Дарукар - говорят ми пълни абсурдизми или не?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99

Дарукар - говорят ми пълни абсурдизми или не?

Мнение от IceFire » 22 Сеп 2011, 12:54

Здравейте,

От скоро съм собственик на Е38; но стана така, че отказа да пали. Закарах го за диагностика в Дарукар и его какво ми казаха от там - изгорял е бил стартера - бил корозирал толкова, че не смеели да го пипнат, да не се разпадне. Струвало 1600 лева за нов (толкова струвал) + 200-300 за работа. Освен това имало теч отдолу и не знаели, ама идвало от към турбото, което можело да гръмне скоро, ако е така, и ново струвало 3000 лв. Липсвала (!) ел.перката отпред въобще (как тогава човека преди мен си я караше и аз я карах 100-150 км из града на градско по светофарите и не загряваше изобщо?); нова перка била 1000. И въобще, *колата била в много лошо състояние и ремонта щял да излезе 6-10 хиляди* !

След това се обадих на друг човек, който тук във форума е много хвален; намерих номера му там, пак от темата - в Люлин и човека каза, че това са пълни глупости, като същото чух и от много други места - дори и да има проблем с турбото (а вероятно няма) и стартера наистина да е неремонтируем пак май ще излезе около 10 пъти по-евтино.

Наистина ли е ТОЛКОВА зле в Дарукар?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Дарукар - говорят ми пълни абсурдизми или не?

Мнение от stony1 » 22 Сеп 2011, 23:13

Не само в Дару, навсякъде са така. Единственото място където се отнасят с мен като с клиент е Бова Кар - Бургас. Обиколил съм цяла България по работа и ми се е налагало да се отбивам в сервизите на БМВ в различни градове. Навсякъде освен в Бургас ме гледат като прокажен като ме видят с Е36.
В Дару правих сверка на боята на колата, защото се оказа, че от моя цвят има поне 5 нюанса в зависимост от годината на производство. Ако не бях настоял и то почти вулгарно да се видя с човека, който се занимава с боите, нямаше и до ден днешен да зная точно кой е моя цвят.

По въпроса на колегага - наистина са ти наговорили пълни глупости. Да вземат да се застрелят.
Последна промяна stony1 на 30 Сеп 2011, 20:21, променена общо 1 път
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Сеп 2011, 23:25

слушай ники кви ти ги приказва и на тия от дарукар им покажи 1 средец :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 23 Сеп 2011, 16:48

IceFire написа:Здравейте,

От скоро съм собственик на Е38; но стана така, че отказа да пали. Закарах го за диагностика в Дарукар и его какво ми казаха от там - изгорял е бил стартера - бил корозирал толкова, че не смеели да го пипнат, да не се разпадне. Струвало 1600 лева за нов (толкова струвал) + 200-300 за работа. Освен това имало теч отдолу и не знаели, ама идвало от към турбото, което можело да гръмне скоро, ако е така, и ново струвало 3000 лв. Липсвала (!) ел.перката отпред въобще (как тогава човека преди мен си я караше и аз я карах 100-150 км из града на градско по светофарите и не загряваше изобщо?); нова перка била 1000. И въобще, *колата била в много лошо състояние и ремонта щял да излезе 6-10 хиляди* !

След това се обадих на друг човек, който тук във форума е много хвален; намерих номера му там, пак от темата - в Люлин и човека каза, че това са пълни глупости, като същото чух и от много други места - дори и да има проблем с турбото (а вероятно няма) и стартера наистина да е неремонтируем пак май ще излезе около 10 пъти по-евтино.

Наистина ли е ТОЛКОВА зле в Дарукар?

Колега няма смисьл да пускаш 2 теми за едно и сьщо нещо, и в двете теми ще ти пишат сьщите хора..... Пак ще ти кажа....махай се от дару и не поглеждай назад....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 23 Сеп 2011, 18:35

еми оставих си номера а ти не ми звънна ....... както казаха колегите първо трябва да си вземеш колата.стартера ти се е предал като слушам симптомите и ремонта ще е осъществим защото моя бях го запалил направо и пак стана за 90 лв. ремонт по него.не виждам как турбината обаче ще тече върху него,тъй като наистина стартера се пада по отдолу но и е по-назад така че ..... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 24 Сеп 2011, 13:05

Просто в ДАРУ КАР не им се занимава с по стари автомобили, гледат нещо след 2004-та година да е, по малко да се цапат.
Затова удрят едни дебели цени, ако клъвни някой ще се изцапат ама и ще ти отрежат главата от кръста :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 24 Сеп 2011, 13:30

Веднага изкарай колата от там и я закарай в нормален сервиз, може и при известното тук момче от люлин за което каза. сигурен съм ще диагнозата ще се окаже мнооого по лека!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IceFire » 24 Сеп 2011, 13:46

Определено, в понеделник в 8 АМ ще ги чакам отпред с пътна помощ да си изкарам колицата.

От начало си мислех, ето, супер, европейски сервиз, всичко ок, правиш си кафе вътре, лъскаво чисто, "знаеш за какво плащаш"; ама да беше х1.5; айде, х2; добре, но то е х10 и това е обективна оценка от това, което до момента изчетох и подочух.

Не стават...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 24 Сеп 2011, 16:15

Те може би на това разчитат една кола да влезе и заплатите са вързани.Никога не съм стъпвал в Дару по телефона ги попитах за ключ дубликат ми искаха някъде около 370лв.с уговорката колата да остане там два дена :shock: ебах тоя ключ...Вържат те колега.
Колегата от Стара Загора "Дифашир" кара същата кола от доста време,добре е запознат и е точен пич ,звънни му като ти е дал номера едва ли ще ти навреди, по скоро би ти помогнал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IceFire » 24 Сеп 2011, 16:30

Да, много благодаря на всички колеги! Ще се чуя с човека; освен това ще постна ъпдейт какво и е имало реално и колко е излязло - от Дару вече си казаха диагнозата - 6 до 10 хиляди; айде да сравняваме след това :paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 26 Сеп 2011, 18:02

RORO написа:Те може би на това разчитат една кола да влезе и заплатите са вързани.Никога не съм стъпвал в Дару по телефона ги попитах за ключ дубликат ми искаха някъде около 370лв.с уговорката колата да остане там два дена :shock: ебах тоя ключ...Вържат те колега.
Колегата от Стара Загора "Дифашир" кара същата кола от доста време,добре е запознат и е точен пич ,звънни му като ти е дал номера едва ли ще ти навреди, по скоро би ти помогнал.

Ключеовете дубликати са между 120 и 370 лв. Зависи от модела. За моето Е36 е около 130 лв., като за да се поръча от Бова кар искат да отида при тях с големия талон. лична карта и да заплатя около 50% от цената на това, което поръчвам. Няма такова нещо, колата да остава при тях. Ключа ми е с чип и според Бова кар новия ключ ще пристигне програмиран за моята кола. Плащам, вземам го и карам.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35

Мнение от St-George » 27 Сеп 2011, 17:16

колега не знам как е при Е36, но при Е38 няма как да стане точно така. Ще пристигне ключа и на място ще трябва да се обучи за колата :!: като при самото обучение трябва да се вземат всички ключове които са на колата...
Тоест аз в момента имам 3 ключа ( два обучени, един не). Ако тръгна да обучавам "необучения" да го кажем нов ключ, без другите два - след операцията ще имам един обучен ключ и два необучени... Тоест за да имам 3 работещи ключа трябва при обучението да присъстват и трите. Самото обучение е - имобилайзера на колата генерира случаен код и ключовете се програмират към него. И при всяко следващо обучение се генерира нов код ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Retrofit » 27 Сеп 2011, 21:18

Колегата предполагам има предвид програмиран за палене, а не за отключване/заключване.
Ключа идва за 3 дни от Германия, готов нарязан за палене, после просто го обучаваш в колата за да ти работят копчетата за централното.
Ако имате няколко ключа с копчета, обучават се всички наново един след друг.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B35

Мнение от St-George » 27 Сеп 2011, 22:21

Ще взема да пробвам дали ще запаля с "необучения" ключ, ама все си мислих че обучаването не е само за централното а е и за имобилайзера. :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Retrofit » 27 Сеп 2011, 23:04

Трябва да запали, пробвай и сподели.

Следваща

Назад към Е38