Сменяно челно стъкло

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Сменяно челно стъкло

Мнение от bat_gosho » 04 Ное 2013, 14:42

Привет,колата ми е със сменяно челно с една ужасна зелена лента.Искам да си сложа оригинално 2ра ръка,но не знам има ли разлики при различните модели.Колата ми оригинално е със стъклопакет (черна ивица на страничните стъкла).Да търся ли такова стъкло също от кола със стъклопакет?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Re: Сменяно челно стъкло

Мнение от predel » 04 Ное 2013, 20:03

Уважаеми колега, моето стъкло също има "зелена ивица", но по данни на "ДаруКар" струва около 1000 лв. Относно челните стъкла на нашите автомобили има цяла тема със цени и видове стъкла. Ако потърсиш ще разбереш какво да направиш!
С поздрави и дано да се радваш на колата си пълноценно :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 04 Ное 2013, 21:45

ами то няма значение дали екзепляра е със стъклопакет или не,тъй като челните стъкла на всички автомобили са по-различни от останалите стъкла на автомобила.Дали е със стъклопакет или не челното стъкло винаги е с найлон вътре и ако не се лъжа са трипластови,защото при една евентоална злополука целта му е да се напука дори да стане на много малки парчета НО да остане целокупно за да не нарани пътниците.
Относно оригиналните стъкла до колкото знам на всички е38 са еднакви като размери и форма но са с различни "екстри'' като например може да е атермично,за соларните мисля че всички са соларни,може да е със сензор за дъжд,с подгрев,зелената лента също е екстра.
Алтернативните челни стъкла може да имат евентуално някакъв цвят лента в горния край,но другите неща не се предлагат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: Individual Executive 728ILA

Мнение от kilikandzer-power » 05 Ное 2013, 20:15

Дифашир написа:......Относно оригиналните стъкла до колкото знам на всички е38 са еднакви като размери и форма но са с различни "екстри'' като например може да е атермично,за соларните мисля че всички са соларни,може да е със сензор за дъжд,с подгрев,зелената лента също е екстра.
Алтернативните челни стъкла може да имат евентуално някакъв цвят лента в горния край,но другите неща не се предлагат.

Аз съм с алтернативно някакво от дръпнати очи е правено, ама си имам и подгрев на чистачките и зона за датчика и каквото още се сетиш. Има я и гадната тъмна лента, но все пак до това което е европейско без лента цената е + 350лв. Така, че се преживява.
Изображение
На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 05 Ное 2013, 21:53

ами сега като се замисля е възможно да има подгрев алтернативно стъкло,лентата няма да я коментирам както каза предлага се и от евтините варианти.Място за сензора има но той не върви със стъклото,също така алтернативно не се предлага атермично.Оригиналното стъкло е с много по-добро качество,а ''Pilkington'' е една от фирмите които се доближават до това качесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilikandzer-power » 06 Ное 2013, 6:58

Алтернатаивите си имат всички слънчезащитни функции и т.н. Разликата с оригинала е че не вървят с датчика за дъжд. Но пък за сметка на това към тях си има лепило (желе) за да го прехвърлиш от стария джам. Ясно е, че са по-некачественни, ще се надраскат по-бързо и т.н. но все пак за цената си е супер.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 06 Ное 2013, 7:45

kilikandzer-power написа:Алтернатаивите си имат всички слънчезащитни функции и т.н. Разликата с оригинала е че не вървят с датчика за дъжд. Но пък за сметка на това към тях си има лепило (желе) за да го прехвърлиш от стария джам. Ясно е, че са по-некачественни, ще се надраскат по-бързо и т.н. но все пак за цената си е супер.

Намери атрермично алтернативно тогава,не соларно а атермично онова което лилаве .На мен също ми е интересно защото съм минал по тоя път и не намерих :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 06 Ное 2013, 9:34

Aaaa, не вярвам някоя фирма да слага сребро за UV защита и стъклото да е евтино. Дори и алтернатива на ОЕМще е скъпо. Темата доколкото разбирам е за евтини стъкла. Има китайски с всичко, без слънчевите защити, има и испански и френски и т.н.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilikandzer-power » 06 Ное 2013, 12:54

Дифашир написа:
kilikandzer-power написа:Алтернатаивите си имат всички слънчезащитни функции и т.н. Разликата с оригинала е че не вървят с датчика за дъжд. Но пък за сметка на това към тях си има лепило (желе) за да го прехвърлиш от стария джам. Ясно е, че са по-некачественни, ще се надраскат по-бързо и т.н. но все пак за цената си е супер.

Намери атрермично алтернативно тогава,не соларно а атермично онова което лилаве .На мен също ми е интересно защото съм минал по тоя път и не намерих :yes:

Около 650 - 680 кинта е, когато решиш обади се и ще ти уредя едно с монтаж ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 06 Ное 2013, 22:25

predel написа:Aaaa, не вярвам някоя фирма да слага сребро за UV защита и стъклото да е евтино. Дори и алтернатива на ОЕМще е скъпо. Темата доколкото разбирам е за евтини стъкла. Има китайски с всичко, без слънчевите защити, има и испански и френски и т.н.

Не темата е за евентуална разлика в челните стъкла монтирани на Е38 :yes: ама колегата отплесна

kilikandzer-power написа:
Дифашир написа:

Около 650 - 680 кинта е, когато решиш обади се и ще ти уредя едно с монтаж ;)

ти кажи коя фирма го произвежда ние ще си го поръчаме ;) .Интересното е че горе долу по мътни спомени толкова беше разликата между соларно ОМ и атермично ОМ,пак казвам разлика ,а за ново атермично за тези пари и китайско и какво ще да е ...... :conf: или говорим за различни неща или .....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilikandzer-power » 07 Ное 2013, 3:19

Дифашир написа:
kilikandzer-power написа:...........Около 650 - 680 кинта е, когато решиш обади се и ще ти уредя едно с монтаж ;)

ти кажи коя фирма го произвежда ние ще си го поръчаме ;) .Интересното е че горе долу по мътни спомени толкова беше разликата между соларно ОМ и атермично ОМ,пак казвам разлика ,а за ново атермично за тези пари и китайско и какво ще да е ...... :conf: или говорим за различни неща или .....

То че няма да го поръчаш няма да е. Немско е това дето е 650 - 680 лв. На коя фирма е незнам, а и казва ли ти някой ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 19 Яну 2014, 18:42

Имам един такъв въпрос... Преди няколко години ми разбиха челното стъкло (което си беше с датчик за дъжд). Смених го с оригинално БЕЗ датчик (колата донор на колега от форума нямаше тази опция), но си запазих оригиналния датчик от счупеното стъкло.

Та - възможно ли е да монтирам датчика на това стъкло? По спомени на стъклото имаше нещо особено, но не съм много сигурен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kilikandzer-power » 20 Яну 2014, 19:58

deank написа:Имам един такъв въпрос... Преди няколко години ми разбиха челното стъкло (което си беше с датчик за дъжд). Смених го с оригинално БЕЗ датчик (колата донор на колега от форума нямаше тази опция), но си запазих оригиналния датчик от счупеното стъкло.

Та - възможно ли е да монтирам датчика на това стъкло? По спомени на стъклото имаше нещо особено, но не съм много сигурен.

Лично Аз не съм монтирал такъв датчик на обикновенно стъкло. Преди година продадох на един клиент огледало с датчика, лостовете на волана и цялата инсталация която е свързана с автоматичните чистачки и той си го монтира на неговото стъкло, което е без такава зона. Звънна ми и каза, че работело, само че отишъл от фолио да му резнат една тъмна лента изрязана около датчика, че седяло като подарено на предния джам. За Е46-ца става въпрос.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 20 Яну 2014, 21:09

deank написа:Та - възможно ли е да монтирам датчика на това стъкло? По спомени на стъклото имаше нещо особено, но не съм много сигурен.

Няма да имаш проблеми. Само си вземи правилното двойно лепещо тиксо и си готов :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 20 Яну 2014, 22:42

по принцип сензорите за дъжд се монтират с помоща на специална лента или желе.При БМВ е с лента и срува около 20 лв. ,според мен това е най-добрия вариант в случая.

Следваща

Назад към Е38