седма серия и корозията
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- k_ognyanov
- Потребител
-
седма серия и корозията
Коле ги, прочетох в ауто билд, че за ес-класата на мерцедес W221 производителя от Щутгард дава гаранция против корозиране на автомобила 30 години ???
Някой знае ли как стои въпроса за корозията при седмиците на БМВ? Има ли някой преки впечатления кога да се очаква кафявата чума да навести например едно Е38 при нормална експлоятация на колата през лято и зима. Някой виждал ли е корозирали сегменти по Е38 и ако да по кои части на колата. Поздрави и весело изкарване на коледните празници!!!
Някой знае ли как стои въпроса за корозията при седмиците на БМВ? Има ли някой преки впечатления кога да се очаква кафявата чума да навести например едно Е38 при нормална експлоятация на колата през лято и зима. Някой виждал ли е корозирали сегменти по Е38 и ако да по кои части на колата. Поздрави и весело изкарване на коледните празници!!!
- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- Мечтае да кара: Bmw 760li
Re: седма серия и корозията
ми мойта е на 13 години вече няма грам корозия... прави си сметката сам, днес се събрахме 8 човека и маи никой нямаше...
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ръжда по седмица преди 20-та година е почти изключено освен ако не е удряна изчуквана нагрявана или некадърно боядисвана
Барай шишарката Минкеее ....
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Ми аз си мисля,че е 20г. гаранция против корозия.. 

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Абе за кои мерцове е 30години не знам, ама имам 2-ма колеги с цетки 202 купе, и двете по-нови от 36-цата, а каква ръжда има по тях чак опел да им завиди.
only rear wheel drive
- k_ognyanov
- Потребител
-
И по моята е38 няма, но го отдавах на това че идва от Италия. Иначе по тройтки и петици съм виждал ръждички. Надявам се седмаците да са "имунизирани" от тази болест. Но това за мерца - сега акуталната ес класа...30години, звучи респектиращо, стига да е истина де. Едва ли са много феновете, които биха задържали екземпляр 30+ години за да проверят дали реалността ще потвърди декларираното от производителя.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
-няма такова нещо като 20 год гаранция с/у корозия при е38, гаранцията е 5 год. При немските и австрийските(които обикновено са гаражни) още на 10-тата година се надига боята зад капачката на резервоара и по ръба на предния капак, над пръскалките на фаровете (((((
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Е класа имам,w210,има братко.по ръбовете по вратите яко.Но те по принцип си гният.Е38 англичанки съм виждал също яко ръжда,но те с тая луга и влага ...те косттите им ше изгният там
.Май освен от годинките,много си зависи и от държавата,и каде е стояла.Но иначе,аз също си мисля че седмаците треябва да са с бая сериозна антикорозионна защита 

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
tngeorgiev написа:-няма такова нещо като 20 год гаранция с/у корозия при е38, гаранцията е 5 год. При немските и австрийските(които обикновено са гаражни) още на 10-тата година се надига боята зад капачката на резервоара и по ръба на предния капак, над пръскалките на фаровете (((((
Бих допълнил, отворите на крика в праговете и..панела между задната гума и задната врата,особено където е продължението на перата под вратите.
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Ако колата не е блъскана и няма злостни тенекеджийски интервенции, ръждата по купето няма шанс, стига колата да не е на милион километра (виждал съм и такава). Би могло да има ръжда по изпускателната система, спирачните дискове, някои болтове, но по купето - не!
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Виждал си Е38 на милион километра? На какво изглеждаше колата? Дизел/бензин, коя година, кои агрегат? Дай малко инфо. Снимка???
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
7BREYTON написа:Виждал си Е38 на милион километра? На какво изглеждаше колата? Дизел/бензин, коя година, кои агрегат? Дай малко инфо. Снимка???
Като стана дума за Е38ци,на бая километри..в Германия в една автокъща бях видял 730d на 740к км.(нещо такова)вън не я загледах много,но едва ли имаше ръжда,а вътре си беше повече от перфектна,дори вола не беше износен

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Че какво да и има на салона щом човекът който я е ползвал си има елементарна култура,не му липсват първите седем(както се казва),не превозва в нея строителни и други материали,самият той се поддържа в изряден външен вид,е какво да му има на слона?Какво като е на милион км.вие да не мислите нашите на колко са?Аз имам опел астра на милион и нещо си каран е такси в София(купих ме го на скоро за работна кола на един приятел) ми мога да кажа ,че ако не кажа че е на милион никой няма да забележи говоря за салона, а външно не е зле избеляла му е боята(жълта).Всичко зависи от това кой икак поддържа това е.
- ВИКИ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2007г.автомат
Според мен това е въпрос без одговор!
Има коли който не се карат зимния период и стоят в гаражи, някой дори утоплени.
Дядо ми казваше "Който зимата кара - лятото прай" .
Миналата седмица обикалях из страната по работа. Върнах се и закарах колата на мивка, зашото номета и лайсните не се виждаха от сол. Всичко беше побеляло! От немска каска да е направено пак ще раждяса!
Мисля , че корозията зависи от експлоатацията!
Весело посрещане на Нова година

Има коли който не се карат зимния период и стоят в гаражи, някой дори утоплени.
Дядо ми казваше "Който зимата кара - лятото прай" .
Миналата седмица обикалях из страната по работа. Върнах се и закарах колата на мивка, зашото номета и лайсните не се виждаха от сол. Всичко беше побеляло! От немска каска да е направено пак ще раждяса!
Мисля , че корозията зависи от експлоатацията!
Весело посрещане на Нова година

- Alpina_fanatic
-
-
Убеден съм, че колата е надеждно защитена заводски!
Бате, ти си моят нов идол!
ВИКИ написа:Според мен това е въпрос без одговор!...
Бате, ти си моят нов идол!

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2