Проблем с климатроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Svillisimmo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38
Проблем с климатроник
Здравейте,колеги!
Имам следният проблем:Когато включа климатроника на студено има един период от около 20-30 мин.в който духа много слабо.Дори и перката да е докрай не се усеща.И след тези 20-30 мин се отприщва и започва да духа нормално.Бих искал да знам някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво е неговото решение?!
Болагодаря!
Имам следният проблем:Когато включа климатроника на студено има един период от около 20-30 мин.в който духа много слабо.Дори и перката да е докрай не се усеща.И след тези 20-30 мин се отприщва и започва да духа нормално.Бих искал да знам някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво е неговото решение?!
Болагодаря!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Проблем с климатроник
20-30 минути или 20-30 секунди?
- Svillisimmo
- кандидат ентусиаст
-
Минути.Казаха ми,че може да е от управлявяащия блок-усилвателя,изгоряло стъпало?!
- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530xD '06
- Мечтае да кара: Вече не мечтае.
- Детайли за колата: Е60 530xD '06
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Аз имах същия проблем. Случваше се при топло време. Оказа се, че когато е много топло и се пусне климатика в началото (около 20 мин.) се включва само вътрешното въртене на въздуха в купето, независимо какво е зададено от управлението. Предполагам, че това е направено, за да се постигне по-бързо желаната температура. След около 15-20 мин., когато това стане се включва вкарването на въздух от вън. Проблемът със слабото духане идваше от това, че клапите за въздуха в купето не се отваряха (едното моторче беше блокирало, а на другото му се беше извадила буксата за захранването). По принцип при теб трябва да духа слабо просто като пуснеш да се върти въздуха в купето и без да си включил климатика. Клапите и задвижващите моторчета се намират долу в краката на шофьора и пасажера там, където са рециркулационните филтри за вътрешния въздух. При теб може да се окаже, че просто тези филтри са запушени понеже никога не са почиствани (много хора, не знаят за тези филтри). Не е нужно да купуваш нови филтри. Става само с измиване на чешмата. Ако искаш може да смениш филтриращия елемент, като си изрежеш такъв от филтър за абсорбатор. Ето ти една тема за това къде са и как се свалят тези филтри http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... eplacement .
Като свалиш филтрите може да дадеш на контакт и да включиш въртенето на въздуха в купето, за да провериш дали се отварят клапите. Надявам се да съм полезен.
Като свалиш филтрите може да дадеш на контакт и да включиш въртенето на въздуха в купето, за да провериш дали се отварят клапите. Надявам се да съм полезен.

- Svillisimmo
- кандидат ентусиаст
-
Искренно съм благодарен!Ще тествам и ще дам резултата!
- Svillisimmo
- кандидат ентусиаст
-
Климатроника се оправи след почистване на филтрите.Работи перфектно.Цялата работа е за 20 мин.
Благодаря на колегата!
Благодаря на колегата!
- Hristo Ivanov
- Потребител
-
- Кара: e38
зравейте колеги атакувам директно с проблема, климатроника на студено си духа както трябва но като включа топло духа само от дясно(от ляво просто вкарва въздух отван с външна температура). предполагам клапите нещо не се движат както трябва.някакви идеи кои точно клапи и има ли вариант управляващия блок да се е прецакал? благодаря предварително
- 4i4o Mitko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38
- Мечтае да кара: вече не мечтае
- Детайли за колата: е38 728iA
Hristo Ivanov написа:зравейте колеги атакувам директно с проблема, климатроника на студено си духа както трябва но като включа топло духа само от дясно(от ляво просто вкарва въздух отван с външна температура). предполагам клапите нещо не се движат както трябва.някакви идеи кои точно клапи и има ли вариант управляващия блок да се е прецакал? благодаря предварително
Започни от клапаните за топлата вода (отпред в коша при маторя

9 мнения
• Страница 1 от 1