Проблем с отключването на е38

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 725 tds
Мечтае да кара: 645i

Проблем с отключването на е38

Мнение от goro8212 » 01 Фев 2012, 19:36

Колеги здравейте,днес ми се случи следния проблем,колата ми се заключи и немога да я отворя вече 3 часа.Не се отключва нито от ключалката ,нито от дистанционото.Първаначално си мислех,че проблема е от батерийте и ги смених,но след това отново не се отвори,пробвахме с спрейове против замръзване и чист спирт да пръскаме в ключалката,но и това не стана.Даже заливах колата с вряла вода,но пак нищо.Дайте идея какво стана на тоя пущиняк,колата е 725 тдс 07.96 година,има вакум на багажника ,но и тои не реагира на дистанционото,а с ключа не става нищо.Моля ви помогнете спешно,че имам чуството ,че съм в филма Ледена епоха
Ако падна искам да энам, че съм скочил а не че някой ме е бутнал.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с отключването на е38

Мнение от tngeorgiev » 01 Фев 2012, 20:02

-акумулатор колега, а 2те ключалки (на шоф врата и багажника) са замръзнали, напролет си ти ))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Потребител
Аватар

Мнение от goro8212 » 01 Фев 2012, 20:29

колега сутринта си запалих и погледнах акумулатора окото му си светеше зелено,не ми се вярва да е той

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 01 Фев 2012, 22:07

Колега, от опит мога да ти кажа, че е акомулатор. На мен ми се случи миналата зима и само ключар ме оправи.
От цървул, бална пантофка НЕ става!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 38 740i 1999г.
Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird

Мнение от asennikolov » 02 Фев 2012, 1:02

Даа, колеги.
Миналата зима и аз патих жестоко от акумулатор. Зареждам - зелен индикатор, карам, паркирам и след няколко часа не мога да запаля... Изобщо не може да завърти. Дават ми ток, паля, прибирам се в къщи, зареждам акумулатора. Карам 1-2 дни. Всичко е О.К. Не карам една седмица. Сядам в колата и паля. О.К. На другия ден- старата история - не върти. Кошмар! И така много пъти... Индикаторът му показваше зелено, по тази причина аз мислех,че акумулаторът е о.к., а се оказа аут. Накрая реших проблема - решението се нарича Varta Calcium 110 Ah - за 369 лева... Та да знаете - индикаторът е сложен на ЕДНА клетка на акумулатора и показва САМО нейното състояние. Ако другите са аут (или някоя друга), не показва. Рядко се случва, но е факт. Още го пазя тъпия стар акумулатор - беше на 4 години... Който не вярва, да дойде да му го демонстрирам. Затова да не се предоверяваме на индикатора! А по тази причина, заради скапан акумулатор и зален индикатор, преровихме цялата електроника на колата няколко пъти и се набутах да не казвам колко. Ядовете - отделно, те не се плащат с пари. Затова не се предоверявайте на индикаторите!
Дано мнението ми да ви е от полза!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 02 Фев 2012, 2:53

Акумулатора също е част от колата бе колеги. Повечето хора сменят акумулатори през 2 зими, за по-лесно. Моя съвет е, всеки да си види алтернатора дали зарежда, както и електролита /а не чешмяната вода/ преди зимата - 20 лв. не са като 300... примерно. Моя е FIAMM 105 Ah на почти 2 години и върти като нов.
За заключването, много е важно да са смазани брави и ключалки. Десет минути я размразявах моята преди 2 дни за да се затвори.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99

Мнение от IceFire » 02 Фев 2012, 12:13

Аз поне този тип проблеми ги реших окончателно с един Varta Start-Stop 95 Mah за 520 лв., който може да се ползва и като тягов. Снощи, като ми замръзна нафтата (та пак не палеше); въртях стартера около две минути постоянно и през цялото време супер бързо въртеше стартера. Акумулатора е жесток!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38
Мечтае да кара: E38

Мнение от Krasi-1.500000km. » 02 Фев 2012, 12:52

Колега пробвай да размразиш ключалката след това вкарай ключа в ключалката вдигни дръжката на горе и тогава завърти ключа :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от goro8212 » 02 Фев 2012, 15:45

колеги ,убеден съм ,че не е акумулатора,вчера като влязох си подгря и запали супер лесно,а температурата беше -12,а на обед беше още по-топло,старното е ,че преди като ми беше отключена колата като натисна бутона на дистанционото ми светкаха плафоните вътре ,а сега дори това не става.Днес ще викам крадец и ако той не успее незнам вече

Потребител
Аватар

Мнение от goro8212 » 03 Фев 2012, 13:53

колеги както ви и казах,акумулатора си е перфектен.Крадеца ми отвори колата след като ми разби патрона.Оказа се .че не се е отваряла с клуча зареди гумено оплътнение,което след като съм свалял прозореца съм набутал между патрона и таралежката ,а също че целия проблем на дистанционото е студа т.е. от студа не контактуват имобилайзера и ключа,оказа се ,че само миналата седмица при един хакер в смолян 3 коли са имали същия проблем и познайте какви марки са :winky: .Колата беше с включена аларма но след като седнах в нея и завъртях ключа се отключи и запали без проблем.Мога да ви кажа едно тия 7-ци се крадат мн.трудно.Този човек е отварял Ланд Крузер 2004 пред мен за 4,5 мин.,а за бмв-то му бяха нужни 3,5 часа.Каза ,че това е танк :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 03 Фев 2012, 20:16

goro8212 написа:колеги както ви и казах,акумулатора си е перфектен.Крадеца ми отвори колата след като ми разби патрона.Оказа се .че не се е отваряла с клуча зареди гумено оплътнение,което след като съм свалял прозореца съм набутал между патрона и таралежката ,а също че целия проблем на дистанционото е студа т.е. от студа не контактуват имобилайзера и ключа,оказа се ,че само миналата седмица при един хакер в смолян 3 коли са имали същия проблем и познайте какви марки са :winky: .Колата беше с включена аларма но след като седнах в нея и завъртях ключа се отключи и запали без проблем.Мога да ви кажа едно тия 7-ци се крадат мн.трудно.Този човек е отварял Ланд Крузер 2004 пред мен за 4,5 мин.,а за бмв-то му бяха нужни 3,5 часа.Каза ,че това е танк :lol:

Това че автомобила ти е отключен за цели 3.5 часа...по никакьв начин не означава че е труден за крадене....не се заблуждавай.... Просто твоя "джамбазин" не си е научил добре домашното..... :!:

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 03 Фев 2012, 22:05

goro8212 написа:Този човек е отварял Ланд Крузер 2004 пред мен за 4,5 мин.,а за бмв-то му бяха нужни 3,5 часа.Каза ,че това е танк :lol:

Този ако наистина е автокрадец ..........
Да си търси друга работа,че ще лежи в панделата с тия времена :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от goro8212 » 04 Фев 2012, 0:38

колеги,възможно ли е ако ключа си е изгубил памета и трябва да се обучава,колата да може да пали или не? Защото дистанционото все още не реагира,нито закл.,нито откл.,нито отваря багажника и дали ако махна клемите на акумулатора могат да се чистят грешките,ако има такива? А и задните седалки на е38 могат ли да се свалят и от къде

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 04 Фев 2012, 11:49

А и задните седалки на е38 могат ли да се свалят и от къде

Самата седалка е една част - повдигаш леко от двата края - хваната е на 2 щипки и я вадиш.
Няма как да счупиш нещо освен ако не ръчкаш супер грубо .. ама и пак няма проблем.
Самите облегалки са 2 части - ще види долу гайки - лашкаш ги и пак леко издърпваш.
Средната конзола - ако искаш да ъа сваляш - ще видиш как е хваната и ще се ориентираш.
Ако имаш въпроси - пиши.

Защо искаш да я сваляш?

Изображение

Изображение

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от goro8212 » 04 Фев 2012, 13:49

7BREYTON написа:А и задните седалки на е38 могат ли да се свалят и от къде

Самата седалка е една част - повдигаш леко от двата края - хваната е на 2 щипки и я вадиш.
Няма как да счупиш нещо освен ако не ръчкаш супер грубо .. ама и пак няма проблем.
Самите облегалки са 2 части - ще види долу гайки - лашкаш ги и пак леко издърпваш.
Средната конзола - ако искаш да ъа сваляш - ще видиш как е хваната и ще се ориентираш.
Ако имаш въпроси - пиши.

Защо искаш да я сваляш?

Изображение

Изображение

Изображение

за да мога да изключа акумулаъора да видя дали ще се оправи връзката м/у ключа и колата

Следваща

Назад към Е38