Ръчна спирачка WTF?!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Ръчна спирачка WTF?!
Здравейте колеги,
Нещо много глупаво ми се случи днес. Паркирам на наклон, дърпам(натискам с крак) ръчната, всичко ОК. След малко тръгвам, паля дърпам ръчката да освободя ръчната....ръчката без никакво затруднение се извади
!!!!! На някой случвало ли му се е нещо подобно, имате ли идея сега къде да го търся това жило в таблото. Ръчката излезе без жилото, значи просто се е откачило при предишното дърпане.
Ако някой има представа, какво трябва да се прави, нека пише, моля.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Поздрави!
Нещо много глупаво ми се случи днес. Паркирам на наклон, дърпам(натискам с крак) ръчната, всичко ОК. След малко тръгвам, паля дърпам ръчката да освободя ръчната....ръчката без никакво затруднение се извади

Ако някой има представа, какво трябва да се прави, нека пише, моля.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Поздрави!
BMW Sheer Driving Pleasure
Re: Ръчна спирачка WTF?!
Здравейте, колеги,
Неволята учи! За който му се наложи, да знае, че трябва да се разглоби (махне чекмеджето) под волана (на два болта се държи, виждат се като го отвориш) и след това жилото се вижда и може да си освободите ръчната!
Неволята учи! За който му се наложи, да знае, че трябва да се разглоби (махне чекмеджето) под волана (на два болта се държи, виждат се като го отвориш) и след това жилото се вижда и може да си освободите ръчната!
BMW Sheer Driving Pleasure
- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
Благодаря за информацията колега. Благодарение на теб ще знам как да си помогна ако ми се случи същото 

- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Колега, само за информация - преди да дръпнеш ръчката, натисни педала на ръчната и тогава дърпай. пусни педала и задръж ръчката за 1-2 секунди. Спирачката се освобождава меко и без удар и така удължаваш и живота на жилото.
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
По-вероятно е да са ти за смяна накладките.
6 мнения
• Страница 1 от 1