Покупка на 7 ма серия Е38
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Покупка на 7 ма серия Е38
Здравейте колеги,
решил съм да се присъединя към голямото семейство на БМВ и по-конкретно да купувам Е38. Изчетох доста теми във форума, защото доста време се колебаех между Е60 преди фейслифта и Е38 след фейслифта. Знам, че доста от вас ще кажат...и дума не може да става за сравнение. Да, петицата Е60 ми харесва адски много като дизайн, но вътре нещо не ми е много по вкуса. От там насетне знам, че моделите преди и след фейслифта имат доста разлики по отношение на изчистване на дребни и не толкова малки проблеми в техническо отношение. По всичко личи, че везните накланят към Е38 след фейслифта. Спрял съм се на следните три бензинови модела 728, 735 и 740. Колата ще бъде закупена от Германия, търся си читав автомобил и мисля, че там е най-вероятно да се попадне на такъв, както и на коректен продавач. Какъвто и дигател от тези трите да намеря мисля да го купувам, стига да си струва техническото състояние и колата като цяло.
Имам конкретен въпрос...има ли нещо специфично, което трябва да се гледа конкретно при покупката на този модел, неща на които трябва да се обърне внимание? Диагностика ще гледам да направя при всички положения, макара км да са доказани и че колата е сервизирана редовно. Тези три мотора и съответно автоматичните им кутии разбирам, че са доказани и надеждни. Все пак кои са важните неща, които трябва да не забравя да погледна при покупката конкретно на този модел?
Благодаря предварително на всички за съдействието!
решил съм да се присъединя към голямото семейство на БМВ и по-конкретно да купувам Е38. Изчетох доста теми във форума, защото доста време се колебаех между Е60 преди фейслифта и Е38 след фейслифта. Знам, че доста от вас ще кажат...и дума не може да става за сравнение. Да, петицата Е60 ми харесва адски много като дизайн, но вътре нещо не ми е много по вкуса. От там насетне знам, че моделите преди и след фейслифта имат доста разлики по отношение на изчистване на дребни и не толкова малки проблеми в техническо отношение. По всичко личи, че везните накланят към Е38 след фейслифта. Спрял съм се на следните три бензинови модела 728, 735 и 740. Колата ще бъде закупена от Германия, търся си читав автомобил и мисля, че там е най-вероятно да се попадне на такъв, както и на коректен продавач. Какъвто и дигател от тези трите да намеря мисля да го купувам, стига да си струва техническото състояние и колата като цяло.
Имам конкретен въпрос...има ли нещо специфично, което трябва да се гледа конкретно при покупката на този модел, неща на които трябва да се обърне внимание? Диагностика ще гледам да направя при всички положения, макара км да са доказани и че колата е сервизирана редовно. Тези три мотора и съответно автоматичните им кутии разбирам, че са доказани и надеждни. Все пак кои са важните неща, които трябва да не забравя да погледна при покупката конкретно на този модел?
Благодаря предварително на всички за съдействието!
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Re: Покупка на 7 ма серия Е38
Здравей и добре дошъл в сектата!Първо искам да ти покажа какво ми отговориха на същият твоят въпрос,преди близо година добросърдечните колеги от форума на Е38:
viewtopic.php?f=123&t=226085
Но понеже знам,че не е хубаво да правиш на другите това от което теб самият би те заболяло, ще ти кажа макар и с две думи"Запознай обстойно с набелязаният екземпляр,разучи му екстрите и виж копче по копче дали всичко работи.Другото си е двигател(като всички останали),автомат(със симптоми или не)като всички останали , ходова част и купе в частност салон
И най вече късмет.
Пожелавам ти успех дано си намериш своята Е38-ца!
viewtopic.php?f=123&t=226085
Но понеже знам,че не е хубаво да правиш на другите това от което теб самият би те заболяло, ще ти кажа макар и с две думи"Запознай обстойно с набелязаният екземпляр,разучи му екстрите и виж копче по копче дали всичко работи.Другото си е двигател(като всички останали),автомат(със симптоми или не)като всички останали , ходова част и купе в частност салон

Пожелавам ти успех дано си намериш своята Е38-ца!

- badly_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 730d
Колега те не са 2 или 3 неща... Като цяло щом си се спрял на бензинов автомобил лично аз бих избрал 4.4 V8. Разликата в разхода няма да е голяма + това осмаците са си здрави двигатели. Единствено ще ти се оскъпи гражданската и данъка. Успех!
- vovatino
- Потребител
-
- Кара: E38, 740i, 2000
- Детайли за колата: Бърза, комфортна, сигурна
Привет колега, поздрави за избора. Преди да купя моята е38-ца и аз се колебаех за е60 - 530i. Общо взето е38 е здрав автомобил и всичко по него подлежи на ремонт..... При двигателя гледай да работи равномерно и на постоянни обороти (на празен ход). При скоростна кутия не трябва да придърпва колата при смяна на скоростите включително и на задна. Както колегата те е посъветвал изпробвай всяка една функция (екстра). Доколкото знам най-скъп ремонт се прави на EDC (electronic dumper control). Аз я нямам тази екстричка... Кабели и диагностичен софтуер може да си поръчаш през една пловдивска фирма (sklad66) за около 150 лв. Ако сам ще ходиш до Германия горещо ти препоръчвам да си направиш диагностика, така скрито покрито няма. Ако искаш пиши ми на лично ще ти дам телефон за връзка, ела погледни моят седмак, врътни му едно кръгче.... ще ти покажа и с диагностиката как се работи (ако не си запознат). Някъде по темите бях описал какво точно съм сменил след купуването на колата.
Късмет и успех ти желая
Късмет и успех ти желая
4 мнения
• Страница 1 от 1