Централно заключване?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Централно заключване?

Мнение от Disasterr » 12 Фев 2012, 12:57

Здравейте,
преди няколко дни си играх с бутона за централно заключване и оттогава предна дясна врата не иска да се отваря отвън. Знае ли някой как се настройват тези неща и как примерно да го програмирам след определена скорост да се заключва цялата кола? Мерси!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Re: Централно заключване?

Мнение от asennikolov » 12 Фев 2012, 18:51

Сигурно ли е, колега, че не е замръзнала? Че в тия сибирски студове и постоянни снеговалежи знае ли човек къде влиза вода и замръзва...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 13 Фев 2012, 1:05

Не мисля, че е замръзнала колега. Вратата се отваря абс. нормално отвътре. Не са залепнали уплътненията, а и ръкохватката отвън прави нормален ход. Интересното е, че задните врати са ОК. Нещо базиках аз и от това стана така.

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 13 Фев 2012, 22:02

Disasterr написа:Не мисля, че е замръзнала колега. Вратата се отваря абс. нормално отвътре. Не са залепнали уплътненията, а и ръкохватката отвън прави нормален ход. Интересното е, че задните врати са ОК. Нещо базиках аз и от това стана така.

Според мен е чисто съвпадение, че докато си си играл с копчето за централното е престанала да се отваря вратата. Аз имам същия проблем и се оказа че на ръкохватката има едни зъбчета, които опъват едно жило, което пък отваря вече вратата. Та при мен се е отчупило зъбче и сега не прави достатъчен ход на жилото за да отвори, като го при бутам с пръст си отваря(това на свалена кора на вратата). Та колега може да свалиш ръкохватката и да видиш дали случайно нямаш същия проблем ;)
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 13 Фев 2012, 23:39

Според мен е чисто съвпадение, че докато си си играл с копчето за централното е престанала да се отваря вратата. Аз имам същия проблем и се оказа че на ръкохватката има едни зъбчета, които опъват едно жило, което пък отваря вече вратата. Та при мен се е отчупило зъбче и сега не прави достатъчен ход на жилото за да отвори, като го при бутам с пръст си отваря(това на свалена кора на вратата). Та колега може да свалиш ръкохватката и да видиш дали случайно нямаш същия проблем ;)[/quote]

И аз предполагам, че е изключение и нещо се е повредило точно в този момент. Просто няма никаква логика да не се отваря само предна дясна врата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 14 Фев 2012, 0:38

Може и така да е. Само със сваляне на ръкохватката ли мога да го проверя или трябва цялата кора да сваля?

Потребител
Аватар
Кара: 730 d

Мнение от visotski » 14 Фев 2012, 7:43

Незнам точно откъде може да ти е проблема , но виж това , може да ти помогне
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/516840
Това пък е тип 'основен ремонт през аспуха' :lol:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/797484

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 14 Фев 2012, 12:28

Disasterr написа:Може и така да е. Само със сваляне на ръкохватката ли мога да го проверя или трябва цялата кора да сваля?

Можеш само със сваляне на ръкохватката да го установиш, не е нужно да сваляш и кората, но това ако проблема ти е идентичен на моя :idea:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Назад към Е38