Проблем със скоростите Е38 2,5 тдс автоматик

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със скоростите Е38 2,5 тдс автоматик

Мнение от BukTopCaBoB » 10 Юли 2014, 12:13

Здравейте.Колата ми е БМВ 725 тдс (Е38), автоматик 04.96г. Изчетох доста от темите свързани с автоматичните скоростни кутии , но силно се надявам моят проблем да не е толкова сериозен. Вчера обслужих колата - смених маслото на двигателя, всички филтри и маслото на кутията с гарнитурата й .Като включа на директ и колата не тръгва сама плавно напреде ами стои на едно място.Трябва да и подам леко газ и тръгва.Имам чувството ,че тръгва на 2-ра скорост.Като продължа да ускорявам, не усещам смяната на скоростите ,но като следя оборотомера , виждам ,че скоростите се сменят , но все едно леко ги издължава и ги сменя на полусъединител. По някога забива като достигна 80km/h, но като върна малко газта и натисна пак, си продължава да набира и след 130-140 km/h. Странното е ,че като я паркирам за 1 денонощие , и след това се кача да я карам,всичко си работи както трябва - давам на директ и колата тръгва плавно напред и си сменя скоростите плавно както си трябва.Като я изгася и запаля отново и си започва по стария начин (да тръгва от втора с повечко газ и си издължава (поне според мене) скоростите. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, ще се радвам да сподели дали е намерил решение. Само да кажа, че задна скорост си влиза нормално винаги (прочетох, че първо тя започвала да създава проблеми). Забелязах , че дебитомера ми е откачен (предполагам , че от там може да идва заглъхването понякога, когато набера до 80 km/h). Лошото е ,че буксата на дебитомера е преправяна и сега съм в процес на търсене на букса и ако не стане моя дебитомер , ще купувам друг.
Благодаря предварително :bowdown:

Потребител
Аватар

Re: Проблем със скоростите Е38 2,5 тдс автоматик

Мнение от BukTopCaBoB » 25 Юли 2014, 19:09

Закачихме я на компютър и позиционера отчете грешка. Сменихме го и всичко е ОК :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 29 Юли 2014, 14:41

Позиционера това робота ли е или? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M62B44

Мнение от anttonev » 29 Юли 2014, 15:54

:OT: :OT: :OT:
На кое му се казва позиционер и робот?
Това ли e - Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BukTopCaBoB » 29 Юли 2014, 17:31

да , точно това от снимката смених и всичко е ОК ;)

Назад към Е38