Проблем с Дискове Накладки! 740

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: 320d

Проблем с Дискове Накладки! 740

Мнение от StoqnRusev1488SS » 05 Ное 2014, 14:28

Имам проблем от гледна точка на това ЧЕ, за втори, предстоящ трети път купувам дискове накладки предни, и след даден период се кривят не издържат денкерман и още какви смених забравих никакъв резултат.Казват ми за вентилирани, искам да попитам някой колега слагал ли е ATE, предлагат ми ги с 1 година гаранция преди и задни комплект с накладки, тъй като и задните ми са за смяна, 555 лева, тъй като имам отстъпка.

Нека някой колега с 7-мица да сподели дали го е имал този проблем и как го е решил.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Re: Проблем с Дискове Накладки! 740

Мнение от datchko » 05 Ное 2014, 18:16

StoqnRusev1488SS написа:Имам проблем от гледна точка на това ЧЕ, за втори, предстоящ трети път купувам дискове накладки предни, и след даден период се кривят не издържат денкерман и още какви смених забравих никакъв резултат.Казват ми за вентилирани, искам да попитам някой колега слагал ли е ATE, предлагат ми ги с 1 година гаранция преди и задни комплект с накладки, тъй като и задните ми са за смяна, 555 лева, тъй като имам отстъпка.

Нека някой колега с 7-мица да сподели дали го е имал този проблем и как го е решил.

Как така ти казват "за вентилирани"?
е38 с невентилирани предни дискове не знам да има..
Купувай хубави марки дискове - Ate, Textar, TRW, Ferodo, Zimmermann, Remsa.. и накладки пак на Ate, Textar, TRW и т.н. и няма да имаш проблеми.
За спирачната система компромис не се прави. Пък и не сменяш всеки месец, все пак :angel:

Купи ги обаче от някой форумен търговец, че да си сигурен в качеството.

И си оправи правописа, че срамота ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 05 Ное 2014, 18:39

Точно пък от Цимерман съм супер не доволен но и се изкривиха , тука ми хвалят в Бургас някакви китайчета на смешни пари , а нямало проблеми с тях ще ги пробвам.
За милиони-няма закони.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 740D

Мнение от стасо » 05 Ное 2014, 20:06

И аз имах същият проблем от къде ли не копувах
дискове и всички марки смених и накрая
от морга си взех за по 40лева броиката и си реших
проблема

Потребител
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от Bojidar 7 » 05 Ное 2014, 20:27

Аз също съм недоволен от Zimmermann, за 5К километра се изкривиха така, че може да ти падне часовника от ръката като спираш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Мнение от amgpower » 05 Ное 2014, 21:28

Ремса,феродо са най-голямите боклуци.Цимерман преди години се осраха стабилно.На ТРВ И ТЕХТАР накладките свирят стабилно при по-спортно каране.Мой съвет вземи си АТЕ накладки и дискове,но обикновенните.Недей да слагаш спортните с нарезите за отвеждане на феродовия прах.
Аз съм с Ате накалдки отпред и съм много доволен.Колкото пъти съм слагал АТЕ на автомобили,не съм имал проблем(всякакви автмобили).Феродо имам 10-на кривнали комплекта.Брембо и Ремса също.Един единсвен път са криввали дискове на ТЕХТАР и то защото бяха на Форд.А Форда няма предпазен таз на диска и спокойно вода може да го изтудява разко,оттам се получава кривината.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 05 Ное 2014, 21:52

amgpower написа:Ремса,феродо са най-голямите боклуци.Цимерман преди години се осраха стабилно.На ТРВ И ТЕХТАР накладките свирят стабилно при по-спортно каране.Мой съвет вземи си АТЕ накладки и дискове,но обикновенните.Недей да слагаш спортните с нарезите за отвеждане на феродовия прах.
Аз съм с Ате накалдки отпред и съм много доволен.Колкото пъти съм слагал АТЕ на автомобили,не съм имал проблем(всякакви автмобили).Феродо имам 10-на кривнали комплекта.Брембо и Ремса също.Един единсвен път са криввали дискове на ТЕХТАР и то защото бяха на Форд.А Форда няма предпазен таз на диска и спокойно вода може да го изтудява разко,оттам се получава кривината.

Kapaм c Ferodo oтпpeд нa кoлaтa oт пoдпиca ми вeчe пoвeче oт гoдинa и нямaм гpaм кpивo, нaклaдкитe ми ca TRW и пpeднa дяcнa oт околo ceдмицa cвиpи нaиcтинa, нo нe e дpaзнeщo.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E32 740 V8 manual
Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0

Мнение от Dj Ivo » 05 Ное 2014, 21:56

Аз вече втора кола карам със Пекс дискове от Авто Хит и не съм имал никакъв проблем а доста бой ядът. Евтини са и май-май са по истински от повечето "маркови". Накладки слагам Текстар или Мейле. Текстара много цапа джантата а Мейле-то като го запалиш и известно време малко скърца но после няма проблем :lol:

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: 320d

Мнение от StoqnRusev1488SS » 06 Ное 2014, 10:32

ROTINGER - Дискове
TRW - Накладки,

Отзад

ATE - Дискове
ATE - Накладки

Попринцип, щях да слагам ате и отпред, но имам приятел с ротингер и трв, нито му свирят и е много доволен а кара.. с гъза си.Дано си реша проблема.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 06 Ное 2014, 10:47

Моите са Брембо и нямам ядове... сложих едни накладки ТРВ на предните колела и свирят, но пък спират :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 320d 163
Мечтае да кара: f30 335d
Детайли за колата: Черна много лъскава.

Мнение от Beni_ » 08 Ное 2014, 19:38

Ако можеш да си ги позволиш си купи оригинални и проблема е решен на 100%

Назад към Е38