735i тресе на място
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
735i тресе на място
Здравейте колеги , много бих се радвал ако някой може да ми помогне отностно горепосочения проблем
Не винаги го прави , има някакъв проблем и с хидравликата , купих я преди 2 дни , предишния собственик каза че не е карана много през последната 1.5 год , хидравличната течност беше на минимум , долях но все още губи хидравлика на ниски обороти (под 800-900) и почва да тресе , към помпата ли да се ориентирам или към секторната кутия , благодаря предварително
Не винаги го прави , има някакъв проблем и с хидравликата , купих я преди 2 дни , предишния собственик каза че не е карана много през последната 1.5 год , хидравличната течност беше на минимум , долях но все още губи хидравлика на ниски обороти (под 800-900) и почва да тресе , към помпата ли да се ориентирам или към секторната кутия , благодаря предварително
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: 735i тресе на място
тресенето без диагностика трудно ще разбереш причината.
Само като предположение - датчик разпределителен вал, той го прави този номер един път колата работи перфектно, един път мотора ще избяга от коша. Забелязал съм че на осмаците е често срещан проблем.
Само като предположение - датчик разпределителен вал, той го прави този номер един път колата работи перфектно, един път мотора ще избяга от коша. Забелязал съм че на осмаците е често срещан проблем.

- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
След като е седяла доста време тая кола,ме навежда на мисълта за затлачени дюзи.1 диагностика би хвърлила яснота по въпроса.
Благодаря за отговорите , мисля че колегата , който каза за датчика на коляновия вал ,ще се окаже прав защото не всеки път го прави , и няма значение от температура или нещо друго , колата има и газ прави го и на двете горива.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
flirtcho написа:Благодаря за отговорите , мисля че колегата , който каза за датчика на коляновия вал ,ще се окаже прав защото не всеки път го прави , и няма значение от температура или нещо друго , колата има и газ прави го и на двете горива.
разпределителен вал

- Ицака
- Потребител
-
- Кара: БМВ 735
- Детайли за колата: БМВ 735 ИА Е38 1999г. Индивидуал
Здравей колега, бих искал да споделя и моя опит и наблюдения с теб. Има вероятност да е от Ванос-а. Моят мотор е с единичен Ванос. В началото на годината ми се наложи да му направя основен ремонт. Смених му почти всичко, сглобяването е направено "като по учебник", като всички настройки бяха направени на специализирана за целта техника. Сега работи отлично, като изключението е работата му, когато колата не е в движение. Получава се клатене на купето, въпреки, че моторът работи безупречно. Аз лично мисля да сменя Ванос-а. И да уточня - диагностика правя на всеки 2 месеца.
... It's only a car ...
Здравейте колеги , благодаря за отзивчивоста , ходих на диагностика и ми казаха маслен сепаратор (филтър за картерни газове) сега ще го сменя и дано да се оправи
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
flirtcho написа:Здравейте колеги , благодаря за отзивчивоста , ходих на диагностика и ми казаха маслен сепаратор (филтър за картерни газове) сега ще го сменя и дано да се оправи
На този двигател "маслен сепаратор" и "филтър за картерни газове" (което всъщност е клапан картерни газове) са две различни неща. И проблема предполагам е от второто т.е. клапана за картерните газове намиращ се на всумакелния колектор от страната към купето. Масления сепаратор е при веригата.
Благодаря мн колега , това е мн важно за изясняване , на диагностиката показа че има недостик на въздух (необходими 16 - реални 13) , по думите на диагностика мисля , че е имал предвид филтъра за картерните газове.
11 мнения
• Страница 1 от 1