 Ное 2014, 8:33

cod-cdbp написа:Кожа на тавана е красиво, но неприятно като шумоизолация и отражение на звука. Получава се ехо в купето, което поне мен не ме кефи.

Зависи. Ако е като в ауди 80-ка ще има не ехо ми направо цяла зала ще крещи по теб :mhihi:
Има една дупчена кожа с дунапрен и при нея няма ехо, ама там извивките трябва да са пришити, че иначе става грозно ;)
Изображение
ATR-42/72

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от asennikolov » 01 Дек 2014, 19:05

За по-лесно няма да претапицирам, а ще намеря читав оригинален, със същия цвят. Няма да е по-скъпо от претапициране на стария. Благодаря на всички колеги за съветите!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Дек 2014, 19:18

asennikolov написа:За по-лесно няма да претапицирам, а ще намеря читав оригинален, със същия цвят. Няма да е по-скъпо от претапициране на стария. Благодаря на всички колеги за съветите!

Няма да е толкова дълговечно, да си знаеш :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от asennikolov » 05 Дек 2014, 7:04

cod-cdbp написа:
asennikolov написа:За по-лесно няма да претапицирам, а ще намеря читав оригинален, със същия цвят. Няма да е по-скъпо от претапициране на стария. Благодаря на всички колеги за съветите!

Няма да е толкова дълговечно, да си знаеш :winky:

Сигурно, но ще е същата материя като страничните колонки и все пак ще е оригинално. А философски погледнато, и аз няма да съм дълговечен! :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 05 Дек 2014, 7:59

Ти и колонките можеш да отупаш :yes:
Изображение
ATR-42/72

Следваща

Назад към Е38