Може ли вашето мнение 728
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- gamenaa
- Потребител
-
- Кара: E39 525D
- Мечтае да кара: E60 M5
Може ли вашето мнение 728
Здравейте смятам скоро да стана собственик на това возило ----> http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details какво ви е мнението за тази точно към нея съм се насочил
Искам да ви попитам като цяло как е поддръжка на този автомобил,преди закупуването какво да гледам
Двигателят читав ли е за този модел и ако не е 728 кой бихте ми препоръчали
Ако има някакви слабости модела , моля споделете?

Искам да ви попитам като цяло как е поддръжка на този автомобил,преди закупуването какво да гледам

Двигателят читав ли е за този модел и ако не е 728 кой бихте ми препоръчали

Ако има някакви слабости модела , моля споделете?
Re: Може ли вашето мнение 728
Може да погледнеш и 740 разхода на гориво е идентичен с този на 728,а е доста здрав двигател.( не че 2,8 не е хубав )
- gamenaa
- Потребител
-
там вече поддръжката няма ли да идва малко в повече,едва ли на 728 няма да бъде също голяма?
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Здравей колега,виж как ми се отговори на мен преди да купя моята 728.
viewtopic.php?f=123&t=226085
Щом цената подлежи на коментар,прегледай какво по колата работи ,какво не прецени си какви пари ще ти стъпи да я оправиш ,спазари се и скачай.Взех моята още по тънко от тая и естествено доста неща не работеха но с малко повече ентусиазъм пред блока сам си оправих всичко.Остана ми само да на пълня климатроника и пикселите но, това на лято.Благодаря на един двама колеги които ми дадоха съвет на л.с. и по телефона иначе в темите е пфууййййууууйййуу(вятър за очите).Карам само БМВ от 1994, и съм имал какви ли не но Е38....несравнима.Успех.
viewtopic.php?f=123&t=226085
Щом цената подлежи на коментар,прегледай какво по колата работи ,какво не прецени си какви пари ще ти стъпи да я оправиш ,спазари се и скачай.Взех моята още по тънко от тая и естествено доста неща не работеха но с малко повече ентусиазъм пред блока сам си оправих всичко.Остана ми само да на пълня климатроника и пикселите но, това на лято.Благодаря на един двама колеги които ми дадоха съвет на л.с. и по телефона иначе в темите е пфууййййууууйййуу(вятър за очите).Карам само БМВ от 1994, и съм имал какви ли не но Е38....несравнима.Успех.
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
l-s написа:Може да погледнеш и 740 разхода на гориво е идентичен с този на 728,а е доста здрав двигател.( не че 2,8 не е хубав )
Колега, 728 е хубава кола! Няколко неща по тази, която се вижда на снимката:
Първите 2 години на производство, старите скорости, климатик вместо дигиталния климатроник, но ако всичко е наред технически, това не е страшно.
Склонен съм да вярвам, че 728 върви колкото 730, каквато съм имал, разхода със сигурност е МНОГО по-добър от на всеки V8, особено в града. Аз лично търсих 728 преди да взема 735 М62Б35. М52 двигателите са хубави, но общо взето на колкото и километра да е не трябва да се клати, да прекъсва никъде в оборотомера, и да набира добре. Колата вероятно ще дава около 10 секунди до 100км/ч, не знам от каква кола слизаш.
Ако мислиш да слагаш газ - това е мотора който трябва да търсиш, или просто трябва да ти се дават много пари за хубав инжекцион за 8 цилиндъра.
Ако търсиш бюджетна 7ца - тази изглежда ок, но имай предвид, че обслужването не е като на Е36. В момента карам 735i и съм изключително доволен, но смяната на преди амортисьори е 500лв. прави си сметка.
Застраховки, гуми /особено гумите

Ето ти малка сметка за това как ще ти изглежда колата, като я вземеш:
4 гуми - нови - 800лв. 235/60/16 и то средно гадна марка
Масло, всички филтри за които се сещаш - 200лв.
прехвърляне, номера, талон - 200лв.
гражданска, каско, винетка - до 1000лв е само това.
2200лв. за начало, ако има нещо за смяна тази кола ти идва 9-10 000лв. без много да се замислям...
За мен най-важното е да няма удари и да не е побългарявана! Гледай внимателно. когато взимах моята лягах отдолу, всяка кора, капак, болт и винт си бяха на мястото, както трябва да бъде. Освен това трябва да следиш за течове на охладителна течност, накрайниците на радиаторите са чупливи.
Поздрави и успех!
- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- Мечтае да кара: Bmw 760li
Колега по добре дай малко от горе и си вземи comman rail. (3d)
10/100l гратско. И върви доста по-добре, да не говорим,че са по-нови.
Пък ако ти се кара бензин си вземи 4.4. Разхода на гориво е почти идентичен.
10/100l гратско. И върви доста по-добре, да не говорим,че са по-нови.
Пък ако ти се кара бензин си вземи 4.4. Разхода на гориво е почти идентичен.
- КИРО
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 36,Е 38,Е 65
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Сега колега като гледам тази дето си харесал, се чудя защо ли продавам мойта,
ще ти изброя само няколко разлики разбира се и цената е друга просто искам да направиш съпоставка и да прецениш дали си струва:
Ел.седалки с памет,подгряване,парктроник преден и заден,тв,навигация,джанти Алпина с гуми Мишелин Пилот, стептроник и това което не е вписано в обявата е:
сменени масла и филтри /вкл. филтър за картерните газове/,нови накладки /Текстар/ и дискове на 4 те колела,сменено масло на мотора,на скоростите,на диференциала,подменена спирачна течност,без абсолютно никакви течове, нови 4 амортесьора + нови предни носачи комплект,обслужена перфектно с платени Г.О,Каско и годишна винетка....Разбира се не искам да те навивам на дизел ако си решил да слагаш газ.Все пак нафтата в момента е около 2,54 лв.
Сега колега като гледам тази дето си харесал, се чудя защо ли продавам мойта,

Ел.седалки с памет,подгряване,парктроник преден и заден,тв,навигация,джанти Алпина с гуми Мишелин Пилот, стептроник и това което не е вписано в обявата е:
сменени масла и филтри /вкл. филтър за картерните газове/,нови накладки /Текстар/ и дискове на 4 те колела,сменено масло на мотора,на скоростите,на диференциала,подменена спирачна течност,без абсолютно никакви течове, нови 4 амортесьора + нови предни носачи комплект,обслужена перфектно с платени Г.О,Каско и годишна винетка....Разбира се не искам да те навивам на дизел ако си решил да слагаш газ.Все пак нафтата в момента е около 2,54 лв.
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
Колегата очевидно не търси кола за 11 000лв. а за 6, вероятно това са причините. Бензините са значително по-евтини за покупка, за каране не е ясно...
- gamenaa
- Потребител
-
Имам спестени 9 000 смятам нещо до 7 000-7 500 за да останат и за стягане...
Колега,този двигател е много добър,но не за това купе.Аз карах Е39 с такъв двигател и разхода беше 16/100 градско и 6-8/100 извън.Ако си решил да го притежаваш дълго време трябва да смениш маслото на скоростите=300лв и на двигатела=около 150лв.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
-мен лично само скоростите ме притесняват..и със сигурност ще ти харчи като 735 или 744 (2.8 трудно дърпа 2 тона)
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- gamenaa
- Потребител
-
tngeorgiev написа:-мен лично само скоростите ме притесняват..и със сигурност ще ти харчи като 735 или 744 (2.8 трудно дърпа 2 тона)
Комерсиалните в Бургас са 725 те тогава как се справят със дърпането .....

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ама как няма дА харчи като 740.... даже като 750ил направо .... 

Барай шишарката Минкеее ....
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Точно за тази е38-ца на мен не ми изглежда зле.Струва ми се обаче че волана изглежда хлътнал,все едно е отварян еарбега,а това не е много на добре.Телефончето гледам че дисплея е черен а мисля че трябва да е бял.
за първи път виждам 7-ца със такива врътки за климата.за мен е38 е едно от последните ''здрави'' бмв-та,със яки ламарини
,по опростени и с нормални цени за части.Тези последните нещо не ми вдъхват доверие много.Двигателя не е лош и е масов,което е един много голям +,като гледам колегите как слагат на е30-ки,36,34.... ако читав евентуално ваноса да се обади,но не е болка за умиране,хората им хванаха цаката и на тях,така че няма повод за притеснение.Почти 200 коня не са малко дори и за 2 тона машина,като има предвид че колегите с тдс-ките не се оплакват,просто всеки ентусиаст носи "различен номер обувка''
.За слаби места Е38 не бих казал че имат,като например Е46 проблема със задните бомбета,прото екземплярите със повече екстри естествено е нормално да имат повече неща потенциални да откажат когато им дойде времето.

- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- Мечтае да кара: Bmw 760li
КИРО написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11299175667374841&f1=details
Сега колега като гледам тази дето си харесал, се чудя защо ли продавам мойта,ще ти изброя само няколко разлики разбира се и цената е друга просто искам да направиш съпоставка и да прецениш дали си струва:
Колегата е се исказа прекрасно. Алпината е невероятна и е на добра цена. Има всякакви екстри и също такива който няма никога да ползваш

54 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4