Тресе и гасне М62

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Тресе и гасне М62

Мнение от ddinobot » 14 Мар 2012, 23:27

Здравейте, мотора е М62, автомат, но имам проблем и не знам на какво се дължи. Като за начало двигателя не работи равномерно, а мени оборотите си на празен ход, като доста често колата гасне. Случва ми се дори когато съм на светофар и чакам на позиция D или N. Също така и лампата на ASC свети постоянно и не мога да я изключа :dunno:
Последна промяна ddinobot на 15 Юни 2012, 15:50, променена общо 1 път
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Гасне М62

Мнение от omegaart » 15 Мар 2012, 2:06

ddinobot написа:Здравейте, мотора е М62, автомат, но имам проблем и не знам на какво се дължи. Като за начало двигателя не работи равномерно, а мени оборотите си на празен ход, като доста често колата гасне. Случва ми се дори когато съм на светофар и чакам на позиция D или N. Също така и лампата на ASC свети постоянно и не мога да я изключа :dunno:

Колко обороти ти държи на Д или Н ?

Лампата АСЦ вероятно някои датчик си сдухал , на диагностика ще си каже за 0 време и за АСЦ-то и вероятно за гасненето.

За не равномерна работа на тоя двигател е изписано тонове информация ползвай търсачката , но като цяло : почистване моторчето за празен ход , оглеждане вакумите от задната страна на входящия колектор и се минава после надолу към гарнитури на колектора , но е възможно и от друго да се дължи.

Диагностика е най-лесното и евтино което може да направиш и да добиеш някаква представа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ddinobot » 15 Мар 2012, 17:12

Много различни обороти държи, един път е към 1000 друг път към 1500 на празен ход, днес пък запалих 3 пъти двигателя и веднага изгасва, та чак на 4тия с подаване на газ стана.
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 15 Мар 2012, 21:16

да добавя и датчик колянов вал + дюзи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 15 Мар 2012, 22:01

Колега, само диагностика. Да не гадаем във века на информационните технологии. Ако нямаш добър диагностик, пиши ми на л.с. да ти дам координати.
Също така провери вакуумите - за този мотор е важно!
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ddinobot » 15 Юни 2012, 15:50

Колеги, ходих на диагностика и ми изкара проблем с 2ри и 3ти цилиндър. Свалих свещите , бяха целите в масло(по лулите и по резбата на самата свещ), имаха черен цвят, както се получава когато сместа е богата. Изчистих ги , покарах малко и ги свалих, бяха по-добре, вече се виждаше керамичния цвят и бяха станали по-светли. Та големият проблем е, че мотора отново тресе понякога. Според вас на какво може да се дължи, дали свещите са заминали, или някоя бобина не е в ред(как да проверя ако е бобина).
40354

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 15 Юни 2012, 17:06

ddinobot написа:Колеги, ходих на диагностика и ми изкара проблем с 2ри и 3ти цилиндър. Свалих свещите , бяха целите в масло(по лулите и по резбата на самата свещ), имаха черен цвят, както се получава когато сместа е богата. Изчистих ги , покарах малко и ги свалих, бяха по-добре, вече се виждаше керамичния цвят и бяха станали по-светли. Та големият проблем е, че мотора отново тресе понякога. Според вас на какво може да се дължи, дали свещите са заминали, или някоя бобина не е в ред(как да проверя ако е бобина).

Е щом и лулите са били в масло би трябвало да имаш теч, за тоя мотор е нормално да напълни свещите с масло :) Огледай дали няма теч и ако има смени гарнитурите на капаците. Също с ръка на студен двигател бръкни отзад на мотора по пътя на гарнитурата и виж дали има омасляване, ако има начи са си тръгнали.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 15 Юни 2012, 18:28

ddinobot написа:Колеги, ходих на диагностика и ми изкара проблем с 2ри и 3ти цилиндър. Свалих свещите , бяха целите в масло(по лулите и по резбата на самата свещ), имаха черен цвят, както се получава когато сместа е богата. Изчистих ги , покарах малко и ги свалих, бяха по-добре, вече се виждаше керамичния цвят и бяха станали по-светли. Та големият проблем е, че мотора отново тресе понякога. Според вас на какво може да се дължи, дали свещите са заминали, или някоя бобина не е в ред(как да проверя ако е бобина).

То много просто бе брат :D размени работещи със съмнителните бубини и свещи и сам ще разбереш,дали е от свещи дали от бубини,дали от масленни сегменти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Тресе и гасне М62

Мнение от boris » 18 Юни 2012, 22:15

По лулата няма как да има масло заради отишли маслени сегменти, като ги е вадил маслото е отишло и на резбата. Смени си гарнитурите на капаците на клапаните и провери да не зима въздух от гарнитурките на всмукателните колектори.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 21 Юни 2012, 19:30

Не съм искал да кажа че през завитата свещ ще се омажат лулите с масло следствие на заминали маслени сегменти :kuku: .Логично е щом ги размени да ги избърше...пък и предполагам може да направи разлика когато маслото по свеща е току що полято(от протеклите гарнитури) или вече горяло и направило нагар по електрода (билото от липса на сегменти или гумички)Хайде и ние да сме виждали разглобен двигател а,(пък било то и на комшията през дувара) :mhihi: ??
До къде я докара колега,разбрали какво и е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 21 Юни 2012, 20:46

Какво си искал да кажеш не мога да знам, гледам какво си отговорил на колегата относно неговото запитвате. ddinobot много добре е написал къде е маслото, така че или чети по-хубаво или се изразявай по-правилно. През дувара (ограда е това предполагам) не знам какво си гледал, но от заминали сегменти няма как оборотите да са един път 1000, друг път 1500.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ddinobot » 02 Юли 2012, 21:58

Хм, утре ще ходя да взема въпросните гарнитури на капаците, но ме посъветваха да сменя и всички гарнитури на входящите колектори, както и клапана за картерните газове.
40354

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ddinobot » 04 Юли 2012, 12:24

Оказа се свещ за смяна и проблема с тресенето се оправи, но колата продължава да гасне и да мени леко оборотите, на диагностиката изкара и дебитомер като "временна грешка", дали е възможно от него да гасне постоянно :dunno: , а също така лампата за АСЦ почти постоянно свети!

Някъде четох, че ако ти е слаб акумулатора електрониката като цяло се прецаквала ( а на мен акумулатора не ми е от най- читавите - зареждах до преди една седмица, понеже изведнъж падна до около 10волта).
40354

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 04 Юли 2012, 19:22

ddinobot написа:Оказа се свещ за смяна и проблема с тресенето се оправи, но колата продължава да гасне и да мени леко оборотите, на диагностиката изкара и дебитомер като "временна грешка", дали е възможно от него да гасне постоянно :dunno: , а също така лампата за АСЦ почти постоянно свети!

Някъде четох, че ако ти е слаб акумулатора електрониката като цяло се прецаквала ( а на мен акумулатора не ми е от най- читавите - зареждах до преди една седмица, понеже изведнъж падна до около 10волта).

За акумулатора правилно си прочел,калпав акумулатор е нещо доста кофти за електрониката на колата ;)

Назад към Е38