Странна работа с парното ?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Странна работа с парното ?

Мнение от ge_a » 31 Яну 2012, 17:16

Три дни чета форума, но не можах да намеря конкретен отговор на моя проблем. Та той е, че на челното стъкло не духа почти нищо, абе духа ама толкова, че и кибритена клечка не може да загаси, от централните конзоли духа ще ти отвее шапката обаче хладко към студено, долу в краката духа горещо, но с някаква средна сила, от двете страни е еднакво. от това което четох може да са клапите да са заяли или в управлението, въпроса ми е от кое да започна и къде да търся проблема? Още един въпрос управлението от Е39 дали става да пробвам дали в него е проблема, че по лесно се намира и после да си търся за Е38? колата е 740 преди фейса.

Благодаря предварително.
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Странна работа с парното ?

Мнение от tngeorgiev » 31 Яну 2012, 18:15

-а като натиснеш от режим "ауто" само бутона за размразяване на предното стъкло какво се получава колега?
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 31 Яну 2012, 20:01

tngeorgiev написа:-а като натиснеш от режим "ауто" само бутона за размразяване на предното стъкло какво се получава колега?

Същата работа само дето затваря останалите клапи и не духа от никъде, а на предното стъкло едвам забележим полъх.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 31 Яну 2012, 21:29

ge_a написа:
tngeorgiev написа:-а като натиснеш от режим "ауто" само бутона за размразяване на предното стъкло какво се получава колега?

Същата работа само дето затваря останалите клапи и не духа от никъде, а на предното стъкло едвам забележим полъх.

-лошо, но може нещо от студа да е замръзнало..трябва да се чува силен звук от вентилаторите на парното, ако ще и студен въздух да вкарват
-да не са ти счупени рогата в основата на предния капак, които отварят клапите за топъл въздух от двигателя?
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 31 Яну 2012, 22:08

tngeorgiev написа:
ge_a написа:

-лошо, но може нещо от студа да е замръзнало..трябва да се чува силен звук от вентилаторите на парното, ако ще и студен въздух да вкарват
-да не са ти счупени рогата в основата на предния капак, които отварят клапите за топъл въздух от двигателя?

или пък да са счупени механизмите за задвижване на клапите към прозореца,което е напълно вероятно в тези ледени дни както се изразяват синоптиците.това е проблем коите се отстранява с лекота но разглобяването е до полуда шибано.желая ти късмета да е с теб и проблема да е свързан с студа
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 31 Яну 2012, 22:10

tngeorgiev написа:
ge_a написа:

Рогата са здрави, звука от вентилаторите е все едно жена ми е пуснала прахосмукачката, ама обдухване йок, а и ако бяха рогата като я пусна да върти само въздуха вътре в купето би трябвало да почне да духа, ама уви и тогава няма промяна, според мен е или в клапите нещо са заяли и не се местят или самото управление си прави каквото си иска, лошото е че първия вариант хич не ми се нрави, защото ще се наложи отваряне на таблото и след това висене на колата до намирането(закупуването) на необходимите части, за това си пуснах и темата да видя дали някой не е имал подобен проблем и евентуално какво е било при него, за да знам от къде да тръгна да ровя.

П.С. То ще се окаже вярна максимата, че всеки един собственик на Е38 не си продава колата без причина, а тази е била карана до последно в Италия, даже още е с италианския технически преглед, нали от както сме в евросъюза ги признават и в БГ, но явно си има своя проблем, иначе колата перфектна, само които не е имал щастието да кара такава кола само той не може да го оцени :bowdown:
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 31 Яну 2012, 22:16

ljubo72 написа:или пък да са счупени механизмите за задвижване на клапите към прозореца,което е напълно вероятно в тези ледени дни както се изразяват синоптиците.това е проблем коите се отстранява с лекота но разглобяването е до полуда шибано.желая ти късмета да е с теб и проблема да е свързан с студа

Благодаря за пожеланията, но за съжаление проблема не е свързан със студа, още от както я купих се потеше челния прозорец и както всички си мислех, че е от филтрите, да ама не, колата понеже седя закопана почти цял месец в снега(понеже нямах гуми, ама вече имам) и реших, че не може така и реших да я извадя от преспата в двора, щот сърце не трае, мерак както се казва(от скоро я имам), и сега обърнах внимание, че тя въобще не духа на челното стъкло, та проблема си е стар и май ще се окаже че заради това е и продадена :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Мнение от ljubo72 » 31 Яну 2012, 22:46

не бързаи с заключенията за неината продажба.опитаи се да чуеш чува ли се звук от задвижване на клапите при преминаване от едно към друго положение на клапите.тоест пусни първоначално да духа само дуло в краката и след това премини само към прозореца.ако се чува задвижване на механизмите а всъшност няма ефект от струя на въздуха то преминаваи смело към разглобяване на таблото и да се докопаш до тези чудесии.хаиде успех ти желая и да пишеш как си се справил
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 31 Яну 2012, 23:08

Пробвай с друг по възможност тестван модул за климатика - този на централната конзола.

Ако на стъклото духа студено, а на краката горещо не е помпа/клапан. Пробвал ли си т.н. REST да кажеш там как е

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 31 Яну 2012, 23:12

ljubo72 написа:не бързаи с заключенията за неината продажба.опитаи се да чуеш чува ли се звук от задвижване на клапите при преминаване от едно към друго положение на клапите.тоест пусни първоначално да духа само дуло в краката и след това премини само към прозореца.ако се чува задвижване на механизмите а всъшност няма ефект от струя на въздуха то преминаваи смело към разглобяване на таблото и да се докопаш до тези чудесии.хаиде успех ти желая и да пишеш как си се справил

Лошото колега е, че и това направих, само дето като го пускам към челното стъкло звук не се чува, ама той може и да се заглушава от вентилаторите де. Та въпроса е в управлението ли е проблема или в клапите а и защо през централните духалки не пуска топло, четох, че врътката на цетралната конзола за топло и студено и тя оказва влияние, ама явно и тя не работи, а тя ел. ли е или е механична ?
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 31 Яну 2012, 23:16

victor2k написа:Пробвай с друг по възможност тестван модул за климатика - този на централната конзола.

Ако на стъклото духа студено, а на краката горещо не е помпа/клапан. Пробвал ли си т.н. REST да кажеш там как е

REST-та не съм го пробвал все още, защото тука в София все на къси разтояния се движа с нея, а четох, че трябва да е напълно загряла за да сработи тази система, а и тя по начало от къде изпуска топлината като сработи при нормални условия, да знам какво да наблюдавам като я пусна ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 31 Яну 2012, 23:23

Загрят мотор и зареден акумулатор. Спираш мотора како оставяш климат. на 24 градуса примерно. Пускаш REST и трябва въздуха който обдухва да не изистива веднага а да си е така както преди да спреш двг. При мен духа към стъклото, но духа и на задните седалки

Аз имах проблем с помпата на въпросните клапани, консумираше ток но не въртеше и парното много слабо на едно място.

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 31 Яну 2012, 23:33

victor2k написа:Загрят мотор и зареден акумулатор. Спираш мотора како оставяш климат. на 24 градуса примерно. Пускаш REST и трябва въздуха който обдухва да не изистива веднага а да си е така както преди да спреш двг. При мен духа към стъклото, но духа и на задните седалки

Аз имах проблем с помпата на въпросните клапани, консумираше ток но не въртеше и парното много слабо на едно място.

Явно при мен проблема е друг, защото в краката пуска яко жега и се топли цялото купе и става топло вътре, даже жега, обаче като няма обдухване на челното стъкло то се запотява, а сега в студа направо си замръзва и няма видимост и проблема си е сериозен, което ще рече, че не са клапаните които спират топлата вода към радиаторите вътре в купето, нито помпата, проблема е друг, лошото е че точно сега в най големия студ вместо да се радвам на 7-ма серия и лукса от нея аз не мога да я ползвам, а на всичкото отгоре не знам къде да търся проблема, което вече ме вбесява :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 01 Фев 2012, 6:57

ами закачи я на диагностика ако има блокирала клапа ще покаже
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 01 Фев 2012, 7:56

с кое управление на климатроника си?
за да духа топло от средните духалки, антифриза трябва да е над 70 градуса.
за вътрешната циркулация има 2 малки филтъра под жапката и под волана, тях погледна ли ги? обикновенно са си оригиналните и никога не са сменяни/почиствани.
за бутона макс на предното стъкло се включва компресора на климатика. провери може и там да е проблема.
по принцип като пуснеш само на предното стъкло чрез ръчна настройка на клапите не духа като на останалите коли с огромна сила, като през средните духалки ;)
и да, изключи музиката и започни да щтракаш ръчно през къде да духа и слушай моторчетата, като преди това си загрял колата напълно.
Изображение

Следваща

Назад към Е38