Хидравлика?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Хидравлика?

Мнение от Disasterr » 15 Авг 2013, 15:43

Здравейте,
от 2 седмици на студена кола чувам едни гадни шумове при въртене на волана. Хърка, пука.... четох тука и се ориентирам към помпа. Няколко пъти ми е чупила обтегача на пистовия ремък. Хидравличната течност е до горе и волана не е тежък, но имам чувството че ако не я погледна сега, зимата в студа ще имам мн проблеми. Вашето мнение какво е?

Потребител
Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: Junkers Ju 87
Детайли за колата: http://www.youtube.com/watch?v=xg_4jYrF35s

Re: Хидравлика?

Мнение от Koenig specials » 15 Авг 2013, 16:17

Защо се насочи към хидравликата? Имаш течност, имаш безпроблемно въртене на волана. Със секторна кутия ли си или с рейка?

П.С. Моя грешка не видях Е38-цата. След като си с рейка ориентирай се по-скоро към рейката.
Изображение
BMW e34 535i mechanic 09.1991 diamantschwarz metallic ///M-tech
Оргазъм на четири колела...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 15 Авг 2013, 17:31

Koenig specials написа:Защо се насочи към хидравликата? Имаш течност, имаш безпроблемно въртене на волана. Със секторна кутия ли си или с рейка?

П.С. Моя грешка не видях Е38-цата. След като си с рейка ориентирай се по-скоро към рейката.

ИСКАМ ДА Я ВИДЯ ТАЯ КОЛА С РЕЙКА (38-ца)!

А що се отнася до хидравликата, поогледай първо окачването, после клапаните на хидравликата и тогава помпата.... Има ли омасляване от маркучите?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 15 Авг 2013, 17:41

predel написа:
Koenig specials написа:Защо се насочи към хидравликата? Имаш течност, имаш безпроблемно въртене на волана. Със секторна кутия ли си или с рейка?

ИСКАМ ДА Я ВИДЯ ТАЯ КОЛА С РЕЙКА (38-ца)!

А що се отнася до хидравликата, поогледай първо окачването, после клапаните на хидравликата и тогава помпата.... Има ли омасляване от маркучите?

Експерти :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 15 Авг 2013, 18:01

Предницата е направена от-до. Насочвам се към хидравлична помпа от това което четох във форума и защото един 'майстор' ми подхвърли, че 'е тръгнала помпата' :D Ще погледна маркучите, но мисля, че последно като я гледах на канал ги видях и не бяха омаслени. Колата пука и хърка при въртене на волана и това е докато мина 2-3 км точно.
Колата е с хидравлична кутия.

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 15 Авг 2013, 19:37

"cod-cdbp", последно беше станал спец по хидравличните помпи (имаше проблем мисля? или се лъжа?). Помогни на човека, аз имах проблем с 1 клапа за възврат и я смених и друго не съм правил та.... не е приятно да "пее" на студено... Слушал съм това ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Авг 2013, 16:07

За по-старите помпи има оригинален ремонтен комплект . ;)
За Е38 не съм ровил, но не мисля, че ще е голяма драма човек да си го набави, защото не представлява нещо повече от О-пръстени и оплътнения.
Единственото екзотично е едно оплътнение във формата на пеперуда, което смятам, че може да бъде заменено от О-пръстен с подходяща дължина. :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 18 Дек 2013, 18:57

И аз май влизам в тоя филм с хидравликата дееба :roll:
Значи,има шум когато колата работи и се въртят тия ролки и ремъци.Шума не се чува вътре в колата,не се чува и като си отвън,чува се когато се приближиш до предния капак и най вече когато отвориш предния капак.Шума е нещо между стържене и свирене...не знам точно :mrgreen:
При въртене на волана не се чува виене,пукане,тракане и всякакви такива шумове.
В един сервиз казаха че тоя шум е 100% от ремъците,смениха ремъците с такива марка Gates,ролките били наред,водната помпа била наред.....обаче шибания шум и сега го има и ме дразни :ranting:

В друг сервиз казаха,че май е от хидравличната помпа....и едната ролка била тръгнала,ма не я сменили щото не можело да е от нея.
Казаха ми да карам спокойно,така можело да изкарам и 2 години без проблем.Обаче след няколко дни мисля да си ходя У Враца...и да не стане инфекция :mrgreen:

И сега не знам кое е мама му стара,ролки,хидравлична помпа и т.н.
Хидравличното масло е добре,няма течове....обаче цвета му ми направи впечатление че е по скоро кафяв отколкото червен :roll:
Та въпроса е,от какво може да е?

1.Ролки
2.Кофти нови ремъци (ама казах да сложат хубави)
3.Странния цвят на хидравличото масло
4.Хидравличната помпа

:roll: :paranoid: :conf:
E38 730d e колата.

Всяко насочващо мнение би ми било полезно,мерси предварително !

ентусиаст
Аватар

Мнение от predel » 18 Дек 2013, 23:19

Кафяво е евтиното МХЛ масло, а на моята е с червено... Ако е със зелено и се сложи МХЛ е "беля". Вземи една дъъълга гооооляма отверка и последователно я допирай до тези (НЕПОДВИЖНИ) елементи и слушай на нея за шума... както със слушалки (при работещ двигател) :) Ако е от хидравлична помпа ще чуеш много ясно че "мели". Па като дойдеш по Враца, може да отскочиш и до Монтана ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 19 Дек 2013, 11:37

Не съм сигурен дали ще съм полезен, но все пак да споделя. Моята е ТДС. При мен имаше едно свирене, идващо от ролките/ремъците. Оказа се успокоител на вибрациите на ремъка на водната помпа - представлява нещо като малко амортисьорче (при 730д не е амортисьорче, no пак има някакъв успокоител на трептения). Майсторът го напълни с грес и спря да свири, но след няколко седмици пак се появи, но по-леко. Пръснах го малко с WD40 и пак спря за няколко дни, след което пак се появи. Явно ще трябва да се сменя успокоителя :(.

Между другото да ползвам темата да питам къде може да си сменя мъркучи на хидравликата (за София), че нещо почнаха да текат. По принцип трябва ли да измия на пароструйка тази част от двигателя, за да може да се установи от къде е течът, понеже не е голям.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 20 Дек 2013, 0:26

При мен се оказа точно разхлабено амортисьорче на обтегача. Оттам идва недостатъчно опъване на ремъка и всички гадни звуци по ролки и тн...

Назад към Е38