Смяна на мотор?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Смяна на мотор?

Мнение от Disasterr » 30 Юли 2013, 12:23

Здравейте,
интересува ме някой знае ли цена за пълно окомплектован мотор 3.0d със скоростна кутия, както и цена за монтаж. Оферти, съвети, цени.... квото знаете все ще е от полза. Мнения "По-добре си купи направо кола" не са необходими. Всичко по-моята освен вървежа е ОК.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Re: Смяна на мотор?

Мнение от chernobila » 30 Юли 2013, 22:15

Колега дай малко инфо в какво ще се слага този двигател :yes: Колата 3.0 Д ли е или искаш да стане :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 31 Юли 2013, 0:02

tds е колата. Държа да не я продавам, а да присадя мотор, защото всичко по ходова част ми е ново, интериор и екстри ми работи и я познавам. На нова не се знае къе дръгел ще попадна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 31 Юли 2013, 7:58

Disasterr написа:tds е колата. Държа да не я продавам, а да присадя мотор, защото всичко по ходова част ми е ново, интериор и екстри ми работи и я познавам. На нова не се знае къе дръгел ще попадна.

Знаеш ли още колко неща ще ти трябват освен двигател и скорости?Най-добрият вариянт е да си купиш кола донор и от нея да прехвърляш нещата,които искаш.В момента правя от 5.4 слизам на 3.5.Повярвай ми яд ме е,че не си купих 2 нови е38 :banghead:

Прочети го и виж колега през колко препятствия съм минал и ОЩЕ КОЛКО ми остава viewtopic.php?f=123&t=333592 :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 31 Юли 2013, 8:27

Да, чета ти темата. Пуснах моята за да видя при дизела как стоят нещата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 31 Юли 2013, 8:32

Disasterr написа:Здравейте,
интересува ме някой знае ли цена за пълно окомплектован мотор 3.0d със скоростна кутия, както и цена за монтаж. Оферти, съвети, цени.... квото знаете все ще е от полза. Мнения "По-добре си купи направо кола" не са необходими. Всичко по-моята освен вървежа е ОК.

Добре де, защо не и сложиш един пауър бокс, да си оправиш вървежа и да не се занимаваш с "лозе на баир"? С читав бокс ще ти дойде на около 160 коня и ще се почустваш в самолет ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 31 Юли 2013, 11:03

Disasterr написа:Да, чета ти темата. Пуснах моята за да видя при дизела как стоят нещата.

Влез в http://www.realoem.com/ и разгледай :bchug: Трябва някой по-запознат да каже за дизела какво трябва и тн.Но според мен не си заслужава ПОВЯРВАЙ МИ! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от mecho_puc » 05 Авг 2013, 18:23

Не е толкова сложно колега само да имаш кой да ти го монтира ... виж първо намери кой ще я прави поговори с него да ти обясни какво трябва и действаи :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 05 Авг 2013, 18:51

mecho_puc написа:Не е толкова сложно колега само да имаш кой да ти го монтира ... виж първо намери кой ще я прави поговори с него да ти обясни какво трябва и действаи :)

Колега монтажа е най-лесното в цялата смяна на моторите.Връзването на инсталацията и паленето на мотора - ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ! :yes: Някой запознат да каже как седи въпросът със скоростите,диференциала и полуоските :dunno:

П.П Да попитам само колата автоматик ли е?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от mecho_puc » 05 Авг 2013, 22:49

chernobila написа:
mecho_puc написа:Не е толкова сложно колега само да имаш кой да ти го монтира ... виж първо намери кой ще я прави поговори с него да ти обясни какво трябва и действаи :)

Колега монтажа е най-лесното в цялата смяна на моторите.Връзването на инсталацията и паленето на мотора - ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ! :yes: Някой запознат да каже как седи въпросът със скоростите,диференциала и полуоските :dunno:

П.П Да попитам само колата автоматик ли е?

Тези които разбират за жалост рядко пишат по форумите :( и за инсталацията има хора и за всичко ... намирате първо кой после действате :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 06 Авг 2013, 7:58

Не, ръчка е, но мисля да стане автоматик. Комплекта мотор + скоростна кутия е кум 2500 лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 09 Авг 2013, 11:09

Disasterr написа:Не, ръчка е, но мисля да стане автоматик. Комплекта мотор + скоростна кутия е кум 2500 лв.

Значи 100 % ти трябват и кардан,диференциал и полуоски (за полуоските не съм 100% :mrgreen: ).Трябва ти и лоста за автоматика + кабелите.Има поне 5 човека,които са адски грамотни и знаят нашите коли до болка - някой да помогне :bchug: Разгледа ли в реалом.ком за разлики в колите?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 09 Авг 2013, 23:51

Не брат, не съм гледал, защото чета твойта тема и все повече се убеждавам, че е повече трошене на нерви и пари. По-добре да стегна за 1500 лв. tds-а и един чип и да го карам. Ако успя да го докарам до 170-180 коня след основно обслужване /вериги, турбина, помпа.../ берекет.... :D Успех с твойта ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 10 Авг 2013, 19:49

Disasterr написа:Не брат, не съм гледал, защото чета твойта тема и все повече се убеждавам, че е повече трошене на нерви и пари. По-добре да стегна за 1500 лв. tds-а и един чип и да го карам. Ако успя да го докарам до 170-180 коня след основно обслужване /вериги, турбина, помпа.../ берекет.... :D Успех с твойта ;)

Казвам ти от личен опит,че е по-добре да не я правиш тази гимнастика :mrgreen: Бях 1 седмица на почивка малко ..... еегати почивката само за тъпата кола мисля и започвам да не съм сигурен дали ще може да запали новият двигател :banghead: А самата смяна на двигатели,скорости,кардани и тн. е най-елементарното.После идва драмата....такаче ти давам съвет или я продавай и вземи 3.0 Д или можеш да изкараш още някое и друго конче от 2.5 ТДС -а.А за да си я взел 725 тдс невярвам да си тръгнал на състезания :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 10 Авг 2013, 20:59

Не, попринцип не гоня, но тдс-а е тромав за града. Ще го изнасиля малко и само каране :D

Следваща

Назад към Е38