въпрос относно климатроника!!!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
въпрос относно климатроника!!!!
когато е запаля като си загрее до нормално и си задуха топло всичко си е наред но уви след около 30 минути както си седи на 24 градуса започва да ми духа студено по точно хладно не ледено и това нещо не мага да си го обясня след като направя климатроника на 27-28 градуса започва цак тогава да духа топло както си е духало на 24.След като изгася колата да поседи така около час цялата работа се повтаря ако го оставя пък първоначално на 28 вътре направо не се седи много топло започва да духа

Re: въпрос относно климатроника!!!!
установих също че от лява рещетка в централната част духа по хладно а отдясно топло дори врътката между двете да е на топло
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
ей това със централното духане и на нем ми го прави понякога.мился си че е от управлението
- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- Мечтае да кара: Bmw 760li
Може да е от клапата за топло и студено, която се намира в центара на таблото. И е много разглобяване. 

- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
Здравей колега аз съм на мнение че точно това е смисъла на климатроника, като зададеш определена темперарура примерно 24-градуса той започва да духа топло до достигане на желаната температура. След като достигне зададената температура климатроника трябва да я подържа за да не се налага ти ръчно да я намаляваш ако ти стане много топло поради тази причина той започва да охлажда въздуха или съответно отново да загрява за да подържа зададените от теб градуси. Ако греша нека по знаещите да ме поправят....
П.П. Ако примерно на дълъг път след като е загряла до определената от теб температура започне да духа студено и усетиш, че температурата пада под зададената а климатроника не реагира дълго време (или изобщо) да я коригира тогава може би има проблем с датчика за темп. в купето.
П.П.2 Най лесно да провериш на дълго дали ти коригира температурата е като си вземеш временно някакъв вид термометър с теб в колата.... Дано да съм бил полезен. Успех!!!
П.П. Ако примерно на дълъг път след като е загряла до определената от теб температура започне да духа студено и усетиш, че температурата пада под зададената а климатроника не реагира дълго време (или изобщо) да я коригира тогава може би има проблем с датчика за темп. в купето.
П.П.2 Най лесно да провериш на дълго дали ти коригира температурата е като си вземеш временно някакъв вид термометър с теб в колата.... Дано да съм бил полезен. Успех!!!
- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
[quote="ecko_becko"]Здравей колега аз съм на мнение че точно това е смисъла на климатроника, като зададеш определена темперарура примерно 24-градуса той започва да духа топло до достигане на желаната температура. След като достигне зададената температура климатроника трябва да я подържа за да не се налага ти ръчно да я намаляваш ако ти стане много топло поради тази причина той започва да охлажда въздуха или съответно отново да загрява за да подържа зададените от теб градуси. Ако греша нека по знаещите да ме поправят....
ас съм на същото мнение

ас съм на същото мнение
- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
И при мен беше така и след 5-6 диагностики се оказа, че бил датчик 

- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Здрасти,
Знаеш ли кой датчик по-точно и/или къде се намира?
Знаеш ли кой датчик по-точно и/или къде се намира?
- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
Еми той датчика се намира зад кората на двигателя от дясната страна. Върху помпата натоплото (незнам как се казва).
Вземете си един контактен спрей (ВД-40) и пробвайте с него, за са проверите дали ще стане нещо. Ако ли не датчика е 60 лв.
Вземете си един контактен спрей (ВД-40) и пробвайте с него, за са проверите дали ще стане нещо. Ако ли не датчика е 60 лв.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
kurleja написа:И при мен беше така и след 5-6 диагностики се оказа, че бил датчик
При теб се оказа запушен радиатор

Колега не се метай на тоя клапан веднага

11 мнения
• Страница 1 от 1