730d масло в охладителната система
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
730d масло в охладителната система
Здравейте колеги. както става ясно от заглавието на темата колата от извесно време хвърля масло в антифриза. Свалих главата и я закарах на шлаиф, но в шлаиф базата само я "почистиха" с 0.04 мм, което според майстора означавало, че главата е перфектна. Направиха и проверка за спукване. Всичко е ОК. За съжаление резултата от всичко това е нулев. някава идея за този проблем?
Е38 730д 99г.
предваритрлно благодаря.
Е38 730д 99г.
предваритрлно благодаря.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: 730d масло в охладителната система
Може, но по-малко вероятно, и блока да е пукнат някъде.
Него гледали ли сте го ?
Него гледали ли сте го ?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Нямаш нищо по блока,просто колата ти има топлообменик и често се случва той да направи пробив.
Провери номер 10 от тази схема : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30
Провери номер 10 от тази схема : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
и аз имах същия проблем миналата година по това време.по принцип през зимата движа градско и то по малко пък и в стара заогора това градско е нищо за този автомобил или с други думи почти не може да си направи работната температура или ако я направи то е само на малкия кръг и не знам какво ми стана един ден и и гледах антифриза и
братчееее всичко черно,ей тая показалка от жълта на черна и тя и ми прилоша.започвам да питам за части да се подготвям психически и започват едни цени от по 340 лв. на гарнитура а те са 2 и аз не знам коя е проблемната, и вариянти за топлообменника и направо ми се реве ви казвам не само че ще хвърчът пари и то по много ами това запечатано нещо никога няма да стане както си е било.и така звъннах на един познат който има сервиз и ме пита дали не я карам на къси разтояния
и казвам да.накара ме да я опъна някаде на дълго да превърти водата и я лепнах до свищов със всичката гас и и изчезнаха каймаците и черните марсоли дето бяха се появили,антифриза се избистри и до днес да чукна на дърво нямъм проблеми в тази насока.

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Дифашир написа:и аз имах същия проблем миналата година по това време.по принцип през зимата движа градско и то по малко пък и в стара заогора това градско е нищо за този автомобил или с други думи почти не може да си направи работната температура или ако я направи то е само на малкия кръг и не знам какво ми стана един ден и и гледах антифриза ибратчееее всичко черно,ей тая показалка от жълта на черна и тя и ми прилоша.започвам да питам за части да се подготвям психически и започват едни цени от по 340 лв. на гарнитура а те са 2 и аз не знам коя е проблемната, и вариянти за топлообменника и направо ми се реве ви казвам не само че ще хвърчът пари и то по много ами това запечатано нещо никога няма да стане както си е било.и така звъннах на един познат който има сервиз и ме пита дали не я карам на къси разтояния
и казвам да.накара ме да я опъна някаде на дълго да превърти водата и я лепнах до свищов със всичката гас и и изчезнаха каймаците и черните марсоли дето бяха се появили,антифриза се избистри и до днес да чукна на дърво нямъм проблеми в тази насока.
Е тука вече се изказа .Де да идат каимаците бе колега.
Да е имало стар ремонта да си точил чистил да се промило да .Ама пьлна с гняс водна система и каране до едикьде си да се изчисти ,няма как да повярвам
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
малко преувеличаване с нещата и отива на границата с нереалното.
леко потъмняла щека,не е критерий,че има масло в охл система.каймаци да,ама те са си задълже при късо каране.но има ли масло,няма как да изчезне,да се изпари или да се избистри
леко потъмняла щека,не е критерий,че има масло в охл система.каймаци да,ама те са си задълже при късо каране.но има ли масло,няма как да изчезне,да се изпари или да се избистри
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
така,така а аз колеги да съм казал че е имало масло в антифриза? казах че имаше каймаци,че течноста от горе се виждаше че е черна и след като почистя щеката и я потопя ставаше ЧЕРНА а не да потъмнее(и точно този симптом ми беше повод на притеснение).а на колегата Пресиян Василев ще му отговоря че каймаците най-вероятно са отишли там където бяха преди да се появят!другото което мога да кажа че членуването ми в този форум стои много над това да събирам мнения които не виждам как ""могат да ме стоплят"" или да пиша неща близки до реалноста и да оставя на някои от вас да ми повярват а други да освиркват и така натък,просто в последното си мнение побликувах едно мое препядствие което смятам че има общо с темата и се нядявам то да помогне на някой каквато е главната идея на този форум според мен а именно да си помагаме.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колега Дифашир,Гледам че нещо кьм мен имаш.Ако кажеш че моите мнения са празни и целящи максимален брои,то ти си в заблуда.
Каимаци и нам какви си черни мьрсоли ,не говорят за нищо друго освен наличие на масло в системата.Трьгнал си за гарнитури и части ,което говори че ,някои ти е намекнал за такова наличие .Друг е вьпроса какво е сьстоянието .
Освен това отговора ти е леко подвеждащ ,и ако колегата с 30-ката трьгне на дьлго ,за да прати мьрсолите дето са дошли ,резултата ще бьде повече от плачевен.Не само ще има месене на масло с вода но рискува ,турбина и изцяло двигател.
Нямам нищо против теб,и не мисля че и ти трябва да имаш .Просто обосновка
Каимаци и нам какви си черни мьрсоли ,не говорят за нищо друго освен наличие на масло в системата.Трьгнал си за гарнитури и части ,което говори че ,някои ти е намекнал за такова наличие .Друг е вьпроса какво е сьстоянието .
Освен това отговора ти е леко подвеждащ ,и ако колегата с 30-ката трьгне на дьлго ,за да прати мьрсолите дето са дошли ,резултата ще бьде повече от плачевен.Не само ще има месене на масло с вода но рискува ,турбина и изцяло двигател.
Нямам нищо против теб,и не мисля че и ти трябва да имаш .Просто обосновка

Диагностиката не е гледане на телевизия !
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
И все пак дори да е само масло от топлообменника, се налага тотална смяна на антифриза, както МНОГО хубава промивка на цялата охладителна система защото до колкото знам водните маркучи далеч не са маслоустойчиви 

- thejackal7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
- Мечтае да кара: камила
Ilko Ivanov написа:Нямаш нищо по блока,просто колата ти има топлообменик и често се случва той да направи пробив.
+1

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
(1)-колега Василев,изказването ми във връзка с мненията във форума няма нищо общо с теб или друг колега.!
(2)- като се има предвид нищожния ми опит все пак мисля че не е нужно някой да ми намекне на база симптомите за проблема и възможните последици,напротив в моя случей ме обеждаваха че НЯМА НАЛИЧИЕ НА МАСЛО в охладителната течност.
(3)- нещото което се сетих снощи е,че тогава точих няколко пъти една 50-кубикова спринцовка антифриз с помоща на шлаувка за да може да всмукне по чиста течност по-дълбоко а не тези мръсотиите от горе и въпреки това във спринцовката имаше черни балончета които не се разтваряха.антифрира е на година и полувина някъде и не съм промивал нищо,даже не съм го сменял а му долях тогава защото се беше счупила една тетка и мн. течност изтече,а мисълта ми е че в момента антифриза е бистър (до колкото е възможно) и няма никъкви признаци за масло.И аз питам каде отиде това нещо?
П.П. колега Василев аз също нямам нищо против теб или др. колега
(2)- като се има предвид нищожния ми опит все пак мисля че не е нужно някой да ми намекне на база симптомите за проблема и възможните последици,напротив в моя случей ме обеждаваха че НЯМА НАЛИЧИЕ НА МАСЛО в охладителната течност.
(3)- нещото което се сетих снощи е,че тогава точих няколко пъти една 50-кубикова спринцовка антифриз с помоща на шлаувка за да може да всмукне по чиста течност по-дълбоко а не тези мръсотиите от горе и въпреки това във спринцовката имаше черни балончета които не се разтваряха.антифрира е на година и полувина някъде и не съм промивал нищо,даже не съм го сменял а му долях тогава защото се беше счупила една тетка и мн. течност изтече,а мисълта ми е че в момента антифриза е бистър (до колкото е възможно) и няма никъкви признаци за масло.И аз питам каде отиде това нещо?
П.П. колега Василев аз също нямам нищо против теб или др. колега

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
_65536_kb_sec_ написа:И все пак дори да е само масло от топлообменника, се налага тотална смяна на антифриза, както МНОГО хубава промивка на цялата охладителна система защото до колкото знам водните маркучи далеч не са маслоустойчиви
водните маркучи, не са водни! антифриза като течност съдържа вода ама не е 100% вода,обаче тези маркучи са 100% "маслоустойчиви"!!!

иначе както е казал Илко ойл кулера като за начало да се огледа
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
12 мнения
• Страница 1 от 1