Въпрос за чип на 730 д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- MAGARETOOO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is,е46 320Ci,e38 730d
- Мечтае да кара: 850 Csi
Въпрос за чип на 730 д
Колеги решил съм да си сложа чип колата е 730д 184 коня споделете ще имам ли порблеми с мотор турбо и така нанатак като цяло проблеми с колата.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Въпрос за чип на 730 д
Ако по колата всичко е наред не би трябвало да имаш проблеми.
Турбото фабрично е на доста малко налягане и след ремап, ако не се надува много му няма нищо.
Турбото фабрично е на доста малко налягане и след ремап, ако не се надува много му няма нищо.

- MAGARETOOO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is,е46 320Ci,e38 730d
- Мечтае да кара: 850 Csi
Наред е всичко смисъл по мотора.Кара се само с оригинално масло Castrol Edge.

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Моя съвет е да НЕ слагаш чип защото се скъсява живота на скоростната кутия
Говоря само и единствено за автоматичните кутии,каквато е твойта,а и моята.
И да не кажете,че говоря наизуст ще се опитам да се обоснова.
Производителите на скоростни кутии,слагат едни номера на самата кутия.
В случая на моята и твоята кола номера на кутията е A5S 440Z
Разшифрова се така:
А - автоматична скоростна кутия
5 - пет броя предавки
S - с възможност за въвеждане на най висока предавка (това честно казано не ми стана ясно)
440 - максимален въртящ момент,който кутията е изчислена да понесе в Nm
Z - производител ( в случая Z=ZF)
По книжка имаш въртящ момент 410Nm (или 390Nm
)
При слагане на чип,въртящия момент би станал около 500-510Nm....е да готино,ама кутията е изчислена за 440Nm.....
Много хора плющат чипове на автоматици,и после реват че им се счупила кутията след година,година и половина
Всеки може да си види номера на кутията и да си прецени....ма на мене не ми се рискува за некой друг кон,да правя кутия след време

Разшифрова се така:
5 - пет броя предавки
S - с възможност за въвеждане на най висока предавка (това честно казано не ми стана ясно)
По книжка имаш въртящ момент 410Nm (или 390Nm

При слагане на чип,въртящия момент би станал около 500-510Nm....е да готино,ама кутията е изчислена за 440Nm.....

Много хора плющат чипове на автоматици,и после реват че им се счупила кутията след година,година и половина
Всеки може да си види номера на кутията и да си прецени....ма на мене не ми се рискува за некой друг кон,да правя кутия след време

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
sambeto написа:Моя съвет е да НЕ слагаш чип защото се скъсява живота на скоростната кутия![]()
Разшифрова се така:
5 - пет броя предавки
По книжка имаш въртящ момент 410Nm (или 390Nm)
При слагане на чип,въртящия момент би станал около 500-510Nm....е да готино,ама кутията е изчислена за 440Nm.....![]()
Бе то не е само тва , проблема е че това е дизел и масово се кара като бензинова кола което скъсява живота и на двигателя и на турбината. Разберете че тая кола и като цяло дизела не е за юркане а за "мазно" каране.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
sambeto написа: ...

Според мен производителя се презастрахова като пише, по-малък въртящ момент.
А и ремонта не е много скъп - всичко ново около 3 000лв. (дават и гаранция хората)

Гледал съм го тоя филм на 330Д и то сток, но ми се струва, че кутията ще издържи едни 60 - 70нм повече.
п.с. omegaart да бе 330Д, 335Д, 535Д и последното М550хД са само за мазно каране

- sambeto
- ентусиаст
-
Понеже ме пита един колега на лично съобщение как да разбере с каква кутия му е колата,давам линк откъдето всеки може да си види кутията според колата която кара.Интересни характеристики за маслото в кутията и т.н.
По тоя начин ще могат да го видят повече хора,ако случайно ги интересува де
http://www.7-forum.com/forum/23/zf-5-gang-automatikgetriebe-olsorten-fuellmengen-162591.html
По тоя начин ще могат да го видят повече хора,ако случайно ги интересува де

http://www.7-forum.com/forum/23/zf-5-gang-automatikgetriebe-olsorten-fuellmengen-162591.html
- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Аз нещо да попитам не разбирам много от скоростни кутия ама за моята 740i дават,че побира масло 13.50 Liter или нещо се бъркам 

- omegaart
- ентусиаст
-
mystvd написа:Аз нещо да попитам не разбирам много от скоростни кутия ама за моята 740i дават,че побира масло 13.50 Liter или нещо се бъркам
Толкова е ама не можеш го смениш цялото никога

т.е. процедурата е , източваш ... наливаш .... караш няколко дена .... източваш .... наливаш и си готов. Това е най-точната процедура за да е най-чисто и ново маслото.
Bavarcho написа:sambeto написа: ...
![]()
![]()
Според мен производителя се презастрахова като пише, по-малък въртящ момент.
А и ремонта не е много скъп - всичко ново около 3 000лв. (дават и гаранция хората)![]()
Гледал съм го тоя филм на 330Д и то сток, но ми се струва, че кутията ще издържи едни 60 - 70нм повече.
п.с. omegaart да бе 330Д, 335Д, 535Д и последното М550хД са само за мазно каране
Ти кво мислиш , че като има много нютони и тва е състезателна кола ли ? Нека ти споделя че в америка има "нормални" коли с по 6-7-8-10 литрови дизелови двигатели. Колко дизелови коли има дето да се ползват за състезателни ?
Айде сега попрочети и темите колко коли с двигател 3.0д след чипосване са сдухали я двигател , я скорости или турбина ? Самото агресивно каране и вкарване в "лютеницата" на всяка дизелова кола и скъсява зверски живота. И не чети само тая секция , виж е39/е46 и т.н.
Аз лично имам 3ма познати с 3.0 и един с 2.0 дето година след чипването винаги оправят нещо. ( на различни места са правили чипването ). Отделно това с чипването в бг е такава пародия че няма на къде, истинско чипва е като си на стенд и след всяка промяна на параметрите се наблюдава поведението на колата и се гледа после статистиката кво що. Масово в БГ сулю и пулю с един кабел и някво софтче от ebay правят "Тунинг" като наливат файлове взети от не знам къде си и правещи и те не знаят какво.
Последна промяна omegaart на 10 Окт 2012, 22:24, променена общо 1 път
- mystvd
- младши ентусиаст
-
omegaart написа:mystvd написа:Аз нещо да попитам не разбирам много от скоростни кутия ама за моята 740i дават,че побира масло 13.50 Liter или нещо се бъркам
Толкова е ама не можеш го смениш цялото никога![]()
т.е. процедурата е , източваш ... наливаш .... караш няколко дена .... източваш .... наливаш и си готов. Това е най-точната процедура.
Това ми е ясно колега аз за друго питам
Във един сервиз във Видин попитах за смяна на масло и другите неща и "разбиращият майстор" ми каза,че масло за кутията и другите неща ще ми излязат като на 320-та демек на 320-та сложи масло към 3.5-4 литра е как да им вярваш на такива хора и такъв сервиз

- omegaart
- ентусиаст
-
mystvd написа:omegaart написа:mystvd написа:Аз нещо да попитам не разбирам много от скоростни кутия ама за моята 740i дават,че побира масло 13.50 Liter или нещо се бъркам
т.е. процедурата е , източваш ... наливаш .... караш няколко дена .... източваш .... наливаш и си готов. Това е най-точната процедура.
Във един сервиз във Видин попитах за смяна на масло и другите неща и "разбиращият майстор" ми каза,че масло за кутията и другите неща ще ми излязат като на 320-та демек на 320-та сложи масло към 3.5-4 литра е как да им вярваш на такива хора и такъв сервиз![]()
![]()
Ще излъжа колко точно , но след като свалихме на моята кола картера на скоростите и сменихме филтъра и О-пръстена после наляхме около 9-10 лт. Като бях взел 12 литра и са имам 1 бутилка в багажника

- mystvd
- младши ентусиаст
-
omegaart написа:mystvd написа:omegaart написа:mystvd написа:Аз нещо да попитам не разбирам много от скоростни кутия ама за моята 740i дават,че побира масло 13.50 Liter или нещо се бъркам
Във един сервиз във Видин попитах за смяна на масло и другите неща и "разбиращият майстор" ми каза,че масло за кутията и другите неща ще ми излязат като на 320-та демек на 320-та сложи масло към 3.5-4 литра е как да им вярваш на такива хора и такъв сервиз![]()
![]()
Ще излъжа колко точно , но след като свалихме на моята кола картера на скоростите и сменихме филтъра и О-пръстена после наляхме около 9-10 лт. Като бях взел 12 литра и са имам 1 бутилка в багажника
Ама на 320-ли?

- omegaart
- ентусиаст
-
4.4 v8 m62 bez tub
- sambeto
- ентусиаст
-
omegaart написа:mystvd написа:Аз нещо да попитам не разбирам много от скоростни кутия ама за моята 740i дават,че побира масло 13.50 Liter или нещо се бъркам
т.е. процедурата е , източваш ... наливаш .... караш няколко дена .... източваш .... наливаш и си готов. Това е най-точната процедура за да е най-чисто и ново маслото......
Вече може колега да се изсмуче всичкото масло наведнъж,има таково оборудване,то позволява да се направи пълна замяна на маслото в кутията,включително и това в хидротрансформатора.
Във Варна даже го знам къде е сервиза.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2