Проблем със задните гуми

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем със задните гуми

Мнение от bingo-boy8812 » 20 Авг 2013, 19:53

Колеги здравейте и извинявайте ако има такава тема!
Задните ми гуми стоят на криво,ако може да ми кажете за проблема(от какво е,как се оправя и евентуално цена)

П.С. БМВ е38,мотор:м60

:bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Re: Проблем със задните гуми

Мнение от chernobila » 20 Авг 2013, 20:04

Колега имаш разбити втулки (ако греша да ме поправят колегите) по задните носачи.Отиди в сервиз да ти кажат какво имаш за смяна :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Мнение от amgpower » 20 Авг 2013, 20:08

Колега по принцип задните гуми са затворени в предния край и отворени в задния,това е с цел устойчивост на автомобила.Ако чуваш тропане тогава може да са втулките (бъчвообразни) или нещо по задницата разбито.Но ако е доста осезаемо изкривяването отиди на реглаж да ти кажат дали колата е в параметри.Иначе от разбита задница трудно ще са криви гумите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 20 Авг 2013, 20:11

amgpower написа:Колега по принцип задните гуми са затворени в предния край и отворени в задния,това е с цел устойчивост на автомобила.Ако чуваш тропане тогава може да са втулките (бъчвообразни) или нещо по задницата разбито.Но ако е доста осезаемо изкривяването отиди на реглаж да ти кажат дали колата е в параметри.Иначе от разбита задница трудно ще са криви гумите.

Ако има наклон на гумата навътре има разбито 100 % :yes: При всички БМВ-та е така,но не се сещам дали беше от шарнирната втулка или от реглажната :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 20 Авг 2013, 20:19

И аз се чудех за тея втулки(буренца),обаче няма тропане което се предполага че няма разбиване
Тя като че ли,само едната гума е крива и много ме съмняват тея буренца и главно ме интересува колко излиза като ремонт,че съм намислил,да я пастирам и полирам :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 20 Авг 2013, 20:51

Утре мога да ти кажа колко струват :yes: Ако не се лъжа май и на е39 са такива,НО не съм сигурен.Ако имаш ТекДок виж от какво ставаха :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 20 Авг 2013, 22:34

По принцип задните имат схождане навътре и напред, но това е мн леко и трябва да знаеш за какво говоря, за да го видиш. Ако я гледаш че задните гуми са се наклонили навътре и стой разчекната са втулки.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 20 Авг 2013, 22:35

chernobila написа:Утре мога да ти кажа колко струват :yes: Ако не се лъжа май и на е39 са такива,НО не съм сигурен.Ако имаш ТекДок виж от какво ставаха :yes:

E39, X5, E38 еднакви, намират се от 30 до 70 лв за бройка. Когато са заминали се чува страшно скърцане откъм задницата (за "буренцата"). Иначе задните колела се регулират по хоризонтален и вертикален ъгъл и то с доста.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от el_toro » 21 Авг 2013, 15:19

Ако е шарнирна втулка може да скърца гадно и по неравности с голяма скорост се усеща една нестабилност в задницата. Щом и задните гуми са отворени почти 100% са втулки.Тропането може да е от тампоните на магарето. При тях е хубаво да отворите един и да погледнете как е, че външно трудно се хваща.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 21 Авг 2013, 18:19

Благодаря за отговорите,скърцане няма,ама са по-разчекнати гумите
Вчера говорих с едно приятелче със Е39 и каза че са му ги прибрали при реглажа(дали наистина е така :roll: ,незнам)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 23 Авг 2013, 19:45

Здравей колега, аз скоро сменях въпросните "буренца", тъй като се чуваше гадно скърцане и като я качих на стенд, задна лява гума играеше доста заради разбитата втулка. След смяната им очаквах гумите да застанат прави, но човека който ми прави реглаж на мостовете каза, че на БМВ трябва да има лек наклон и така си остана (програмата показваше че всичко е в норма). Тъй като тези въпросни шарнирни втулки се сменят явно веднъж на десетилетие, при мен всичко беше поръждясало и отне страшно много време да се избият старите. А още по-гадното е, че скърцането си остана :banghead:, ама си карам и си скрибуцам по паважа :mrgreen: Втулките както е писал колегата по-горе са от 30 до... лв, сервизите взимат от 80-100 до...лв за манипулацията. Отиди някъде да ти направят реглаж заден мост, там ще ти кажат дали са за смяна и дали няма още нещо покрай тях.
Успех :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 24 Авг 2013, 0:47

4i4o Mitko написа:Здравей колега, аз скоро сменях въпросните "буренца", тъй като се чуваше гадно скърцане и като я качих на стенд, задна лява гума играеше доста заради разбитата втулка. След смяната им очаквах гумите да застанат прави, но човека който ми прави реглаж на мостовете каза, че на БМВ трябва да има лек наклон и така си остана (програмата показваше че всичко е в норма). Тъй като тези въпросни шарнирни втулки се сменят явно веднъж на десетилетие, при мен всичко беше поръждясало и отне страшно много време да се избият старите. А още по-гадното е, че скърцането си остана :banghead:, ама си карам и си скрибуцам по паважа :mrgreen: Втулките както е писал колегата по-горе са от 30 до... лв, сервизите взимат от 80-100 до...лв за манипулацията. Отиди някъде да ти направят реглаж заден мост, там ще ти кажат дали са за смяна и дали няма още нещо покрай тях.
Успех :yes:

Ако са изсъхнали (те би трябвало да са пълни с грес под маншоните) и новите скърцат... Или се "обръща" маншона и се гресира (хванат е със телена скобичка) или се напълват с по-гъстичко масло със спринцовка и скърцането изчезва... Що се отнася до наклона - да, задните колела са наклонени с горния край на вътре, не помня градусите, но не са малко.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bingo-boy8812 » 24 Авг 2013, 11:31

Ми явно ще я закарам на реглаж :bang: ,а относно работата,80-100 лв ми се струват малко множко за тази процедура,при положение че тея буренца са на едни скоби(до колкото знам има един спец. ключ за тях) и работа до 30 лв на страница е нормално,но пък за това са сервизите да ни свалят кожите :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 24 Авг 2013, 15:50

Не знам колко са ти наклонени гумите, но по-добре 20лв за реглаж и ако всичко отзад си е ок, ще си минеш само с тях. Не знам дали има специален инструмент за ваденето и после за набиването на втулките, но на човека, който ми ги сменя му отне един ден за манипулацията и като знам колко са поръждясали болтовете и гайките направо се чудех как не се скъса нещо. :dunno: Предполагам, че има сервизи в които и за 20 лв на страна ще ги сменят, но просто всички се застраховат, че ако се закучи нещо и цената става малко по-така. :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Мнение от ddinobot » 26 Авг 2013, 14:32

При мен имаше голям налкон на задните гуми, причината се оказаха въпросните втулки, наклона осезаемо се намали. За самата смяна работата си е доста.
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

Следваща

Назад към Е38