проблем с парктроника

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с парктроника

Мнение от BukTopCaBoB » 31 Юли 2014, 6:09

Колеги, не ми работи парктроника. Така я взех колата BMW E38 . Има pdc модул в багажника, по 4 датчика на предната и задната броня и бутон pdc на конзолата пред скоростния лост. Ако може да ми кажете към кой да се обърна ( от Варна съм), защотото не ми се дава на някой да експериментира , а на някой който се е занимавал с това . Мерси предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Re: проблем с парктроника

Мнение от bat_gosho » 31 Юли 2014, 9:41

При мен беше същото и проблема беше отстранен след смяна на 1 изгорял датчик.За да определиш кой/кои датчици са заминали при включено ПДС минаваш и докосваш с пръст леко всеки един от тях.Ако бръжди - работи.Ако не - не. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 31 Юли 2014, 12:13

bat_gosho написа:При мен беше същото и проблема беше отстранен след смяна на 1 изгорял датчик.За да определиш кой/кои датчици са заминали при включено ПДС минаваш и докосваш с пръст леко всеки един от тях.Ако бръжди - работи.Ако не - не. ;)

+1

Вкарваш на задна и се чува как пукат ако не се чува нищо от датчика значи е заминал.Другия вариант е нито един датчик да не се чува и там тряя диагностика

Иначе съм от Варна пиши едно лс ако искаш :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BukTopCaBoB » 31 Юли 2014, 13:07

Няма резултат... Дадох на задна и нищо не реагира. Нито се чуват датчиците нито се усещат. Бушона си е здрав...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 31 Юли 2014, 14:30

Дори и да е здрав, провери дали изобщо има захранване... щото ако няма...

Потребител
Аватар

Мнение от BukTopCaBoB » 01 Авг 2014, 13:06

Колега Mollov ... проверих и излезе ,че към бушона няма захранване... Май ще ходи при електричар , стига да намеря някой който се занимава с парктроници. Ще пиша когато имам някакъв резултат. Мерси много на отзовалите се все пак :)

Потребител
Аватар

Мнение от BukTopCaBoB » 21 Сеп 2014, 19:49

Малко със закъснение... оказа се изгоряло реле и 2 неработещи датчика. Сега работи, но малко като че или бавно сработва или невинаги "загрява" навреме. Може ли датчиците да работят но въпреки това да са за смяна?

Потребител
Аватар

Мнение от BukTopCaBoB » 12 Окт 2014, 17:29

Всичко е готово вече. Оказа се че единия датчик отпред ни и добре захванат към буксата. Се работи перфектно и съм много доволен.

Назад към Е38