Филтър картерни газове 735i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Филтър картерни газове 735i
Здравейте колеги , трябва да сменя горепосеченият филтър(или клапан) , ако може някой да ми даде код , защото не мога да го намеря всички сайтове дето прерових има за 728i , но никаде за 3.5. Има ли го въобще алтернативен или само оригинален.
- speedtool
- младши ентусиаст
-
- Кара: миньол
Re: Филтър картерни газове 735i
И да намериш алтернатива няма да е кой знае колко по-евтина.Аз смених моя наскоро с такъв от Дару Кар-130-40лв. с гарнитура
Най накрая мисля , че успях да го намеря оказа се 77лв в дару кар , само да ми кажете със сигурност ли е този на снимката http://www.ebay.com/itm/11151747066-BMW ... 0839310250
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Не това не е клапата на картерните газове.Филтъра или по-скоро тя е една менбрана за картерните газове се явява капака на смукателния колектор в задната чатс.Там влиза и маркуча който отива към сервото.Държи се на 7 или 8 болчета торкс 30 по мои спомени.В Дарукар го взех за 120лв този капак преди 6 месеца.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
flirtcho написа:Най накрая мисля , че успях да го намеря оказа се 77лв в дару кар , само да ми кажете със сигурност ли е този на снимката http://www.ebay.com/itm/11151747066-BMW ... 0839310250
Това е масления сепаратор за който споменах в другата тема. Намира се при веригата от страната на алтернатора (2-ра банка). Клапана (филтъра) който се търси е номер 2 от схемата.
Явно има някакво недоразумение със диагностика , защото той каза маслен сепаратор , и в същото време ми обясни , че имало мембранки вътре ,които се закъсвали и картерните пари отивали в колектора , заради което колата тресе и гасне и става все по зле. Според това което прочетох е ФИЛТЪРА .
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Нещото с мембраната и пружинките е това което съм посочил. 

7 мнения
• Страница 1 от 1