М60Б40 тресе на празен ход

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 740 il
Мечтае да кара: На задна гума

М60Б40 тресе на празен ход

Мнение от denislav.tatarov » 15 Авг 2014, 8:43

здравейте проблема който се получи преди няколко дена е следния след като се връщах от софия колата взе да тресе на ниски обороти без да губи мощност поне според мен и да прекъсва та вчера отворихме капаците да погледнем свещите така започнахме да махаме бубините и първото което видях че имаше напукани лули и някой бяха чертали по свещите даже имаше и пукнати свещи,гарнитурата на едната глава си е за смяна едната свещ беше омаслена но за момента не съм я сменял защото нямаше как да дойде за деня и след като напръсках с контактен спрей и маслто в цилиндъра се изпари сложих новите свещи които са беру двуполюсни а старите някой беше сложил нжк също двуполюсни смених три лули с такива от 6 цилиндрово бмв те са същите а и такива имах под ръка сложих бубините стегнахме ги и запалих колата но тресенето си остана даже мисля че то се увеличи повече на газ а на бензин по малко но тресе много неприятно та питането ми е някой имал ли е този проблем и така или иначе ще сменям гарнитурата когато се освободя как да проверя дали бубина е заминала или тези лули не ставати и дали да гледам нещо друго благодаря на отзовалите се

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: М60Б40 тресе на празен ход

Мнение от omegaart » 15 Авг 2014, 10:10

Абсолютно всички m60/m62 страдат от този проблем.

гоогле - rought idle bmw m60 m62

От какво точно се появява при всеки е различно.

Като почнеш : vacuum leak , кофти свещи , кофти лули , кофти филтър картерни газове ( отзад на входящия колектор ) , кофти гарнитури на входящ колектор , нагар по леглата на клапъните и на смите тях ( от не добро уплътняване също се получава ) и т.н. и т.н. и т.н. :)

Успех.

p.s. основно се получава при студена кола , като загрее вече не го прави номера.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denislav.tatarov » 15 Авг 2014, 10:18

Луда работа значи но при мене на студен мотор няма тресене работи доста гладко като стопли го прави този номер значи да не му обръщам внимание щом си работи без да прекъсва аз ако взема да сменям всичко ще стане много голяма цифра и нее гаранция дали няма да го прави пак сменям си гарнитурата,а къде се намира този клапан картерни газове да видях че си ми написал ти какво ще ме посъветваш да я карам така или да наливам маса пари

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 15 Авг 2014, 10:42

denislav.tatarov написа:Луда работа значи но при мене на студен мотор няма тресене работи доста гладко като стопли го прави този номер значи да не му обръщам внимание щом си работи без да прекъсва аз ако взема да сменям всичко ще стане много голяма цифра и нее гаранция дали няма да го прави пак сменям си гарнитурата,а къде се намира този клапан картерни газове да видях че си ми написал ти какво ще ме посъветваш да я карам така или да наливам маса пари

https://www.youtube.com/watch?v=s1fTSP8VHvA

Направи това и виж дали няма подобрение , ако има ще си за гарнитури на входящ колектор. Щом имаш тресене като загрее вероятно ще е нещо такова.

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 15 Авг 2014, 11:12

според мен, щом го прави като загрее, проблема е по - скоро лули бубуни свещи
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denislav.tatarov » 15 Авг 2014, 17:34

Това със спрея ще го направя още утре на топъл мотор бубини ако е нали няма да работи мотора като хората а колата си върви много мазно на газ и няма проблеми с нищо освен това тресене но може лулите да са заминали но ще пробвам този тест първо и продължаваме напред

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 18 Авг 2014, 19:42

Можеш да я вържеш на диагностика, за да видиш дали компът няма някакво изградено мнение по въпроса от къде може да се получава това тресене. Ако нямаш такава възможност може да изключваш инжекторите на газта един след друг. Трябва да има голямо влошаване на работата, ако даденият цилиндър, на който си спрял горивото работи ОК, а ако влошаване липсва или е минимално - то трябва да се обърне внимание на този цилиндър (свещ, бобина и т.н.). Това може да стане с разменяне на бобините с някой друг и т.н.

П.П.: Не всички M60/M62 правят такива въртели :winky:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denislav.tatarov » 23 Авг 2014, 15:22

здравейте относно проблема с тресенето ще сменим гарнитурите на клапаните горе първо и тогава ако не спре продъжавам напред и диагностика ще я кача защото ме съмнява че някой цилиндър не работи дано да нее така и да се бъркам но пък тоша го прави само на топъл мотор като е студена работи гладко но заради маслото в свещите първо гарнитурки

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denislav.tatarov » 09 Сеп 2014, 15:25

колеги възможно ли е тресенето на мотора да се получава от свещите всеки така ми вика аз сложих БЕРУ а ми казаха че трябвало НЖК сега си тресе доста повече от преди а няма кой да я погледне не смучи въздух от никъде какво да правя

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 09 Сеп 2014, 15:37

denislav.tatarov написа:колеги възможно ли е тресенето на мотора да се получава от свещите всеки така ми вика аз сложих БЕРУ а ми казаха че трябвало НЖК сега си тресе доста повече от преди а няма кой да я погледне не смучи въздух от никъде какво да правя

Прочети пак какво съм написал :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denislav.tatarov » 09 Сеп 2014, 17:10

Чета всичко и пробвам до няма ефект дали да закачам на диагностика пак или да сложа други свещи пак за проба което много ме съмнява и започвам да се ядосвам сигурно е нещо дребно но това мее притеснявало че никой тука не разбира и почват само гадаене което и аз мога да го направя

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 09 Сеп 2014, 18:48

denislav.tatarov написа:Чета всичко и пробвам до няма ефект дали да закачам на диагностика пак или да сложа други свещи пак за проба което много ме съмнява и започвам да се ядосвам сигурно е нещо дребно но това мее притеснявало че никой тука не разбира и почват само гадаене което и аз мога да го направя

При положение , че може да е от толкова много неща как точно мислиш , че някой ще ти каже от това е и то през форума ? Нещо на врачки ли ти приличаме ? Тоя симптом може да е от 1 куп неща и част от тях съм ги избройл горе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от denislav.tatarov » 11 Сеп 2014, 19:19

Така днеска бях в М кар и закачихме колата на диагностика за да проверя кой цилиндър прави мизерий и като я закачихме излезе че е записала 2 ламда сонди не работят възможно ли е от там да се получава тресенето пробвахме да откачим сондите и да работи без тях същата работа днеска поръчах две нови и утре слагам да видим дали ще се оправи но според мен ще си остане проблема но имам малка надежда

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 11 Сеп 2014, 21:07

Може и от тях да тресе, но трябваше да запали "Check Engine" при такава грешка... По принцип...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 12 Сеп 2014, 11:31

denislav.tatarov написа:Така днеска бях в М кар и закачихме колата на диагностика за да проверя кой цилиндър прави мизерий и като я закачихме излезе че е записала 2 ламда сонди не работят възможно ли е от там да се получава тресенето пробвахме да откачим сондите и да работи без тях същата работа днеска поръчах две нови и утре слагам да видим дали ще се оправи но според мен ще си остане проблема но имам малка надежда

От ламбда сонда- ако е блокирала по определен начин, може по-скоро може да са нестабилни празните обороти, да играят нагоре- надолу.
Голяма е вероятността, както ти е писал колегата, проблема да е от вентилацията на картера. Съчетанието от пропускаща гарнитура на капака на клапаните и дефектирал клапан за вентилация на картерните газове, може да доведе до това, което описваш.
След смяна на сондите е добре да изключиш газовият инжекцион от бушона, покарай така стотина километра на градско, за да може DME да си направи адаптациите. Има вероятност тресенето да е било заради газовият инжекцион- ако колата се оправи, след каране само на бензин е това. Ако се оправи- правиш нови настройки на газовият инжекцион. Ако не се оправи, карай я и на газ, докато решиш проблема и след това мини по гореописаната процедура.

Следваща

Назад към Е38