АГУ М62
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cezerina
- Потребител
-
- Кара: е 38 , е 36
АГУ М62
Здравеите колеги имам 740 и, 2000 година но с тиа цени на бензина нещо почвам да се замислям за ГИ да си сложа, искам да питам при този двигател коя уредба е хубава и мотора как понася газта защото смених един двигател и тои имаше газ но беше бердолини и големи ядове с диузите имах и не само интересувам се дали да си слагам газ или не защотот не искам да си скапя мотора, благодариа предварително 

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Re: АГУ М62
Колега почети малко из газаджийските форуми и сам ще разбереш кой и от къде е най доволен.И лично аз, за 15 години така и не можах да разбера как газта скапва или преебава двигателя? За голфа нямам наблюдения но специално на БМВ-то нищо не му се преебава.
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
cezerina написа:Здравеите колеги имам 740 и, 2000 година но с тиа цени на бензина нещо почвам да се замислям за ГИ да си сложа, искам да питам при този двигател коя уредба е хубава и мотора как понася газта защото смених един двигател и тои имаше газ но беше бердолини и големи ядове с диузите имах и не само интересувам се дали да си слагам газ или не защотот не искам да си скапя мотора, благодариа предварително
Аз слагах на моята с М62 и се получи много добре. Цялото решение може да ти дойде на 1600-700лв.
ако искаш повече информаця звънни ми ще ти обясня.
Поздрави, Сашо.
Аз също съм на газ от доста време и вече съм спестил пари за още едно БМВ.
При евтините коли наистина има проблем с изпускателните клапани, но при БМВ ( поне при Е38 и по-старите ) всичко в мотора е направено както трябва и няма никакъв проблем да се кара на газ.
При евтините коли наистина има проблем с изпускателните клапани, но при БМВ ( поне при Е38 и по-старите ) всичко в мотора е направено както трябва и няма никакъв проблем да се кара на газ.
- cezerina
- Потребител
-
Мерси колеги за вниманието което ми обърнахте.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
леко им горят клапаните от гаста ама па м62-то ги има достатъчно 

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Въпреки че не е по темата на мой приятел в Белгия държавата му пое 70% от Г.И.който е на стойтост 2400 EUR.намалиха му данъка и без проблем влиза на места забранени за автомобили с големи бензинови мотори.Така че не знам защо повечето хора спрягат слагането на газ за нещо унизително.
- cezerina
- Потребител
-
колеги може и да не сам се изразил добре ,но както каза колегата бензина е 2.50 и ще се вдига още ,аз тази кола я карам от 2009 година като сметнах колко пара за бензин сам дал лошо ми стана чесно да ви хич няма да ме е срам че ще карам ефтино колата е много яка ама няма как всеки месец по 600 лв за бензин направо мв побърка и това е минимум за месец ако не карам много такаче исках просто да попитам коя газова марка инжекциони са подходящи за този двигател 

- mystvd
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E66 760Li
- Мечтае да кара: BMW E66 760Li
Колеги да си изкажа и аз мнението имам 740 i и не мисля на тоя етап да и слагам газ само и единствено по натам мисля да правя бартер или да търся 750 i.А иначе да гледах добра газова инсталация излиза към 2000-2500 лева така,че колега сам си преценяваш успех.

- Bobi 70
- Потребител
-
- Кара: E-39 и Е-38
- Детайли за колата: Е-39 - 520, 09.1998г., бензин/газ, прекрасна, жал ми е да я продам
Е-38 - 740, 1995г., бензин/газ, автомат, още по-прекрасна (за мен)
Здравей колега! Отскоро съм и с Е-38, 740. Първото нещо което направих след като я докарах от Австрия и успях да я вкарам в ред (мноооооооооооого дълго за разказване) , бе да й сложа ГИ. На мен ми излезе 2500лв. но при познат, който ми постави и на Е-39ката преди три години (която все още си карам). Никаква разлика в ускорението, вървежа и разхода. От опит знам че на мен лично не ми е необходима голяма бутилка - стига ми за около 200-250км. За ГИ - задължително два изпарителя, не стандартна, а по-голяма тръба за захранването им и хубав компютър. Зарядното ми е скрито до капачката за резервоара. Единственият недостатък при мен е че инжекторите ми са по шумни - тракат при празен ход като сериозен проблем с клапаните. Можеха да ми поставят по обезшумени(и по-евтини), но майстора ми каза , че не могат да реагират толкова бързо, а той ме знае как карам. Предложиха ми да ги изолират с нещо, но все още не намирам смисъл да го правя. Кефя се максимално, че мога да я карам повече.
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
cezerina написа:Здравеите колеги имам 740 и, 2000 година но с тиа цени на бензина нещо почвам да се замислям за ГИ да си сложа, искам да питам при този двигател коя уредба е хубава и мотора как понася газта защото смених един двигател и тои имаше газ но беше бердолини и големи ядове с диузите имах и не само интересувам се дали да си слагам газ или не защотот не искам да си скапя мотора, благодариа предварително
M62 се понася с газ - пиши на колегата @turbobanana, смея да твърдя че доста кадърно решение ще ти предложи (говоря от опит)
И да така както обърнахте темата за/против ГАЗ вярно си отива към ключ...
- cezerina
- Потребител
-
Колеги днес бях при едни газаджии и те ми казаха че на бмв газта не понасяла и по добре било да не слагам газ дори и на 320 ката че и тя давала проблеми нещо много ме отказа този пич но все пак мисля да се поразровя още малко някои да предлойи добър газаджииия
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
cezerina написа:Колеги днес бях при едни газаджии и те ми казаха че на бмв газта не понасяла и по добре било да не слагам газ дори и на 320 ката че и тя давала проблеми нещо много ме отказа този пич но все пак мисля да се поразровя още малко някои да предлойи добър газаджииия
На тез газаджии им кажи, че хабер си нямат. Точно на BMW няма никаъв проблем да се сложи газово, защото мотора е корав. Проблеми имат опели, шевролети и разните им там каруци, на които им горят клапаните.
Лично съм виждал 520-ка, която е минала 380к км само на газ и 100к км на бензин (докато е била гаранционна) и двигателя дори не трепва. Коя друга марка може да се похвали с такъв двигател!?
Истината е, че безплатен обяд няма. Скагаш си скъп ГИ (BRC или Prince) и гарантирам, че поне 100к км колата няма да влезе в сервиз заради газово или повреда по мотора заради газ.
Аз лично съм минал 86к км само на газ с 520-ката и не съм имал никакви, ама тотално никакви проблеми.
- cezerina
- Потребител
-
добре а на теб в кой сервиз ти я поставиха че мисля утре да ходя при майсторите от брц да видя те какво ще кажат
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Ако напишеш за кой град те интерсува сервиза,ще е по- лесно 

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2