НЕРЕШАВАЩ СЕ ПРОБЛЕМ С ПАРНОТО
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- zaizakrin
- Потребител
-
- Кара: e38 728i
НЕРЕШАВАЩ СЕ ПРОБЛЕМ С ПАРНОТО
Здравейте колеги съжалявам,че пускам тема по която има много изписано но при мен проблема не може да се реши вече доста време!!!
Проблема при мен е,че когато пусна парното то духа само от дяната топло но не достатъчно а от ляво духа хладно.
Колата е 728и с двузонов климатроник.
1-во смених клапаните на парното с други втора ръка,но проблема си остана.
2-ро смених ел. помпата на парното пак не се оправи.
3-то управлението са6то го проверихме работи,също така се чуват клапите в таблото как пукат като се променят позициите на духане.
Сменен е и термостат и колата е убезваздушена водната помпа също е добре загрявя и даржи 90 градуса.
Колеги незнам вече къде да търся проблема дали нямам запушен радиатор на парното незнам или да пробвам с други клапани!!!!!
Ако може ме насочете към някои сервиз от пловдив който наистина може да ми реши проблема,че вече съм тотално отчаян!!! :banghe
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО КОЛЕГИ
Проблема при мен е,че когато пусна парното то духа само от дяната топло но не достатъчно а от ляво духа хладно.
3-то управлението са6то го проверихме работи,също така се чуват клапите в таблото как пукат като се променят позициите на духане.
Сменен е и термостат и колата е убезваздушена водната помпа също е добре загрявя и даржи 90 градуса.
Колеги незнам вече къде да търся проблема дали нямам запушен радиатор на парното незнам или да пробвам с други клапани!!!!!
Ако може ме насочете към някои сервиз от пловдив който наистина може да ми реши проблема,че вече съм тотално отчаян!!! :banghe

- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Re: НЕРЕШАВАЩ СЕ ПРОБЛЕМ С ПАРНОТО
Проверете първо клапаните дали отварят, ако не са те според мен е радиаторчето, ако помпата и термостата са добре. Така или иначе е за смяна, първо можете да опитате да го поизчистите, свалете маркучите и опитайте с вода с не много голямо налягане през единия, после другия да го промиете, става и с водоструйка но не с пълния и дебит за да не се спука. Успех!
- zaizakrin
- Потребител
-
zaizakrin написа:Здравейте колеги съжалявам,че пускам тема по която има много изписано но при мен проблема не може да се реши вече доста време!!!
Също забравих да добавя че преди клапаните и след тях всичко е топло!!!
Колеги незнам на кои сервиз да се доверя вече!!

- 4i4o Mitko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38
- Мечтае да кара: вече не мечтае
- Детайли за колата: е38 728iA
Провери дали допълнителното ел моторче наистина работи или просто са ти сложили "ново". Ако не работят магнитите на въпросните клапани, няма да затварят и ще имаш топло даже и при 16 градуса на климата и врътка на синьо на централната духалка
Може и да има запушване някъде и тогава нещата стават по-тегави за диагностициране и ремонт. За съжаление си ходя доста рядко вече в Пловдив, иначе да дам едно рамо
Карам същото БМВ 728 и съм минал вече през клапаните, моторчето и радиатора на парното, та ако мога да бъда полезен със съвети - пиши ми на лични да не правим темата чат 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Аз го имам същия проблем, но при мен е отляво топло, отдясно хвърля бучки лед. И аз смених клапани и помпа, казаха ми таралеж било или ел клапите вътре на самото парно. Моторчетата дето ги управляват може някое от тях да не е в час.не знам и аз вече то проблем след проблем по тия коли 

ATR-42/72
- zaizakrin
- Потребител
-
Незнам и аз колега!!! Мисля другата седмица да поръчам още едни клапани та да видим какво ще стане но при последната смяна ефекта беше нулев!! Проверихме ел.помпата отново,циркулира си много добре.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
В Пловдив мога да ти предложа да идеш при Дино. Сервиза се намира след моста зад панаирното градче, след кръстовището. Има някакви складове на едро и за строителни материали /в ляво/ и там е и сервиза. Дино е "луд" фен на марката и е прекрасен диагностик. Ще помогне ако идеш.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
клапаните за входа са два преди тях е гореща водата след тях има само един изход там гореща ли е?ако да клапаните работят .Кат пуснеш вентилатора на едно по топло ли духа от колкото на макс ?ако да запушено радиаторче ако не излъгал си ме при отговора на предният въпрос.
8 мнения
• Страница 1 от 1