Реставриране на стопове

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Реставриране на стопове

Мнение от Дифашир » 06 Мар 2013, 21:36

Колеги свалих стоповете да ги изплакна малко, че доста прахоляци и мухи се бяха насъбрали,обаче рефлекторите на белите светлини и мигачите бяха се поулющили и като ги намокрих ги давърших.Искам да боядисам рефлекторите,някой правел ли го е и ако се отлепи "стъклото" после дали дали ще стане сполучливо?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Реставриране на стопове

Мнение от cod-cdbp » 06 Мар 2013, 23:04

Фолио от шоколад, казват за фарове, че ефекта е доста добър.
Домакинско също мисля че ще е ОК.
Малко циганиика е като идея, но - старост -нерадост :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 06 Мар 2013, 23:21

абе и със Холидейки съм пробвал ама не е там работата .... нали ме разбираш :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 725tds;740i M62B44

Мнение от kamen4o81 » 07 Мар 2013, 7:55

Според мен да отлепиш стъклото е грешен ход! Ами ако се спука? Може да ти се стори ''циганийка'',но аз бих предложил да ги потъмниш малко с оцветен лак!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 07 Мар 2013, 13:28

Дифашир написа:Колеги свалих стоповете да ги изплакна малко, че доста прахоляци и мухи се бяха насъбрали,обаче рефлекторите на белите светлини и мигачите бяха се поулющили и като ги намокрих ги давърших.Искам да боядисам рефлекторите,някой правел ли го е и ако се отлепи "стъклото" после дали дали ще стане сполучливо?

няма никакъв шанс да се разглоби стоп според мен, пластмасата ще стане на паяжина, и постоянно ще има конденз в последствие
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 07 Мар 2013, 19:48

Колега а КАСКО нямаш ли? :bchug: :winky: Да попитам и аз в твойта тема.Решил съм отново да си затъмня стоповете ама нямам идея с какво става най-добре.Знам,че става хубаво с лак и вътре се слага черна боя.Дали става така?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kamen4o81 » 07 Мар 2013, 23:50

chernobila написа:Колега а КАСКО нямаш ли? :bchug: :winky: Да попитам и аз в твойта тема.Решил съм отново да си затъмня стоповете ама нямам идея с какво става най-добре.Знам,че става хубаво с лак и вътре се слага черна боя.Дали става така?

Точно така става колега,само трябва да знаеш какво правиш! искам да кажа ,че тая манипулация при мен е правена от бояджия и само съм ''виждал'' как става!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 08 Мар 2013, 21:59

kamen4o81 написа:
chernobila написа:Колега а КАСКО нямаш ли? :bchug: :winky: Да попитам и аз в твойта тема.Решил съм отново да си затъмня стоповете ама нямам идея с какво става най-добре.Знам,че става хубаво с лак и вътре се слага черна боя.Дали става така?

Точно така става колега,само трябва да знаеш какво правиш! искам да кажа ,че тая манипулация при мен е правена от бояджия и само съм ''виждал'' как става!

Е да де въпросът е съотношението ЛАК:БОЯ:РАЗРЕДИТЕЛ за да прозира все пак ... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kamen4o81 » 09 Мар 2013, 2:26

chernobila написа:
kamen4o81 написа:

Е да де въпросът е съотношението ЛАК:БОЯ:РАЗРЕДИТЕЛ за да прозира все пак ... :dunno:

Ако сам ще го правиш колега,ще разбера съотношението и ще ти го кажа! Ако решиш пиши ми едно л.с. за да не пълним темата на колегата! Поздрави на всички!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 09 Мар 2013, 16:26

аз каско имам ами проблема е там,че после всичко ми се връща по един или друг начин,ето последно минах няква дреболия и я минах по каското която беше от преди.Оставих си колата да я боядисат цялата в един от тея с платените обяви прифарцуненни сервизи и по времето когато беше там ми свърши каското но реших да не го подновявам тъй като докато не се стопли няма да я карам и не ми трябва,но се оказа че отивам да я взимам и аз спокоен,че всико е наред и въпросните хора си разбират от работата, започна да вали един сняг не я догледах много,а имаше и къпане от сорта "виж как лъщи,това направихме ,онова..." тръгнах и няма и 10 мин. след като тръгнах ми се видя една лека пукнатинка от долу към реотана и кората под чистачките която бяха сменили и докато се прибера прозореца се разцепи. аз разбира се още щом я видях се обадих да питам дали случайно няма да си признаят,но ми казаха че за първи път чуват и при тях е било здраво.Аз си мисля че ей така от нищото няма как да се счупи почти 4 години я имам не е мръднало сега от стоене ..... и ся съм 1000 кинта назат.Не е по темата но ви го споделям да имате едно на ум.

иначе мисля и аз да затъмня леко стопчетата.Гледах едно клипче как пръскат едни стопове и тонирането го прави от ръцете или с др. думи боята и лака ... там разтвора е един и същ просто нанася една ръка,после втора и така докато хареса колко е тъмно.Има друго че новите тонирани стопове колкото да са тъмно от долу пак си личи че рефлектора е лъскав,а моите се вижда една сива пластмаса.но мога да си направя един експеримент с фолио за стъкла само да видя как ще стои затъмнено.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kamen4o81 » 09 Мар 2013, 17:14

По принцип има такова фолио което се се лепи отвън,не като това за стъклата отвътре и ако ти хареса направо си го оставяш и решаваш проблема! Дано да съм ти бил полезен колега!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 09 Мар 2013, 22:18

да да наясно съм че съществува такова фолио ..... ще помисля още малко и се хвърлям в ''кереча''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 10 Мар 2013, 22:10

Ама все пак можеш да пробваш да ги отвориш внимателно и после с Виктор Рейнц и си пееш - вода няма да влезе и да искаш :bchug: По принцип и аз искам да си сменя моите стопове,но цената за чисто нови е умопомрачителна :banghead: а втора ръка са си захабени вече и ще пробвам да разглобя да видя дали ще стане :bchug: Ще пусна скоро и снимки.Ако искате колеги мога да ви кача снимки как да си ги полирате за лятото - става лудница стига да не ви се мокрят вътре :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 10 Мар 2013, 23:54

ами аз се свързах тук с някакви хора които реставрират в Стрелча фарове и стопове и ми казаха че не може да се раглоби.Имало вариант да се боядисат ,но трябвало да изрязват рефлекторчетата да ги боядисат и след това ги лепят ли нз. какво,но си личало много :dunno: .Както каза колегата ''тнгеоргиев'' че започнат ли да се отлепят стъклата и ще стават на парчета.
За снимките би било интересно така,че като имаш възможност ......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 11 Мар 2013, 19:59

Чакам БулСтрад да ми купят новички и почвам снимки :mrgreen:

Следваща

Назад към Е38