Колеги, моля да споделите опит относно бензиновите е38.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Bat Venci
- Потребител
-
- Кара: E34 520i
Колеги, моля да споделите опит относно бензиновите е38.
По специално ме интересува 728. По мои наблюдения за периода 1995-1997 са с автоматична и ръчна скоростна кутия, а след това са само стептроник. Доколкото знам по-стария автомат е с 4 скорости, а степртоника с 5. Дали всичките автомати на бензина са ZF или само стептроника? Има ли фрапираща разлика между двата като динамика и разход на гориво, както и ако имате впечатление между автомата и ръчните скорости. При е39 разликата между двете е около 1000 оборота повече за ръчната, и се усеща по-пъргава. Има ли смисъл да търся стептроник, защото на пазара има повече със стария автомат. По-принцип ще се кара предимно инзвънградско, така че този мотор мисля че ще е достатъчно динамичен. А все пак откъм разход/поддръжда май е най-добре, като се има предвид че тези коли са доста уморени от каране. Спомням си че преди години НСО предимно 728 караха и не вярвам да са глупави хората. С тези камери навсякъде вече трябва да се кара по правилата и като че ли няма голям смисъл от 240++ конски сили.
Ще се радвам на мнения от личен опит. Благодаря предварително.
Ще се радвам на мнения от личен опит. Благодаря предварително.
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Re: Колеги, моля да споделите опит относно бензиновите е38.
Не мога да говоря за 728, но съм карал 740 със старата кутия и с новата. Стептроника променя дори чувствителността на газта, до колкото разбрах.
Разлика между двете определено има, при ускорение и на бензиностанцията според борд компютъра.
Не се лъжи за разхода! Това купе е тежко и широко и малкия мотор няма да ти даде коренно нисък разход. Моята(740) ми прави средно 12.6, със засичане до пълно / километрите.
Разлика между двете определено има, при ускорение и на бензиностанцията според борд компютъра.
Не се лъжи за разхода! Това купе е тежко и широко и малкия мотор няма да ти даде коренно нисък разход. Моята(740) ми прави средно 12.6, със засичане до пълно / километрите.
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
Разбира се че има смисъл да търсиш със стептроник
Голяма е разликата, по-нова трансмисия си е все пак.

- Bat Venci
- Потребител
-
victor2k написа:Не мога да говоря за 728, но съм карал 740 със старата кутия и с новата. Стептроника променя дори чувствителността на газта, до колкото разбрах.

- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Рядко пиша вьв форума,но......ако вземаш такава кола(и то бензинова) вземи 740....разликата в разхода няма да е толкова фрапираща...
Bat Venci написа:...
няма м50б28, м52 е
иначи градското на тоя мотор е около 16, така че..
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
Разликата м/у М52 и М60/62 при тая кола е 4-5л/100км градско. Говоря от опит, в момента карам Е38 735i преди това имаш Е39 528.
За извънградско моята Е38ца не може да падне под 11/100км освен ако не я карам с 90 през цялото време.
Като я докарвах от германия средния разход беше 9.9л/100км по борд.
728 цата е 20% надолу при всички положения.
За вървежа е ясно. Ако искаш да "върви" 740 M62B44. За мен 735 и 728 вървят от старт горе-долу еднакво, но 735 е значително по-пъргава. Колата е бърза, но в никакъв случай не е бегачка. Голф II КР от старт ме прави смешен ама смешен.
За извънградско моята Е38ца не може да падне под 11/100км освен ако не я карам с 90 през цялото време.
Като я докарвах от германия средния разход беше 9.9л/100км по борд.
728 цата е 20% надолу при всички положения.
За вървежа е ясно. Ако искаш да "върви" 740 M62B44. За мен 735 и 728 вървят от старт горе-долу еднакво, но 735 е значително по-пъргава. Колата е бърза, но в никакъв случай не е бегачка. Голф II КР от старт ме прави смешен ама смешен.
карах един месец е23 735 ръчка с М30 под капака и само градско я юрках, като почти всеки божи ден бях с големите сандали и не съм я жалил
та колицата беше тотално занемарена и с една камара висящи кабели от мотора и гореше в тежък режим 25/30л. а ако я жаля ми слизаше на 20л. тази седмица тежи 2100кг. празна и с тоя мотор който се слави като бензинояд може да гори 20л. в трагично състояние и в град който е доста по натоварен от София, то какво останало за е38 735и която е с доста по прецизно смесване и впръскване на сместа, отделно самия мотор отлепя доста по рано от стария М30... да не забравяме и че е38 е доста по лека от е23
има ли смисъл да се споменава голфа? естествено че ще те прави смешен на старт, особено ако си с автоматична кутия... това е единствената дисциплина в която голфа печели за малко...

има ли смисъл да се споменава голфа? естествено че ще те прави смешен на старт, особено ако си с автоматична кутия... това е единствената дисциплина в която голфа печели за малко...
I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
Човек, това за Е23 ката - нищо лошо.
Колата ми харчи колкото по книжка! Просто лапат много. Моето становище е, че М52 е 20% по икономичен от М62. Говорейки за купетата на които ги слагат и 2та. Е38 и Е39, не мисля, че е редно да броим извращенията с е36 и други модели
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Ей на колко харчи по книга.
За голфа - старта е ясен. На макс скорост го бия, както и на еластичност от 100км/ч нагоре.
Просто искам да кажа, че Е38 не е бегачка в никоя разновидност, това че колите ни са мощни и бързи не трябва да ни прави мечтатели и спортисти. Като цяло BMW-тата падат почти винаги при старт от сток коли в същия клас на конкурентни марки /говоря за моделите от миналия век/.
http://www.youtube.com/watch?v=EXY6fNA-cI8 - един як пример
Колата ми харчи колкото по книжка! Просто лапат много. Моето становище е, че М52 е 20% по икономичен от М62. Говорейки за купетата на които ги слагат и 2та. Е38 и Е39, не мисля, че е редно да броим извращенията с е36 и други модели

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
Ей на колко харчи по книга.
За голфа - старта е ясен. На макс скорост го бия, както и на еластичност от 100км/ч нагоре.
Просто искам да кажа, че Е38 не е бегачка в никоя разновидност, това че колите ни са мощни и бързи не трябва да ни прави мечтатели и спортисти. Като цяло BMW-тата падат почти винаги при старт от сток коли в същия клас на конкурентни марки /говоря за моделите от миналия век/.
http://www.youtube.com/watch?v=EXY6fNA-cI8 - един як пример

- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Е затова им викат 'голфаджии' - защото се надъхват със смотаните си кибритени кутийки когато бият нещо далче по-мощно от тях.
Преди да взема моята карах е39 540 2001 - разликата в старта е значима спрямо е38. Но пък усещането за скорост при е 38(или по-скоро липсата на усещане) е нещо което е в пъти по-различно от е39.
Преди да взема моята карах е39 540 2001 - разликата в старта е значима спрямо е38. Но пък усещането за скорост при е 38(или по-скоро липсата на усещане) е нещо което е в пъти по-различно от е39.
М62 има Б44/Б35 много общо казано, че М62 харчи с 20% повече от М52Б28 за 740 съм 100% съгласен с теб, 735 си гори съвсем нормално във всякакъв режим и мощността и е напълно достатъчна, вече ми писна да споря с хората колко харчи колата, защото се убедих че е без мислено
това не е нормално.. освен ако не падаш под 160км.... с 90км. по равен път(магистрала) в средната лента 735(е38 с ръчна кутия) на борда показва 7.8л. разход,,... със 140 сме на 9.5л... само да подчертая че мотора е в отлично състояние със сменени всички налични датчици и и е минал профилактика, защото я взехме на 310 000км...

това не е нормално.. освен ако не падаш под 160км.... с 90км. по равен път(магистрала) в средната лента 735(е38 с ръчна кутия) на борда показва 7.8л. разход,,... със 140 сме на 9.5л... само да подчертая че мотора е в отлично състояние със сменени всички налични датчици и и е минал профилактика, защото я взехме на 310 000км...

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
фастъка написа:М62 има Б44/Б35 много общо казано, че М62 харчи с 20% повече от М52Б28 за 740 съм 100% съгласен с теб, 735 си гори съвсем нормално във всякакъв режим и мощността и е напълно достатъчна, вече ми писна да споря с хората колко харчи колата, защото се убедих че е без мислено
PLEASE!!!! ако започваме да си говорим щуротии, няма спирка. А от колко хиляда неща ти зависи разхода си е съвсем друга тема. КОЛАТА НЕ Е С РЪЧНИ СКОРОСТИ! В книжката пише колко харчи, а това за 160км/ч - ще имаш да взимаш - може да ме повозиш да го видя.
сега стана ясно че е автомат, не знам кой пише щуротии, просто изказвам мнение, а ти започваш да викаш
нека не оспамваме темата...
да не съм оффтопик: имам наблюдения в/у 735 (както стана ясно) градско (Атина) 17/18л. смесено не сме засичал защото не се кара много колата, но предполагам че се върти около 14/15л., най вече извънградско и там ако не ти пука за бензина и не правиш икономии лапка 10л. като не превишаваш 140км.
това е от мен, дано сме били полезни на колегата...
Успех..

нека не оспамваме темата...
да не съм оффтопик: имам наблюдения в/у 735 (както стана ясно) градско (Атина) 17/18л. смесено не сме засичал защото не се кара много колата, но предполагам че се върти около 14/15л., най вече извънградско и там ако не ти пука за бензина и не правиш икономии лапка 10л. като не превишаваш 140км.
това е от мен, дано сме били полезни на колегата...
Успех..

I am beton!
- Bat Venci
- Потребител
-
Благодаря, колеги. Всяко мнение е полезно, ако е от първа ръка. Иначе на маса се разправят най - различни митове и легенди. Колега JOGI благодаря за поправката, просто покрай е34 на баща ми тези дни ми е м50 влезнал в главата и съм го написал по инерция. Относно разхода максимата на Мечо Пух важи с пълна сила. Малкия мотор може да гори и малко и много, но на големия ще е повече дори и да е малка разликата. Нямам намерение да излизам неделя сутрин за половин час и да наказвам тази голяма лимузина. На цената на данъка за две години на 740 мога да си взема някоя стара тройка с голям мотор за целта. Идеята е като отида от София до Бургас да не се чувствам все едно съм разсърдил борческа бригада през 90-те
. Мой приятел, който е имал 530д и с ръчка и със стептроник, казва че не намира голяма разлика и като разход и вървеж. Но на tds преди това се усещат и двете. Сега има 730д и средния му разход е 8-9 литра, а на е39 преди това 7-8.
Така че ми е интересно при еднакъв мотор как е с различните скоростни кутии. Иначе M62B44 е много интересен двигател и не се съмнявам, че носи много приятни мигове на притежателя си.

Така че ми е интересно при еднакъв мотор как е с различните скоростни кутии. Иначе M62B44 е много интересен двигател и не се съмнявам, че носи много приятни мигове на притежателя си.
14 мнения
• Страница 1 от 1