Проблем с DSC.....

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Проблем с DSC.....

Мнение от Дифашир » 01 Апр 2011, 21:13

Здравейте колеги моята красавица не обича да ме оставя да скучая,още едно не съм направил и се обажда друго..... Както се подразбира от заглавието на темата DSC-то ми прави проблем от извесно време,и не му обръщах внимание,но започна да го прави през ден и ме дразни вече.Значи давам си контакт лампите изгасват,паля и по време на движение понякога когато заобикалям някоя дупка,или с други думи въртя волана по-рязко лампата премига и не след дълго светва за постоянно.Проблема не е само в това че лампата светва,а и че системата се излючва.След спиране и връщане на контактния ключ всичко се нормализира до следващия път,или иначе казано гася я,паля и всичко е ОК до когато си реши тя!Ползвах търсачката и намерих за Х5,като ставаче въпрос за някакъв датчик който чете въртенето на кормилния прът,но как действа,какво е общото му с DSC и дали при Е38 го има това (според симптомите мися че да ) не ми е ясно.Някъде мярнах и за почистване на датчика нещо... Сега е сте вие! :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 730d

Re: Проблем с DSC.....

Мнение от badly_boy » 03 Апр 2011, 11:54

Колега мисля че, проблемът при теб ще е от компютъра на DSC-то. Дано не съм прав, но щом сработва системата и изведнъж се "предава" не би трябвало да е от датчиците или от нещо друго. Пусни и една диагностига и виж какво ще излезне от там... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 03 Апр 2011, 14:05

иди на диагностика може да е от 100 неща абс датчици датчик странично ускорение датчик ъгъл на волан още и още
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 04 Апр 2011, 0:02

еми като и слагаш епроветките я закачах и тоо папагал каза че имало записано,че не могло да хване въртенето на волана за момент или нешо такова,и го питам какво е общото между волана и DSC ,а той зяпа тоо комп там и "ще ти кажа,ще ти кажа" и нищо не ми каза.Ето днес си карам едвам,едвам с 10-тина км. и лампата пак взе да премига.Спрях да движа волана,за секунда и се оправи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 04 Апр 2011, 7:35

ми смени си диагностика колега :)
Барай шишарката Минкеее ....

Назад към Е38