поражения след градушката

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

поражения след градушката

Мнение от bingo-boy8812 » 21 Юли 2014, 20:26

Колеги добър вечер,реших да се оплача и да питам за мнение.
Та ужасната градушка ми надупчи предния капак,тавана+шибидаха(ламаринен) и багажника (за щастие нямаше счупени стъкла),отидох на оглед при застрахователите и сега чакам резултат да видя колко пара ще дадат (детайлите са писани 2+боя),та мисълта ми е:предния капак и задния,да ги правя ли или да купя други и да ги пребоядисам ?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: поражения след градушката

Мнение от Bavarcho » 21 Юли 2014, 20:36

Ако съм аз - сменям ги задължително. Даже и тавана ако е много зле бих се замислил да го сменя от кола донор с здрав таван, като се сменя по пункшвайца. Особено тавана е едно парче ламарина и кита трябва да е слаган от голям специалист да издържи повече време от до другото лято (най-малкото за да стане здрав кита се слага на гол метал)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 21 Юли 2014, 20:39

ми от тавана най-зле е шибидаха,а иначе задния капак е ,доста надупчен.За тавана смяна ...... не ми се иска,а и ако целята процедура излезе 2000 лв,...... няма смисъл

П.С. всичко зависи колко пари ще дадат застрахователите

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Юли 2014, 20:41

Bavarcho написа:Ако съм аз - сменям ги задължително. Даже и тавана ако е много зле бих се замислил да го сменя от кола донор с здрав таван, като се сменя по пункшвайца. Особено тавана е едно парче ламарина и кита трябва да е слаган от голям специалист да издържи повече време от до другото лято (най-малкото за да стане здрав кита се слага на гол метал)

Не знам дали е добра идея някой бг майстер да ти реже колонките на колата, като цяло. Може би в дилърство е най-сигурно това да се прави. Ето една интересна статия - http://autobild.bg/%D0%9D%D0%B5%D0%BA%D ... E%29/a8269

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 21 Юли 2014, 20:50

А като пари колко върви един преден капак и заден

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 21 Юли 2014, 20:58

b00st написа:
Bavarcho написа:Ако съм аз - сменям ги задължително. Даже и тавана ако е много зле бих се замислил да го сменя от кола донор с здрав таван, като се сменя по пункшвайца. Особено тавана е едно парче ламарина и кита трябва да е слаган от голям специалист да издържи повече време от до другото лято (най-малкото за да стане здрав кита се слага на гол метал)

Не знам дали е добра идея някой бг майстер да ти реже колонките на колата, като цяло. Може би в дилърство е най-сигурно това да се прави. Ето една интересна статия - http://autobild.bg/%D0%9D%D0%B5%D0%BA%D ... E%29/a8269

Kолега съгласен съм с теб ,НО АКО взимахме по 4-5 хиляди евра на месец :bchug: Като нас (държава от четвъртият свят) кита отгоре и готово :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 21 Юли 2014, 21:01

призовавам хора, които грам идея си нямат от авторепаратура, въобще да не дават мнения, че тук, а и като цяло след тая градушка, такива работи чета, че... не е смешно ми не знам какво

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 21 Юли 2014, 21:05

JOGI кажи тогава,като вещо лице,как да оправя колата,да не излиза хиляди левове и да стане почти като преди

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 21 Юли 2014, 21:08

БЕЛКАНТО ООД :mrgreen: каквото и да се прави се си прецакан освен,ако не си намериш някаде дето ги вадят с вакуум машина и то хубава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 21 Юли 2014, 22:28

JOGI написа:призовавам хора, които грам идея си нямат от авторепаратура, въобще да не дават мнения, че тук, а и като цяло след тая градушка, такива работи чета, че... не е смешно ми не знам какво

Идеи имам колкото искаш :winky: Само да те попитам колега (без да се заяждам разбирасе педант съм за моята е38) това първата градушка в България ли е? :shock: Те такова нещо не е виждал никой!Лед да пада от небето :help:

П.П. Колега има хора които ще ти я направят пуканка. За моята ми искат 1200 лева за цялостно пребоядисване + лайстни и тн(имам 2 на тавана и по 4-5 на предният и заден капак).Виж колко ще ти дадат застрахователите и после го мисли :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 21 Юли 2014, 22:32

Да прав си,ще чакам,а и мисля на почивка да ходя,такаче ремонта ще е август

П.С. надявам се да ме оправят 1200 лв за цялостно пребоядисване,че и без това мисля да я правя друг цвят

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 21 Юли 2014, 22:48

bingo-boy8812 написа:Да прав си,ще чакам,а и мисля на почивка да ходя,такаче ремонта ще е август

П.С. надявам се да ме оправят 1200 лв за цялостно пребоядисване,че и без това мисля да я правя друг цвят

Привет , тази сума е нормална , а ако я закараш разглобена / да си свалиш основните неща / може и да ти счупят от цената . Тьрси човек който има свястна репутация , все пак живеем в Бьлгария , без да обиждам никой , да не ти напьлнят побитостите с кит , вместо да ги опьнат . Тук в Шумен видях как за няколко часа очукан преден капак и таван бяха ,, изпьнати ,, и китосани ........... крайният ефект бе перфектен , но не знам колко месеца е бил в перфектно сьстояние с няколко кила кит по колата :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 21 Юли 2014, 23:13

аз доколкото съм чувал,първо се изправя детайла и след това с много тънък слой кит се минава,не се слага много

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 21 Юли 2014, 23:20

bingo-boy8812 написа:аз доколкото съм чувал,първо се изправя детайла и след това с много тънък слой кит се минава,не се слага много

Така е ако го прави майстор , но понеже всички слагат парите на пьрво място и бьрзат - претупват нещата , в такьв смисьл казах за читав майстор с добра репутация който си дьржи на името . Изпьват ги почти до нула и после с малко кит става перфектно . Проблема в момента е огромното количество коли които пострадаха от градушките и много малко добрите майстори които могат да ги оправят :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 21 Юли 2014, 23:25

Аз и за това няма да бързам,ще изчакам да мине тусафандата и тогава ще я правя,просто много се дразня и не знам дали има смисъл да я правя,дали ще може да се оправи по-точно(въпреки че вдлъбнатините не са дълбоки)

Следваща

Назад към Е38