Икона с часовник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
Икона с часовник
Здравейте колеги,
днес ми се появи някаква иконка като часовник, на таблото, там където се появяват километрите. За маслото имам още 2 зелени черти. Предполагам, че колата ми подсказва че е време за смяна за маслото или е нещо друго
Четох из нета да търся за тази иконка ама нищо не открих, даже и мануала. Идеи 
днес ми се появи някаква иконка като часовник, на таблото, там където се появяват километрите. За маслото имам още 2 зелени черти. Предполагам, че колата ми подсказва че е време за смяна за маслото или е нещо друго

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Re: Икона с часовник
-при всяко палене трябва да се показва, и после да гасне, това е тест на таблото
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- vovatino
- Потребител
-
- Кара: E38, 740i, 2000
- Детайли за колата: Бърза, комфортна, сигурна
Привет, да не е "Cruise control"...... свети в зелено
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Никакъв тест на таблото не е
Подсказва ти ,че е време да си смениш спирачната течност .

Подсказва ти ,че е време да си смениш спирачната течност .
В руското ръководство го има обяснено (оградих го с червено):
Подсказва че са минали 2 години от последната смяна на спирачната течност. Важно е да се отбележи, че сервизните индикатори не измерват времето, което колата е прекарала без закачен акумулатор и се препоръчва смяна на две години, дори да не е светнала лампичката-часовник.
Подсказва че са минали 2 години от последната смяна на спирачната течност. Важно е да се отбележи, че сервизните индикатори не измерват времето, което колата е прекарала без закачен акумулатор и се препоръчва смяна на две години, дори да не е светнала лампичката-часовник.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- furiozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535i, S500
Благодаря колеги, точно за този часовник идеше реч.
Щом колата си казва, че е време значи е време за обслужване
Странно, но това го нямаше в английското ръководство, което открих в нета. По - късно ще се разровя за руското
Щом колата си казва, че е време значи е време за обслужване

Странно, но това го нямаше в английското ръководство, което открих в нета. По - късно ще се разровя за руското

Успях да го намеря само в руското. В английските 1997Manual-7Series/1999/2000/2001 - последното параграфче липсва 

Като стана дума за индикатора с часовника се сетих, че преди седмица сменях масло и маслен филтър и в сервиза ми ресетнаха индикаторите за периодите...
Съвсем бях изключил за спирачната течност, та днес я смених заедно с въздушния и горивния филтър (E38 TDS).
Видях, че има някаква кампания на bTV точно за това
- безплатна проверка на спирачната течност и някакви такива неща.
Не е лошо тези от вас, които са сменяли масло и т.н. и са забравили за спирачната течност - да си я сменят и нея. Не е скъпо, но е важно ако са минали 2 години от предишната смяна.
Хубаво е 2 тона кола да върви добре
, но малко по-важно е и да спира добре.
Съвсем бях изключил за спирачната течност, та днес я смених заедно с въздушния и горивния филтър (E38 TDS).
Видях, че има някаква кампания на bTV точно за това

Не е лошо тези от вас, които са сменяли масло и т.н. и са забравили за спирачната течност - да си я сменят и нея. Не е скъпо, но е важно ако са минали 2 години от предишната смяна.
Хубаво е 2 тона кола да върви добре

8 мнения
• Страница 1 от 1