Сваляне на машинката на централното заключване

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Сваляне на машинката на централното заключване

Мнение от emo_ch » 20 Авг 2012, 14:51

Здравейте колеги! Развали ми се машинката на централното залключване на задната дясна врата и ще трябва да я сваля. Поразгледах в нета и намерих това http://www.meeknet.co.uk/e38/Actuator/Index.htm
Като чета какво пише, явно процедурата е малко пипкава работа. Ако някой го е правил и може да каже някакви особености, нека сподели. Мерси предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E65 745D

Re: Сваляне на машинката на централното заключване

Мнение от nforced » 20 Авг 2012, 21:29

Здрасти колега, аз наскоро сменях точно задна дясна врата и трябваше да прехвърля цялото оборудване, като цяло се свяля кората и след това дръжката а после и самата машинка... Между другото имам и тази машинка по една случайност, новата врата си я имаше. Ако си в София, драсни на л.с. може и да помогна :)
Едни врати напред

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 22 Авг 2012, 1:26

Хммм ... странно съвпадение колега . И моята задна дясна врата почна да прави проблем преди седмица. Не се отключва/заключва.
Мислих че няма да е много пипкаво ... ама май ще има играчка. Свалянето на кората е лесно, правил съм го 4 пъти вече, амо после трябва да се ориентирам. Ако остане време и го оправя скоро - ще драсна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emo_ch » 22 Авг 2012, 23:40

Аз успях да сваля моята. Без да свалиш външната дръжка ще ти е много трудно. Ето един линк с подробно обяснение (на английски) за сваляне на дръжката http://www.bimmerboard.com/forums/posts/797484 . После развърташ трите болта на заключващия механизъм на вратата и гледаш да го прибуташ възможно по-надолу. Върху него е закрепена машинката. Откъм външната дръжка на вратата се вижда един зъб, който държи машинката. Като го освободиш дърпаш машинката нагоре и това е.

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 23 Авг 2012, 10:58

хммм ... значи трябва освен и кората и външнат али дръжка да се свали???
Ти реши ли проблема? Въпросната машинка ... http://www.meeknet.co.uk/e38/Actuator/A ... OnLoom.jpg - това ли е?
Тя ли се оказа?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emo_ch » 23 Авг 2012, 18:59

Да това е машинката. Свалих я, поразгледах я, свързах я към кабела и като пробвах централното взе, че заработи. Не знам как точно се оправи. После пак сглобих всичко, тествах няколко пъти централното и тъкмо си мислех, че всичко се е оправило, когато пак спря :banghead: . После като покарах колата пак почна да работи. Явно от вибрациите се е оправило, но ми се струва, че пак трябва да се занимавам.

Между другото външната дръжка се сваля лесно. Просто с отвертка трябва да избуташ една пластина наляво, гледайки откъм вътрешната страна на вратата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 27 Авг 2012, 17:31

emo_ch написа:Да това е машинката. Свалих я, поразгледах я, свързах я към кабела и като пробвах централното взе, че заработи. Не знам как точно се оправи. После пак сглобих всичко, тествах няколко пъти централното и тъкмо си мислех, че всичко се е оправило, когато пак спря :banghead: . После като покарах колата пак почна да работи. Явно от вибрациите се е оправило, но ми се струва, че пак трябва да се занимавам.

Между другото външната дръжка се сваля лесно. Просто с отвертка трябва да избуташ една пластина наляво, гледайки откъм вътрешната страна на вратата.

Проблема да не е в кабелите на вратата ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emo_ch » 03 Сеп 2012, 11:40

Smoocki написа:Проблема да не е в кабелите на вратата ?

От два дни от механизмът отново спря да работи. Мислех, че може да е нещо по кабелите, но все пак машинката на стъклото работи. Проблемът, всъщност, възникна, когато трябваше да сваля механизма на ел. стъклото за да се смени жилото.
В една тема от форума (за Е39) някои колеги казват, че това може да се получи от слаба батерия на дистанционното, но на мен не ми се вярва предвид това, че тя се зарежда, когато колата работи.
Изобщо, вече се чудя какво да правя. Ако някой има някаква идея нека я сподели. Ще съм благодарен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 05 Сеп 2012, 10:32

Колега, според мен вариантът е да се пробва с друга машинка и ако се оправи, значи проблема е в нея и трябва да се смени. Ако ли не - да се прегледат наистина кабеляците. Вчера при подмяна на бравата ми на шофьорската врата забелязахме, че като са изключени кабелите на управлението за стъклата и машинката не работи :dunno: Между другото имам една машинка може да ти я дам за проба :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от emo_ch » 07 Сеп 2012, 0:00

4i4o Mitko написа:Колега, според мен вариантът е да се пробва с друга машинка и ако се оправи, значи проблема е в нея и трябва да се смени. Ако ли не - да се прегледат наистина кабеляците. Вчера при подмяна на бравата ми на шофьорската врата забелязахме, че като са изключени кабелите на управлението за стъклата и машинката не работи :dunno: Между другото имам една машинка може да ти я дам за проба :yes:

Мерси колега! Утре мисля пак да я сваля и да видя дали не са се зацапали контактите. Ако не е от това ще ти пиша на лична да се разберем за машинката.

Назад към Е38