Реставриране на стопове
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Реставриране на стопове
Колеги свалих стоповете да ги изплакна малко, че доста прахоляци и мухи се бяха насъбрали,обаче рефлекторите на белите светлини и мигачите бяха се поулющили и като ги намокрих ги давърших.Искам да боядисам рефлекторите,някой правел ли го е и ако се отлепи "стъклото" после дали дали ще стане сполучливо?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Реставриране на стопове
Фолио от шоколад, казват за фарове, че ефекта е доста добър.
Домакинско също мисля че ще е ОК.
Малко циганиика е като идея, но - старост -нерадост
Домакинско също мисля че ще е ОК.
Малко циганиика е като идея, но - старост -нерадост

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
абе и със Холидейки съм пробвал ама не е там работата .... нали ме разбираш 

- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Според мен да отлепиш стъклото е грешен ход! Ами ако се спука? Може да ти се стори ''циганийка'',но аз бих предложил да ги потъмниш малко с оцветен лак!
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Дифашир написа:Колеги свалих стоповете да ги изплакна малко, че доста прахоляци и мухи се бяха насъбрали,обаче рефлекторите на белите светлини и мигачите бяха се поулющили и като ги намокрих ги давърших.Искам да боядисам рефлекторите,някой правел ли го е и ако се отлепи "стъклото" после дали дали ще стане сполучливо?
няма никакъв шанс да се разглоби стоп според мен, пластмасата ще стане на паяжина, и постоянно ще има конденз в последствие
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Колега а КАСКО нямаш ли?
Да попитам и аз в твойта тема.Решил съм отново да си затъмня стоповете ама нямам идея с какво става най-добре.Знам,че става хубаво с лак и вътре се слага черна боя.Дали става така?

- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
chernobila написа:Колега а КАСКО нямаш ли?![]()
Да попитам и аз в твойта тема.Решил съм отново да си затъмня стоповете ама нямам идея с какво става най-добре.Знам,че става хубаво с лак и вътре се слага черна боя.Дали става така?
Точно така става колега,само трябва да знаеш какво правиш! искам да кажа ,че тая манипулация при мен е правена от бояджия и само съм ''виждал'' как става!
- chernobila
- младши ентусиаст
-
kamen4o81 написа:chernobila написа:Колега а КАСКО нямаш ли?![]()
Точно така става колега,само трябва да знаеш какво правиш! искам да кажа ,че тая манипулация при мен е правена от бояджия и само съм ''виждал'' как става!
Е да де въпросът е съотношението ЛАК:БОЯ:РАЗРЕДИТЕЛ за да прозира все пак ...

- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
chernobila написа:kamen4o81 написа:chernobila написа:Колега а КАСКО нямаш ли?![]()
Е да де въпросът е съотношението ЛАК:БОЯ:РАЗРЕДИТЕЛ за да прозира все пак ...
Ако сам ще го правиш колега,ще разбера съотношението и ще ти го кажа! Ако решиш пиши ми едно л.с. за да не пълним темата на колегата! Поздрави на всички!!!
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
chernobila написа:Колега а КАСКО нямаш ли?![]()
аз каско имам ами проблема е там,че после всичко ми се връща по един или друг начин,ето последно минах няква дреболия и я минах по каското която беше от преди.Оставих си колата да я боядисат цялата в един от тея с платените обяви прифарцуненни сервизи и по времето когато беше там ми свърши каското но реших да не го подновявам тъй като докато не се стопли няма да я карам и не ми трябва,но се оказа че отивам да я взимам и аз спокоен,че всико е наред и въпросните хора си разбират от работата, започна да вали един сняг не я догледах много,а имаше и къпане от сорта "виж как лъщи,това направихме ,онова..." тръгнах и няма и 10 мин. след като тръгнах ми се видя една лека пукнатинка от долу към реотана и кората под чистачките която бяха сменили и докато се прибера прозореца се разцепи. аз разбира се още щом я видях се обадих да питам дали случайно няма да си признаят,но ми казаха че за първи път чуват и при тях е било здраво.Аз си мисля че ей така от нищото няма как да се счупи почти 4 години я имам не е мръднало сега от стоене ..... и ся съм 1000 кинта назат.Не е по темата но ви го споделям да имате едно на ум.
иначе мисля и аз да затъмня леко стопчетата.Гледах едно клипче как пръскат едни стопове и тонирането го прави от ръцете или с др. думи боята и лака ... там разтвора е един и същ просто нанася една ръка,после втора и така докато хареса колко е тъмно.Има друго че новите тонирани стопове колкото да са тъмно от долу пак си личи че рефлектора е лъскав,а моите се вижда една сива пластмаса.но мога да си направя един експеримент с фолио за стъкла само да видя как ще стои затъмнено.
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
По принцип има такова фолио което се се лепи отвън,не като това за стъклата отвътре и ако ти хареса направо си го оставяш и решаваш проблема! Дано да съм ти бил полезен колега!
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
да да наясно съм че съществува такова фолио ..... ще помисля още малко и се хвърлям в ''кереча''
- chernobila
- младши ентусиаст
-
Ама все пак можеш да пробваш да ги отвориш внимателно и после с Виктор Рейнц и си пееш - вода няма да влезе и да искаш
По принцип и аз искам да си сменя моите стопове,но цената за чисто нови е умопомрачителна
а втора ръка са си захабени вече и ще пробвам да разглобя да видя дали ще стане
Ще пусна скоро и снимки.Ако искате колеги мога да ви кача снимки как да си ги полирате за лятото - става лудница стига да не ви се мокрят вътре 

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
ами аз се свързах тук с някакви хора които реставрират в Стрелча фарове и стопове и ми казаха че не може да се раглоби.Имало вариант да се боядисат ,но трябвало да изрязват рефлекторчетата да ги боядисат и след това ги лепят ли нз. какво,но си личало много
.Както каза колегата ''тнгеоргиев'' че започнат ли да се отлепят стъклата и ще стават на парчета.
За снимките би било интересно така,че като имаш възможност ......

За снимките би било интересно така,че като имаш възможност ......
- chernobila
- младши ентусиаст
-
Чакам БулСтрад да ми купят новички и почвам снимки 

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2