Вътрешни стъкла на фаровете

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Вътрешни стъкла на фаровете

Мнение от emo_ch » 10 Окт 2014, 23:06

Здравейте колеги! Фаровете на колата не светеха добре. Свалих ги, махнах стъклата поизчистих каквото мога, но вътрешните стъкла си останаха жълти и най-вероятно ако ги монтирам положението с лошото светене ще си остане. Някой може ли да даде съвет как да реша проблема. Ако не могат да се възстановят откъде може да се намери афтърмаркет комплект. Ето така изглеждат
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Re: Вътрешни стъкла на фаровете

Мнение от mpp82 » 11 Окт 2014, 8:03

viewtopic.php?f=63&t=276722 може да го попиташ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 11 Окт 2014, 8:09

ако са същите като на Е39 мога да ти дам
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 11 Окт 2014, 17:15

Аз се опитах да ги полирам, но нещо ми писнаха и реших да мина на фейслифт визията. След дълго проучване стигнах до извода, че 15 годишни мъртъвци струват 700 лв комплект, нови на депо са 500, а за Х5 втора ръка в доста добро здраве са 240 лв комплекта.
Интересно ми е с какво фаровете на по-старата Е38 са повече и по-различни от тези на няколко години по-новото Х5?
Лично аз се спрях на новите на депо. Поне са нови ако не друго.
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 11 Окт 2014, 17:23

Колега на е38 преди фейса без значение ксенон или не лупата стои в центъра на стъклото и осветяването не зависи от това колко е пожълтяло стъклото това за късите фарове за да не свети както трябва по скоро имаш проблем с рефлекторите тях погледнал ли си ? И ако е от тях рециклират се перфектно ще ти дам адрес къде да ги пратиш.И моя съвет е оправи си оригиналните фарове не се занимавай с афтър маркет изпълнения .
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 15 Окт 2014, 14:45

Здравейте отново колеги! Реших да пробвам сам да оправя стъклата. Минах ги с водна шкурка 2000, като по този начин жълтият отенък намаля, но стъклата се матираха и станаха още по-непрозрачни (ако някой реши да прави същото не го съветвам да ползва шкурка по вътрешната страна на стъклата, понеже тя е релефна и след това много трудно се полира до прозрачност). След това полирах с паста за зъби, нанесена, върху памучен парцал - за целта си направих импровизирана полираща машина от една цитрус преса :mhihi: (иначе на ръка е много изморително). Резултатът: жълтият отенък намаля, но не изчезна; стъклата възвърнаха прозрачността си в голяма степен. Както ме посъветва колегата Anzak, почистих рефлркторте (беше се насъбрало доста прах, особено върху лупата, който не се забелязваше, докато не почнах да го бърша). Като цяло фаровете започнаха да светят много по-добре както на къси, така и на дълги. Предполагам, че подобрението на късите се дължи най-вече на почистването на рефлекторите и лупите, но дългите според мен се оправиха вследствие на полирането на вътрешните стъкла.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 27 Окт 2014, 13:50

е вземи си от тези полир пасти от магазините за авто боиядисване..
с няколко номера пасти ще ги полираш
с паста за зъби няма да има тоя ефект на абразив
Изображение

Назад към Е38