Проблем с фаровете на е38

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E 65
Мечтае да кара: F1

Проблем с фаровете на е38

Мнение от hristomat82 » 26 Дек 2010, 23:39

Здравейте колеги,имам един малко странен проблем с моята кола.Тя е с оригинален ксенон бмв е38 725тдс 98г.Проблема е следния регулирах си фаровете на стенд за фарове и си стана супер,след няколко дена забелязах че фаровете ми светят много ниско и реших пак да ги проверя на и всичко бе наред.Тази вечер пак подкарах колата извън града и какво да видя фаровете пак бяха много долу.
Мислех си дали нямат някакви базови настройки или някакъв режим в които да се вкарат и тогава да се регулират.На Инпата не показва грешки. При запалване се местят на долу и после на горе,В паркирало положение са точно където трябва само в движение слизат много на долу.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Проблем с фаровете на е38

Мнение от anzak » 27 Дек 2010, 15:59

фабричния ксенон си има регулатори на предна дясна и задна дясна гума (или лява) и в зависимост от това колко е натоварена колата се саморегулира ако имаш проблем по тези регулатори системата изключва и ги забива надолу като пуснеш ксенона трябва да мърда рефлекторите нагоре надолу и да ги закове на някакво полпожение ако не ти прави това колата на 100% имаш проблем по системата и една диагностика ще покаже къде е
Барай шишарката Минкеее ....

Потребител
Аватар

Мнение от hristomat82 » 27 Дек 2010, 20:16

anzak написа:фабричния ксенон си има регулатори на предна дясна и задна дясна гума (или лява) и в зависимост от това колко е натоварена колата се саморегулира ако имаш проблем по тези регулатори системата изключва и ги забива надолу като пуснеш ксенона трябва да мърда рефлекторите нагоре надолу и да ги закове на някакво полпожение ако не ти прави това колата на 100% имаш проблем по системата и една диагностика ще покаже къде е

Значи фаровете се местят надолу и нагоре и застават където трябва,но при движение на автомобила слизат много надолу около 10м. в момента които спра те пак са където трябва.При проверката с Инпа ми дава че няма грешки но забелязах че предния датчик и изключен и работи само на заден.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 28 Дек 2010, 8:13

ти четееш ли правилния модул за ксенона той е отделен не е ЛЦМ ЛРВ мисля беше ама щом е откачен дачика е нормално да забиват
Барай шишарката Минкеее ....

Потребител
Аватар

Мнение от hristomat82 » 28 Дек 2010, 23:00

Проблема бе решен, след смяна на задния датчик с нов.Но колата ми продължава да работи само на задния.Кой в Пловдив може да ми актива и предния датчик за нивото на фаровете.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 29 Дек 2010, 16:18

Аз имам/имах същия проблем, даже имам и такава тема.

Според това което намерих като инфо. ако някой от двата датчика не работи системата влиза в някакво състояния на последно добро положение или нещо такова.

Прегледай си кабелите защото предния минава покрай стартера някъде и може лесно да се притисне

Голяма повърня може да е тая система на тия години....

Назад към Е38