Въпрос за МК1

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Въпрос за МК1

Мнение от chernobila » 19 Яну 2013, 14:21

Колеги казаха ми,че ми трябва инсталационен диск за МК1,който да сложа в навигацията и да му инсталирам софтуера.Има ли такова нещо изобщо или ме лъжат и евентуално от къде да намеря такъв диск?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Re: Въпрос за МК1

Мнение от sambeto » 19 Яну 2013, 15:42

chernobila написа:Колеги казаха ми,че ми трябва инсталационен диск за МК1,който да сложа в навигацията и да му инсталирам софтуера.Има ли такова нещо изобщо или ме лъжат и евентуално от къде да намеря такъв диск?

Ако в София не може да се оправиш (макар че сигурно има колеги дето могат да ти помогнат),търси mad_presley по тоя въпрос :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 19 Яну 2013, 18:27

Знам,че колегата е във Варна а много ми се иска такива като него да са от София :banghead: Някой да даде малко инфо по въпроса ми? :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 20 Яну 2013, 14:35

За да се направи диска трябва да се знае версията на OS на навигацията. Това се разбира, като се натисне settings и в горния десен ъгъл трябва да се изпише нещо от вида на: SW x-x/xx. Първата цифра е вида на навигационната система- казваш, че е МК1 и трябва да се изпише 1, втората е вида на екрана , след наклонената черта е версията на софтуера. Тя ни интересува- от нея се определя версията на OS на навигацията, след което с Nero Burning Rom или друга програма се записва като Image файл необходимата версия на CD. За самата инсталация се дава ключа на положение 1, вади се диска с картите- ако има и на негово място се слага направеният, на монитора трябва да се изпише, че диска е поставен и софтуера се инсталира. При инсталацията е важно ключа на запалването да не се мести от положение 1 и докато не свърши да не се превключва нито на 2-ро положение, нито на 0, защото NAVI блока може да се повреди. След като инсталацията завърши при МК3 и нагоре се иска KeyCD, но при теб не би трябвало да има подобно изискване.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 20 Яну 2013, 14:56

chernobila написа:Колеги казаха ми,че ми трябва инсталационен диск за МК1,който да сложа в навигацията и да му инсталирам софтуера.Има ли такова нещо изобщо или ме лъжат и евентуално от къде да намеря такъв диск?

Кажи какъв му е проблема на компа. Софтуер може и в София да се намери ;).

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 21 Яну 2013, 21:19

Пиши на tngeorgiev ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 21 Яну 2013, 22:47

IMAG0105.jpg
Иска ми някакъв код.Пробвах с 1234,4321,0000 ама нестана.Гася колата,паля и си работи.Като само монитора не работи - примерно ако слушам музика си бачка, само монитора седи така.После след диагностика ми изчезна и моментният разход и вече немога да превключа МЕМО-то от OFF на ON и ми казаха,че трябвало да се пусне софтуера му и щяло да стане :dunno: Също така немога и да си настроя часовникът и датата!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар

Мнение от evtimcho_g60 » 22 Яну 2013, 7:28

имаш сериозни проблеми по колата,щом пали без да въведеш кода...
по принцип това е шалтер на стартера...сеифти защита ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Яну 2013, 9:27

chernobila написа:
IMAG0105.jpg
Иска ми някакъв код.Пробвах с 1234,4321,0000 ама нестана.Гася колата,паля и си работи.Като само монитора не работи - примерно ако слушам музика си бачка, само монитора седи така.После след диагностика ми изчезна и моментният разход и вече немога да превключа МЕМО-то от OFF на ON и ми казаха,че трябвало да се пусне софтуера му и щяло да стане :dunno: Също така немога и да си настроя часовникът и датата!

С ъпдейт на софтуера няма да ти изчезне кода. Този код е в километража и трябва да се закачи с BMW Scanner, за да се махне ;)
Пробвай да откачиш акумулатора за 10-тина минути, понякога става и така. Ако не стане, тъси някой с BMW Scanner.

И...бъди спокоен, нямаш никакъв сериозен проблем нито по колата, нито по стартера, нито по шалтерите :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 22 Яну 2013, 15:08

mad_presley написа:
chernobila написа:
IMAG0105.jpg

С ъпдейт на софтуера няма да ти изчезне кода. Този код е в километража и трябва да се закачи с BMW Scanner, за да се махне ;)
Пробвай да откачиш акумулатора за 10-тина минути, понякога става и така. Ако не стане, тъси някой с BMW Scanner.

И...бъди спокоен, нямаш никакъв сериозен проблем нито по колата, нито по стартера, нито по шалтерите :D

е сега вече може да си спокоен, казал ти го е един от корифеите на тази тема. :yes:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 22 Яну 2013, 20:24

mad_presley написа:
chernobila написа:
IMAG0105.jpg

Незнам дали говориш с присмешка,но колата пали,върви и работи като часовник :dunno: На сбирката на е38 колегите видяха за какво става на въпрос,закачали са я ве4е 5 пъти на диагностика и няма никакви грешки по мотора (само на вторичната водна помпа и алармата ) и колата си върви безумно много .. и забравих да кажа,че пали само като завъртиш леко ключът (май се води кей лесс го) ..просто незнам вече :dunno: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Яну 2013, 20:45

chernobila написа:Незнам дали говориш с присмешка,но колата пали,върви и работи като часовник :dunno: На сбирката на е38 колегите видяха за какво става на въпрос,закачали са я ве4е 5 пъти на диагностика и няма никакви грешки по мотора (само на вторичната водна помпа и алармата ) и колата си върви безумно много .. и забравих да кажа,че пали само като завъртиш леко ключът (май се води кей лесс го) ..просто незнам вече :dunno: :banghead:

Присмешката беше към колегата @evtimcho_g60 за сериозния проблем. За всичко останало съм сериозен като инфаркт. Още ли не си намерил човек с BMW Scanner, да ти изчисти кода? Мисля, че и с INPA става, търси нещо от рода Clear Anti Theft Code в Instrument Cluster ;)

Ако не ми вярваш, ела до Варна да ти я оправя :D

Сега се сетих, свали си километража и ще видиш как няма да ти иска код :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 22 Яну 2013, 20:49

mad_presley написа:
chernobila написа:Незнам дали говориш с присмешка,но колата пали,върви и работи като часовник :dunno: На сбирката на е38 колегите видяха за какво става на въпрос,закачали са я ве4е 5 пъти на диагностика и няма никакви грешки по мотора (само на вторичната водна помпа и алармата ) и колата си върви безумно много .. и забравих да кажа,че пали само като завъртиш леко ключът (май се води кей лесс го) ..просто незнам вече :dunno: :banghead:

Присмешката беше към колегата @evtimcho_g60 за сериозния проблем. За всичко останало съм сериозен като инфаркт. Още ли не си намерил човек с BMW Scanner, да ти изчисти кода? Мисля, че и с INPA става, търси нещо от рода Clear Anti Theft Code ;)

Ако не ми вярваш, ела до Варна да ти я оправя :D

Ако имах възможност да дойда тръгвам още сега да те черпя бира или нещо по-така :bchug: Благодаря ти много за отзивите и нещата,които правиш за мен и за всички във БМВ форума :ok: Такива хора като теб са малко :yes: :clap: (така по между другото днес правих една 730 Д безплатно :mrgreen: много са ми насърце и пари немога да взимам )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 26 Яну 2013, 15:26

ето с коя версия съм

IMAG0134.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 26 Яну 2013, 22:59

Ами малко странна е тази версия 71 на софтуера. По правило версиите за мк1 са 69, 72, 80-последната. Разбира се е възможно и някой да си е поиграл с компа, въпреки, че нищо не може да му се направи и не знам дали това е случая. Както и да е, щом ти изкарва тази информация, значи компа бачка и ако му работи окото/четеца, би трябвало да му вкараш добре записан или оригинален диск и на дисплея да ти изгрее картата.
В този ред на мисли, не ти трябват никакви софтуери, а само диск с карта ;).

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2

Следваща

Назад към Е38