Пада ми Акумулатора за 1 нощ!?Утечка?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Пада ми Акумулатора за 1 нощ!?Утечка?
Здр колеги , имам мн странен проблем ...купих си нов акумулатор тъй като стария беше заминал...сега разбирам защо!
Та проблема е следния, купих 100амперов чисто нов акумулатор..сложих карах през деня , на сутринта колата неможа да запали..при което заредих го малко,веднага запали ... отидох от там кадето го купих замериха всичко било наред , има зареждане на автомобила....
Та питането ми е как да замеря за утечка,колата е с НАВИ и ТВ ако има някакво значение де...как е възможно за 1 нощ да падне 100 амперов акумулатор?
Дайте съвет как мога да разбера колко и къде е утечката
Та проблема е следния, купих 100амперов чисто нов акумулатор..сложих карах през деня , на сутринта колата неможа да запали..при което заредих го малко,веднага запали ... отидох от там кадето го купих замериха всичко било наред , има зареждане на автомобила....
Та питането ми е как да замеря за утечка,колата е с НАВИ и ТВ ако има някакво значение де...как е възможно за 1 нощ да падне 100 амперов акумулатор?
Дайте съвет как мога да разбера колко и къде е утечката
Последна промяна red bulll на 29 Окт 2012, 15:23, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Пада ми Акумулатора за 1 нощ!?Отечка?
Утечка колега.
Мери се консумацията (тока, ампеража и тн), на загасена, и заключена кола.
Ориентировъчно - колата "заспива" 20 минути, след заключване.
Максималната консумация по стандарт е 50mA.
Необходимо ли е да казвам че Амперметър се включва последователно.

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
cod-cdbp написа:Утечка колега.

Само ми е чудно каква ще е тая отечка за една нощ да падне 100 амперов НОВ акумулатор ?Та тя на габарити и пусната музика за една нощ няма да го скапе !!! Това трябва да е някой голям консуматор.
първо провери да не би лампата в жабката да остава включена....
това че акумулатора е нов не означава че не е стоял 1 година на склад в магазина където са го купили... особенно щом е 100 ампера повечето хора търсят до към 60 макс 70-80.... и 100-тачките се застояват...
не е бил зареден напълно и ето ти падане за една нощ(като има изтичане на ток естествено)
това че акумулатора е нов не означава че не е стоял 1 година на склад в магазина където са го купили... особенно щом е 100 ампера повечето хора търсят до към 60 макс 70-80.... и 100-тачките се застояват...
не е бил зареден напълно и ето ти падане за една нощ(като има изтичане на ток естествено)
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Може да е от хиляди неща- дефектирали електронни елементи, нарушена изолация на проводник,блокирало реле,някъде нещо да е наводнено,може да са няколко неща, които са се трупали през времето.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
На мен при затваряне на багажника, бутончето не гасеше лампата.
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
Re: Пада ми Акумулатора за 1 нощ!?Утечка?
Колега обесни за последователното вклучване на амперметър-а...това става ли с нормално мултицет-че да го направя?
Мисля да че трябва да разкача минусовата клема да свържа единия край на мултицета към (- ) др към акумулатора?и това при заключена кола трябва да бъде така ли ? Нещо не ми е ясно как ще меря като акумулатора е в багажника а той се затваря ел.
Мисля да че трябва да разкача минусовата клема да свържа единия край на мултицета към (- ) др към акумулатора?и това при заключена кола трябва да бъде така ли ? Нещо не ми е ясно как ще меря като акумулатора е в багажника а той се затваря ел.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
red bulll написа:Колега обесни за последователното вклучване на амперметър-а...това става ли с нормално мултицет-че да го направя?
Отваряш багажника, откачаш масата от акумулатора, свързваш плюсовата сонда на мултицета към минусовата клема на акумулатора, свързваш минусовата сонда на мултицета към купето. След всичко това, ако алармата не се влияе от отворен багажника я активираш и чкакш поне 15 мин. Проверяваш дали осветлението на багажника угасва като натиснеш бутона на сами капак, ако гасне може да откачиш единия проводник от плафона, за да не влияе на показанията на мултицета. Ако обаче осветлението не гасне нама какво да мериш, защото за една нощ с работещо осветление в багажника ти гарантира, че няма да запалиш на сутринта.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
осветлението на багажника трябва да гасне при отворен капак след като заспи (16 мин.)
Последна промяна Дифашир на 31 Окт 2012, 1:07, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Всъщност най-добре е с отверка, чепче или нещо подръчно да се симулират затворени капаци, за да може, когато се мери, един по един да се откачат бушоните, за да се разбере през кой бушон минава утечката. Така може да се разбере кой модул, консумира въпросния ток.
А иначе исках да попитам автора - случайно да има автърмаркет касетофон в колата?
А иначе исках да попитам автора - случайно да има автърмаркет касетофон в колата?

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
cod-cdbp написа:Всъщност най-добре е с отверка, чепче или нещо подръчно да се симулират затворени капаци, за да може, когато се мери, един по един да се откачат бушоните, за да се разбере през кой бушон минава утечката. Така може да се разбере кой модул, консумира въпросния ток.
Я се замисли за идеята някъде да има проводник, който контактува с купето, тогава гимнастиката с предпазителите няма да даде резултат.
Българския вариант:
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Ако човека при който ще закараш колата е печен,работата става за около 3-4 часа да я намери и отстрани.
Аз имах утечка 4 ампера,при мене проблема беше в платка на климатроника.Ако не си много в час с тия еладжийски работи си закарай колата при някой електричар и проблема се решава,че и не е скъпо
п.с. колата заспива мисля на 16-тата минута,тогава мери колко е утечката
Аз имах утечка 4 ампера,при мене проблема беше в платка на климатроника.Ако не си много в час с тия еладжийски работи си закарай колата при някой електричар и проблема се решава,че и не е скъпо

п.с. колата заспива мисля на 16-тата минута,тогава мери колко е утечката

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
При мен утечката беше от телефона. В него имаше карта, но валидността й изтече и почна да търси мрежа постоянно - дори и при "заспала" кола. Даваше утечка от около 0,5 ампера. Махнах му бушона, понеже и без това не го ползвам, и се оправи.
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
Не , нямам афтърмаркет СД ...всичко си е СТОК , нави + тв 4:3 , автоматик...в багажника съм с чейнджър+двд ром!
Сега дали съм разбрал правилно:
трябва 16мин да чакам с закачен мултицет за да вида колко е стойноста на консумацията и това трябва да е при отворен багажник?
Сега дали съм разбрал правилно:
трябва 16мин да чакам с закачен мултицет за да вида колко е стойноста на консумацията и това трябва да е при отворен багажник?
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3