Голям проблем с Е38 730 IA
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Голям проблем с Е38 730 IA
Здравейте колеги имам голям проблем с моята хубавица.
Сутрин при палене гасне няколко пъти. След това задържа вдига нормални обороти след което рязко падат на 0 и започва едно тресене на цялото купе.Постепенно почва да нормализира работата на мотора но цялата работа трае около 8-10 минути и е просто отвратителна. След това при спиране на някой светофар примерно пак започва да тресе, но щом загрее както трябва нещата се оправят. Само да спомена че колата е с газов инжекцион и чистих дюзите преди по-малко от месец.
Другият проблем е че не иска да духа топло от предните решетки а само в стъклото и в краката.
Всяка помощ ще ми бъде добре дошла за което благодаря предварително.
Сутрин при палене гасне няколко пъти. След това задържа вдига нормални обороти след което рязко падат на 0 и започва едно тресене на цялото купе.Постепенно почва да нормализира работата на мотора но цялата работа трае около 8-10 минути и е просто отвратителна. След това при спиране на някой светофар примерно пак започва да тресе, но щом загрее както трябва нещата се оправят. Само да спомена че колата е с газов инжекцион и чистих дюзите преди по-малко от месец.
Другият проблем е че не иска да духа топло от предните решетки а само в стъклото и в краката.
Всяка помощ ще ми бъде добре дошла за което благодаря предварително.
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Re: Голям проблем с Е38 730 IA
За мотора най-добре да я закачат т.н. диагностика
За духането, клапани на допълнита водна помпа на купето. Разгледай има няколко теми и доста е писано ще ти стане ясно веднага
За духането, клапани на допълнита водна помпа на купето. Разгледай има няколко теми и доста е писано ще ти стане ясно веднага
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
При първия проблем ... свещи или лули .. по 2-рия проблем водния клапан за климатроника.
Най-добре е диагностика да си направиш но съм почти на 100 % сигурен че това са ти проблемите.
п.с. Друго което се сетих е гарнитури на входящия колектор или вакумния регулатор.
Ето ти клипче как се проверява за вокума - > http://www.youtube.com/watch?v=s1fTSP8VHvA
Най-добре е диагностика да си направиш но съм почти на 100 % сигурен че това са ти проблемите.
п.с. Друго което се сетих е гарнитури на входящия колектор или вакумния регулатор.
Ето ти клипче как се проверява за вокума - > http://www.youtube.com/watch?v=s1fTSP8VHvA
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
имах същите или поне подобни драми при студен двигател, но при мен на диагностика си излизаше като грешка - "missfire cyl.." (то при мен имам чувството че други грепки не излизат. Вече само като прочета missfire.. И се изприщвам
При мен се оказа едната ламбда сонда. При замерване си работеше, ама явно подгревът не е бил наред... А също така си погледни температурния датчик. Ама задължително я пробвай с други свещи...

При мен се оказа едната ламбда сонда. При замерване си работеше, ама явно подгревът не е бил наред... А също така си погледни температурния датчик. Ама задължително я пробвай с други свещи...
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Стъпково моторче и клапан картерни газове на 90% съм сигурен.Със сигурност не е свещи и кабели.
Сега забелязвам че сутрин докато "тресе" има силна миризма на неизгорял бензин.
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Ама още ли е така....Провери ли тия две неща за които по горе ти писах?
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Сигурен ли си, че газовият инжекцион не е причината? Мразя газовите уредби, защото често създават сериозни проблеми!
100% съм сигурен че не е от газта тъй като след като премине на газ нещата се пооправят горе долу.Сега като позастудя проблема става доста по-сериозен.
И друг въпрос имам към колегите. На Е38 сменят ли се само тампоните по окачването??
И друг въпрос имам към колегите. На Е38 сменят ли се само тампоните по окачването??
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
по предния мост да по задния не а относно проблема с тресенето дебитомер или температурен датчик на водата
Барай шишарката Минкеее ....
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
За тресенето сутрин друг проблем може да са ламбда сондите (сондата) преди катализатора, но трябва пак да закачи да видиш какви грешки вади... не ми се вярва дебитомер
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
victor2k написа:За тресенето сутрин друг проблем може да са ламбда сондите (сондата) преди катализатора, но трябва пак да закачи да видиш какви грешки вади... не ми се вярва дебитомер
колега ламбда сонда на студен мотор не играе
Барай шишарката Минкеее ....
Сондите ги смених с чисто нови Bosh преди около 2 месеца и нямаше никаква разлика.Чистих и дюзите на ултра звук и пак няма разлика.Сега чакам майстора да се поосвободи за да видим свещи и цедката на картерните газове.Иначе на диагностика не показва нищо.
- St-George
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B35
anzak написа:victor2k написа:За тресенето сутрин друг проблем може да са ламбда сондите (сондата) преди катализатора, но трябва пак да закачи да видиш какви грешки вади... не ми се вярва дебитомер
колега ламбда сонда на студен мотор не играе
Играе сондата и на студен мотор, играе... - така играе че колата ми работеше на 4 цилиндъра и докато не загрееше беше едно пресецване, едно пукане, гърмене в аспуха... (всичко това на бензин естествено)
До колегата @rodmanblg - закачи си колата, не може да не ти записва грешка. Това че на газ се поизчиства най-вероятно се дължи на това че двигателя ти вече е загрял (предполагам че си палиш на бензин и като загрее си минаваш на газ)
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2