Просто газово М60Б40 ???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E32 740 V8 manual
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12 6.0
Просто газово М60Б40 ???
Здравейте,възможен ли е монтажа на тъпо газово на горе-споменатия мотор,някой пробвал ли е ?
Моля без мнения от сорта на- ще ти изгорят клапаните,като нямаш пари си купи евтина кола и че трябва задължително да е с газов инж. да ги пропуснем.
Искам компетентни мнения от хора които са пробвали и имат някакви реални резултати от сорта на: да пробвах ,не се получи защото .... и т.н.
Поздрави.
Моля без мнения от сорта на- ще ти изгорят клапаните,като нямаш пари си купи евтина кола и че трябва задължително да е с газов инж. да ги пропуснем.
Искам компетентни мнения от хора които са пробвали и имат някакви реални резултати от сорта на: да пробвах ,не се получи защото .... и т.н.
Поздрави.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Просто газово М60Б40 ???
Тъпо газово не може, трябва си умно, инжекционно
А тези, дето разправят, че BMW на газ не може, са хора които са карали опели и рендета и хабер си нямат що е BMW. Защото мотора на бавареца е качествен и нищо не му става дори и след 300к км на газ.

А тези, дето разправят, че BMW на газ не може, са хора които са карали опели и рендета и хабер си нямат що е BMW. Защото мотора на бавареца е качествен и нищо не му става дори и след 300к км на газ.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
По принцип няма причина да не може, но не знам дали е оправдано откъм средства. Може да се наложи да се ползват 2 изпарителя, а в обикновения си вариант не е много ясно, като са 2 как точно ще се настройват и дали ще могат през цялото време да захранват мотора с гориво успешно. Там стигаме до проблема, че при положение, че всмукателният колектор е PVC и е меко казано големичък, а захранването с обикновен изпарител/и/ може да изтърве сместа по всяко време и по много причини, пръсването на колектора от гърмеж е съвсем реална опасност. Цената на ГИ ще е доста близка, защото със сигурност има вариант да се направи с 1 изпарител. Лошото е, че всичко е по-скъпо и изпарителят, и компютърът, и кабелажът, както и тръбата (изисква се 8 мм тръба за захранване на изпарителя отзад до отпред).
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
Е в крайна сметка някой пробвал ли е поне да каже :да върви или не върви,гърми или не гърми,държи обороти или не.....Стига с това трябва да е с газов инжекцион....такова имам под ръка.Интересува ме главно защото мотора е тъп,колектора му е голям но е за 8 цилиндъра все пак и е нормално да е голям....ако трябва ще му сложа 8 клапи...на всеки цилиндър....но въпроса е някой аджеба пробвал ли е?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Dj Ivo написа:.....Стига с това трябва да е с газов инжекцион....такова имам под ръка.
Ами сложи го и кажи как е. Явно на другите не им се сменят всмукателни колектори през два дена. Щом имаш време и средства, слагай си това, което ти е под ръка. Двама ти казахме, че не става, но ти явно упорито искаш да си сложиш обикновено газово. За какво я пусна тази тема тогава

- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Пробвай и кажи какво се случва защото ти явно си решил да я сложиш тая газова уредба! Поздрави!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Първо незнам какъв изпарител ще сложиш за да храниш 286 коня най вероятно ще ти трябват 2 второ рано или късно ще чуеш едно БУУМ и или въздуховода или колектора ще цъфне като пуканка дебитомера също така че или дай лев и си сложи инжекционно и то хубаво инжекционно или си приготви пари за ремонти
Барай шишарката Минкеее ....
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ще го съсипеш тоя мотор с обикновена газова. Гръмне ли ще стане мазало в тия колектори .При всички случай трабват два изпаритела.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Dj Ivo
- кандидат ентусиаст
-
И да гръмне ако има клапа няма да има проблем...тоя колектор не е толкова мършав че да цъфне толкова лесно. Тва че няма газаджий в бг които да не могат да го подкарат тоя мотор с един изпарител не значи че е невъзможно...това 740 за което споменах по-горе е с един изпарител и мога да кажа че разлика във вървежа със на бензин няма.
И не не съм решил че на 1000% ще сложа просто газово но просто ми е чудно дали някой е пробвал и какъв е резултата...мотора си е абсолютно нормален и не мисля че ще е някакъв проблем да се подкара с проста газ,просто няма да върви колкото с ГИ. а ако се настрои добре разхода ще е горе долу същия.След като като цяло мотора може да работи на газ било и с ГИ без да му горят клапани и т.н. не значи че трябва да приготвям пари за ремонти след монтажа на тъпо газово.
И не не съм решил че на 1000% ще сложа просто газово но просто ми е чудно дали някой е пробвал и какъв е резултата...мотора си е абсолютно нормален и не мисля че ще е някакъв проблем да се подкара с проста газ,просто няма да върви колкото с ГИ. а ако се настрои добре разхода ще е горе долу същия.След като като цяло мотора може да работи на газ било и с ГИ без да му горят клапани и т.н. не значи че трябва да приготвям пари за ремонти след монтажа на тъпо газово.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега струва ми се че не разбираш за какво иде реч.При обикновен или тъй наречен вакуумен изпарител вървежа няма нищо общо с проблема който се коментира.Гърмежите идват при рязко обедняване на сместа което се получава често при при затваряне на дроселната клапа.Настройка трудно можеш да направиш адекватна понеже работата зависи от въздушния филтър външна температура състояние на мембраната място на смесителя регулиране на тихите и един куп неща които постоянно се променят с течение на времето .Това е причината при добре настроено газово след 1000-2000 км да има условия за гърмеж.И тва че са здрави колекторите направо забрави.При достатъчно натекла газ ще се разцепят като диня открай докрай.Вакуумните изпарители са перфектни за карбуратори и моно инжекция където са къси рънърите .При тоя мотор с със 70см рънъри такъв изпарител не може да работи нормално въпреки че става да се сложи и работи горе-долу поносимо на пръв поглед.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- Мечтае да кара: Bmw 760li
Аз мисля ,че тази тема след последното изказване на колегата може да се затвори.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Много по-добре е да не се затваря, за да може колегата да ни държи в течение как върви монтажът и после как върви колата с течение на времето. А всъщност газовата, която е в наличност при колегата ДиДжей каква е - нова, стара, изпарителят какъв е и колко киловата е и т.н.?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- ddinobot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: SR1 NORMANDY
- Мечтае да кара: 320 turbo DRM
"Тъпо газово"

- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Здравей колега,какво се случи с въпросната газова уредба? Очакваме да споделиш!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Аз преди 10-на години работех като шьофер и карах разни Газки и Зилове и бяха газифицирани.
Зилът е към 5000 куб. см. V8 беше с 1бр. изпарител и си го захранваше доста добре, стигал съм до разход 100л/100км
изпарителя беше италиански някъв ама не си спомням името.
Според мен ще стане, проблема са гърмежите. Мисля че трудно ще спукат колектора особено ако има клапа но хвъркат разни маркучи,филтърни кутии и тн.
Зилът е към 5000 куб. см. V8 беше с 1бр. изпарител и си го захранваше доста добре, стигал съм до разход 100л/100км

изпарителя беше италиански някъв ама не си спомням името.
Според мен ще стане, проблема са гърмежите. Мисля че трудно ще спукат колектора особено ако има клапа но хвъркат разни маркучи,филтърни кутии и тн.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2