Изгасна колата в движение; не пали
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Изгасна колата в движение; не пали
Здравейте,
Ново 20. Вчера слизам, паля - малко прибързах и не доизчаках до край pre-heating процедурата - но така и така запали. Оставаха ми само 3-4 литра нафта; от по-лошата на OMV заредена. Покарах около километър и... угасна в движение. Спрях, пробвах да паля пак - не и не и ... да - но за малко пак припали, загасна си сама след 5 секунди и повече въобще не запали. Сега е паметник на едно OMV.
Какви може да са причините? И как да се предпазим от подобни забавления? Днес по обяд ще ходя да опитам да тръгна...
Ново 20. Вчера слизам, паля - малко прибързах и не доизчаках до край pre-heating процедурата - но така и така запали. Оставаха ми само 3-4 литра нафта; от по-лошата на OMV заредена. Покарах около километър и... угасна в движение. Спрях, пробвах да паля пак - не и не и ... да - но за малко пак припали, загасна си сама след 5 секунди и повече въобще не запали. Сега е паметник на едно OMV.
Какви може да са причините? И как да се предпазим от подобни забавления? Днес по обяд ще ходя да опитам да тръгна...
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: Изгасна колата в движение; не пали
Много вероятно да ти е замръзнала нафтата...виж тук viewtopic.php?f=35&t=284842 

- IL\M
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 750 IL
Трябва да заредиш....и пак ще запали трудно, има въздух в системата... Тези дизели бе...
Зареждайте си колите с повечко гориво през зимата, разхода е по-различен от нормалното!
А ако наистина е замръзнала, пробвай с течна газ или нещо такова беше..., някой който има опит с дизелите да каже..

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
"не доизчаках до край pre-heating процедурата" - какво имаш пред вид с това?
как действате колеги сега в студовете. Аз лично правя следното ... ако знам 4е утре примерно ж 0700 ще пътувам - нагласям печката на 0640 примерно и колата е позагрята нелошо. Но ако не ми трябаж и не съм нагласял таймера - отивам , влизам , давам на контакт , нагласям печката да се включи след 2 мин и и вадя ключа. Печката си пали - изчаквам 10-15 мин и тогава паля колата.
Също така сум намазал гумените уплътнения на вратите за да не замръзват и залепват.
Вие как деиствате с вашите печки?
как действате колеги сега в студовете. Аз лично правя следното ... ако знам 4е утре примерно ж 0700 ще пътувам - нагласям печката на 0640 примерно и колата е позагрята нелошо. Но ако не ми трябаж и не съм нагласял таймера - отивам , влизам , давам на контакт , нагласям печката да се включи след 2 мин и и вадя ключа. Печката си пали - изчаквам 10-15 мин и тогава паля колата.
Също така сум намазал гумените уплътнения на вратите за да не замръзват и залепват.
Вие как деиствате с вашите печки?
- Krasi-1.500000km.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38
- Мечтае да кара: E38
Колега според мен ти е била малко нафтата и е станала на желе от студът и не може да минава по тръбопроводите за това и сложи повечко нафта и откачи единия маркуч на горивния филтер които идва от резервоара и го продухай за да няма от лоша нафта в него и тогава пробвай успех
- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте!
Първо - за печката - моята умря. Парадокса е, че точно а карах на ремонт (бях на 2 км от сервиза), когато умря всичко...
Иначе, за тези, на които им работи печката; няма нужда да се настройва и да се гаси и чака 2 минути - под таймера, от където се гласи, трябва да има DIRECT MODE и от там може да се пусне AUX HEATING директно както си е с ключа на таблото. Друг вариант е с телестарта, който го има (Аз имам); ама пък умря печката...
А за паленето - никак не разбирам от бърничкане извътре - но бих искал да опитам предложеното. Защото днес ходих в обедната почивка до ОМВ-то, където е паметника - въртях, въртях - умря акумулатора, но не запали. Пренесох с едно канче още 5 литра макс моушън дизел; позаредихме акумулатора с един колега с тройка бмв; пак не пали. Е не пали!!!
Уговорих си час за пътна помощ/сервиз за утре и съм ядосан. Как се откача/продъхва този маркуч и точно къде се намира? Колко нафта да заредя горе-долу (това включва и бутане, а това чудо почти бутане няма...)
Мерси!
Първо - за печката - моята умря. Парадокса е, че точно а карах на ремонт (бях на 2 км от сервиза), когато умря всичко...
Иначе, за тези, на които им работи печката; няма нужда да се настройва и да се гаси и чака 2 минути - под таймера, от където се гласи, трябва да има DIRECT MODE и от там може да се пусне AUX HEATING директно както си е с ключа на таблото. Друг вариант е с телестарта, който го има (Аз имам); ама пък умря печката...
А за паленето - никак не разбирам от бърничкане извътре - но бих искал да опитам предложеното. Защото днес ходих в обедната почивка до ОМВ-то, където е паметника - въртях, въртях - умря акумулатора, но не запали. Пренесох с едно канче още 5 литра макс моушън дизел; позаредихме акумулатора с един колега с тройка бмв; пак не пали. Е не пали!!!
Уговорих си час за пътна помощ/сервиз за утре и съм ядосан. Как се откача/продъхва този маркуч и точно къде се намира? Колко нафта да заредя горе-долу (това включва и бутане, а това чудо почти бутане няма...)
Мерси!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега, утре го дават по топличко ,така че си мисля ,че ще запалиш и без шътна помощ. Вземи си зареди нощеска акумулатора и утре по обяд отиди пак и ще запали 

Последна промяна jbankov на 02 Фев 2012, 16:49, променена общо 1 път

колега преди да заредиш с нафта сложи 3-4л бензин или спирт за горене 2л
само ти е замръзнала нафтата.
само ти е замръзнала нафтата.
- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Колега, не слагай спирт! 2-3л бензин може, ама на пълен резервоар, въпреки че не е нужно. Или ти е замръзнала нафтата, или по-вероятно е глътнала въздух, щом са оставали само 3-4 литра нафта. Кола не се кара с 3-4 литра, защото стават гафове, както се е случило при теб. Пълни си резервоара, нафтата на OMV е хубава и няма да имаш грижи. И ако не пали, не я върти много, за да не се наложи да ремонтираш и стартер, а я карай в сервиза.
Успех и си пълни резервоара!
Успех и си пълни резервоара!
- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
Има си добавки за нафта, които са срещу замръзване не са кой знае колко пари. Аз съм най доволен от тази на Кастрол. Като имах дизелова кола само такава слагах.

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
kilikandzer-power написа:Има си добавки за нафта, които са срещу замръзване не са кой знае колко пари. Аз съм най доволен от тази на Кастрол. Като имах дизелова кола само такава слагах.

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
ееее чак сега видях темата ..... НИКАКЪВ БЕНЗИН! Светльо не си забелязал червената лепенка от вътрешната страна на капачето на резервоара!За гас съм по съгласен защото структурата му е като на навтата.Слагат по някое кило на пълен резервоар да отпушва дюзите.И аз съм слагал и въши работа.Най-правилното решение както казва Киликанзера
е една хубава добавка.Моята си я карам стана вече 2 години само със добавка и съм доволен много (ако някой се чуди каква..... на Шел но не тая дето я продават във бензиностанциите а тази която слагат във навтата,защото разликата е огромна,и дори вече слагам малко повече и да кажа че върви доста прилично.)На кастрол също не е лоша,но вече влизам в друга сфера ,а си имаше тема за тия добавки.
е една хубава добавка.Моята си я карам стана вече 2 години само със добавка и съм доволен много (ако някой се чуди каква..... на Шел но не тая дето я продават във бензиностанциите а тази която слагат във навтата,защото разликата е огромна,и дори вече слагам малко повече и да кажа че върви доста прилично.)На кастрол също не е лоша,но вече влизам в друга сфера ,а си имаше тема за тия добавки.
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Адаш,преди доста години съм се санимавал с какви ли не диселови машини дори се сещам са едно "Акме" което палех след като му капна бенсин прес декомпресорьора.И в момента карам един камион Мерцедес 2008-ма,който едвам сапалих в големият студ.И сега вече съм му сипал 10л. бенсин на 100л нафта и на следващият ден пак такъв студ си пали като момченце
.Така ,че не виждам какво ви плаши?По добре е гас са осветление ,че е по масна да ама е много скъпа.Но спирт във никакъв случай,той се емулсира със водата в горивото обаче ако мине прес нагнетателните елементи на помпата направо ги.....расбива,сащото плътноста на водата е съвсем друга и т.н.

Колега, глътнала е въздух и на стартер няма да запали и 3 акумулатора да скапеш. Сипи и 20-30 л. нафта и да те дръпне някой по тежък на трета или четвърта ще запали. Може и без пътна помощ да минеш.
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3