БМВ 725 ТДС смяна на масло?!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
БМВ 725 ТДС смяна на масло?!
Здравейте колеги, предстои ми смяна на маслото тези дни кажете кое е добро или по точно какво ми трябва за 725ТДС - ръчка, също така и за скоростите какво масло. Благодаря предварително! По принцип си мислех за някое наливно за мотора, дали е добро и то?!
Животът е това,което ти се случва докато си правиш планове за бъдещето...
Re: БМВ 725 ТДС смяна на масло?!
точно на мотора не слагай наливно,намери си някой приятел/познат да ти вземе кастрол от представител с отстъпка и му сложи хубаво масло.тдс съм имал 3 години като го обслужиш добре в.помпа термостат и масло хубави си е идеален мотор ако е си го взел запазен.
Прави ми впечатление , че се говори общо за хубаво масло ( като че ли на етикета му пише "хубаво" ) и то за двигателя. Ами карате ли турбо кола мислете и за тоз важен агрегат , на него не му понася гъсто масло , калпаво от 5лв литъра и идеята да е поне 15W40 че тоз стар двигател друго не заслужава и ще го гори , " абе луд ли си да слагаш синтетика на 15 годишен автомобил " . Та колега имаш ли възможности т.е. 30-на лева отгоре сложи си му синтетично масълце да му е добре на турбенцето, че после ще питаш къде и колко ще ме друснат за ремонт турбокожодерите които точен отговор нямат всичко като цени е "от" "до" без алтернатива. Моя двг е на 21 години и върви с пълна синтетика , много му е гот , а колкото до маслото има си спецификации на които трябва да отговаря или да са по-висок клас . Примерно 5W40 API/ACEA CF/B3,B4 . А въпроса ще го гори ли двг или не е друга тема , но причината ще е или в износен вече двг или калпаво ама съвсем масло. Успех. ПС: Колкото за наливното масло , виждал съм отворен двигател ( вътре като нов ) на 800000км каран само с наливно. И какво значи наливно че го наливаш в двигателя от по-голяма разгасофка ли , а другото кат е от 5л туба кво не е наливно , ами то от какво е наливано в таз опаковка ..... Въпрос на търговия , както му е удобно и както може да го продава търговеца.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
взимай наливно 10/40 бмв от някой сервиз или една туба лики моли 10/40 и си решавай проблема нито с турбина ще имаш ядове нито с нищо
Барай шишарката Минкеее ....
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Мисля, че всяка фирма производител на масло си има специализирани продукти за двигатели с турбо, така, че марката може би не е от голямо значение, както и това дали е наливно или не, важното е маслото, което вземеш да е истинско- да кажем има колеги от форума, които продават масла и съм срещал мнения, че са останали доволни от тях.
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Само да питам някой за маслен филтър можели да препоръча нещо. Питам, защото преди време си говорих с един познат и той ми спомена, че някои филтри в зависимост от броя на клапаните, които имат, могат да задържат маслото по-дълго време при изгасен двг, като така се намалява времето на "суха" работа при стартиране и съответно износването.
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Аз карах тдс 2,5 години и около 70000км. само с валволин 10/40 турбо дизел и не съм имал никакви ядове! С отстъпката 7л. ми излизаха около 50-60лв. Когато купих колата,бях налял някакво друго не помня марка и след 5000 км.започваше да изчезва и до 10000 наливах около литър.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
emo_ch написа:Само да питам някой за маслен филтър можели да препоръча нещо. Питам, защото преди време си говорих с един познат и той ми спомена, че някои филтри в зависимост от броя на клапаните, които имат, могат да задържат маслото по-дълго време при изгасен двг, като така се намалява времето на "суха" работа при стартиране и съответно износването.
самия филтър на тдс-а е елемент клапани на него няма
Барай шишарката Минкеее ....
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Колега хубав маслен филтър е на МАН и на Хенкс.Масло което мога да ти препоръчам е лики моли,енеос,тотал или оригинално на бмв.Имах проблем с кастрол затова не ти го препоръчвам,макар че оригиналното масло на бмв пак е кастрол.
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
а аз мисля че тази тема е разисквана та ни е омразнало да четем едно и също.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Колеги благодаря за мненията. Спрях се на това масло Total Quartz 7000 10W-40 Дизел, какво ще кажете за него и колко литра побира този мотор
?!

Животът е това,което ти се случва докато си правиш планове за бъдещето...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
ljubo72 написа:а аз мисля че тази тема е разисквана та ни е омразнало да четем едно и също.

12 мнения
• Страница 1 от 1