Реле за климатик Е38

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E38, BMW E30

Реле за климатик Е38

Мнение от Keilly » 25 Юни 2014, 9:49

Здравейте, нуждая се от малко помощ. Интересуваме къде се намира релето за климатика на 730d Е38!!! И дали може някой да ми каже поради какви причини не ми работи климатика, пълнихме го няколко пъти и нищо, не изпуска от никъде :banghead:

Потребител
Аватар

Re: Реле за климатик Е38

Мнение от MOPART » 25 Юни 2014, 10:56

Keilly написа:Здравейте, нуждая се от малко помощ. Интересуваме къде се намира релето за климатика на 730d Е38!!! И дали може някой да ми каже поради какви причини не ми работи климатика, пълнихме го няколко пъти и нищо, не изпуска от никъде :banghead:

А перката работи ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 25 Юни 2014, 15:00

В какъв смисъл не работи,не духа или не охлажда.Компресора зацепва ли ,коя година е колата.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

Потребител
Аватар

Мнение от Keilly » 26 Юни 2014, 19:54

mfandakov написа:В какъв смисъл не работи,не духа или не охлажда.Компресора зацепва ли ,коя година е колата.

Не охлажда, духа си, но все едно не е пуснат климатика. Не е от компресора. 99г. е. На няколко мастори я карах и нищо!!!! Последното, което ми казаха е, че може да е релето, но незнам къде е :(

Потребител
Аватар

Мнение от Keilly » 27 Юни 2014, 8:00

Перката и компресора работят. Проблемът е, че идват постоянно 9V ток на компресора. 99г. е колата, трябва да открия релето, защото най-вероятно е от там проблемът....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 01 Юли 2014, 19:33

Да разбираме че не зацепва компресора така ли,и вие търсите релето което командва съединителя на компресора.
Такова реле просто няма сигнала идва от датчика за налягане върху дехидратора

Потребител
Аватар

Мнение от Keilly » 08 Юли 2014, 18:27

Благодаря за отговора, незнам реле ли е, датчик ли е..... но идва постоянно напрежение 9V, дори и на загасена кола (така ми казаха де), ще я карам на някой жичкаджия, дано той ми каже нещо. На тези жеги не се издържа вече :banghead: :( :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 15 Юли 2014, 19:06

Колеги ако може да ползвам тази тема да не пускам нова.Имам проблем с климатикът.Колата е 750 97 година вече с 3.5 ТУ .Преди трансплантацията си работеше сега не ми стартира изобщо компресора.Имам и грешка в перката .Физически съм я пробвал и върти,но явно управлението и е заминало.Проблемът е защо не ми идват 12V домпресорът.Може ли да е от клапана на дехидратора или управлението?Ако е заминало управлението на перката трябва да тръгне компресорът или се лъжа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 15 Юли 2014, 22:33

chernobila написа:Колеги ако може да ползвам тази тема да не пускам нова.Имам проблем с климатикът.Колата е 750 97 година вече с 3.5 ТУ .Преди трансплантацията си работеше сега не ми стартира изобщо компресора.Имам и грешка в перката .Физически съм я пробвал и върти,но явно управлението и е заминало.Проблемът е защо не ми идват 12V домпресорът.Може ли да е от клапана на дехидратора или управлението?Ако е заминало управлението на перката трябва да тръгне компресорът или се лъжа?

С колко пина е перката на колата? Може ЕКУ-то на 8-мака да си търси перка с 3 пина и да не дава на климатика да тръгне...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 15 Юли 2014, 22:45

MMMM може прав си.Махал съм перката преди 2 години и не си спомням с колко пина е.Най - рано в неделя ще мога да я сваля да видя.Видях в realom.com ,че има някакъв ретрофит с резистори.Спомням си на моята перка,че имаше такива.Може ли да помоля някой,който има WDS да погледне няма ли някакво реле и кой бушон е за климатика? :dunno: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 16 Юли 2014, 9:17

Ето така модулът на климатика "пали" компресора:
ИзображениеАко замериш на първи пин на пресостата, най-вероятно не идват 12 волта от модула на климатика и за това не тръгва, а тези 12 волта не идват, защото ЕКУ-то на мотора не дава ОК на климатичния модул, че всичко е ОК с перката. Ако ти подадеш едни 12 волта там ще тръгне компресорът и ако налягането се вдигне много ще изключи пресостатът, така че трябва да си ОК откъм сигурност.

Ето така ЕКУ-то/тата на M73-ката "си говорят" с климатичния модул от 1994-та до 09.1997:
Изображение

Ето така "си говорят" едното ЕКУ на M73-ката след 09.1997:
Изображение
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 17 Юли 2014, 13:24

Благодаря ти много ..подкарах си ВДС-а и в неделя ще тествам :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 23 Юли 2014, 9:33

turbo написа:
chernobila написа:Колеги ако може да ползвам тази тема да не пускам нова.Имам проблем с климатикът.Колата е 750 97 година вече с 3.5 ТУ .Преди трансплантацията си работеше сега не ми стартира изобщо компресора.Имам и грешка в перката .Физически съм я пробвал и върти,но явно управлението и е заминало.Проблемът е защо не ми идват 12V домпресорът.Може ли да е от клапана на дехидратора или управлението?Ако е заминало управлението на перката трябва да тръгне компресорът или се лъжа?

С колко пина е перката на колата? Може ЕКУ-то на 8-мака да си търси перка с 3 пина и да не дава на климатика да тръгне...

В понеделник цал ден се мъчих с тоя климатик.Нямах ВДС под ръка и нищо не свърших :banghead: Перката ми е с 4 пина и работи.Давам и принудително 12 В и тръгва.Има една кутиика под разширителният съд с някакъв датчик в нея.Имаше някакъв микрофибърен филтър в нея ама незнам дали това и е управлението :banghead: Някой колега от София има ли възможност да удари едно рамо :help: Даже все си мисля ,че не е вързана към компа на мотора :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 23 Юли 2014, 19:29

Това е AUK сензора няма общо с работата на климата само командва клапи,не го пипай не е виновен той :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 23 Юли 2014, 20:26

mfandakov написа:Това е AUK сензора няма общо с работата на климата само командва клапи,не го пипай не е виновен той :D

Само го почистих и смених филтъра :bchug: Някой да удари едно рамо да замерим къде е проблемът? :help:

Следваща

Назад към Е38