Мнения за газови уредби на 7ма серия

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Re: Мнения за газови уредби на 7ма серия

Мнение от ge_a » 05 Сеп 2014, 19:33

Имах предвид да дадеш лични мнения и насоки не сухи линкове, които на мен и на колегите 95% от съдържанието им не ни говори нищо. Например аз си сложих еди какво си заради еди какво си, но може да си сложите и еди какво си заради еди що си или пък не си слагайте това защото е боклук примерно. Аз лично разбрах че си сложил нещо което и ти не знаеш какво е, но си доволен, а в следващия пост си компетентен (в добрия смисъл на думата) и някак си не се връзват нещата, ем не знаеш пък се оказва че знаеш пък не ни казваш :wink:

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 05 Сеп 2014, 19:54

ge_a написа:Имах предвид да дадеш лични мнения и насоки не сухи линкове, които на мен и на колегите 95% от съдържанието им не ни говори нищо. Например аз си сложих еди какво си заради еди какво си, но може да си сложите и еди какво си заради еди що си или пък не си слагайте това защото е боклук примерно. Аз лично разбрах че си сложил нещо което и ти не знаеш какво е, но си доволен, а в следващия пост си компетентен (в добрия смисъл на думата) и някак си не се връзват нещата, ем не знаеш пък се оказва че знаеш пък не ни казваш :wink:

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2

Всеки си има мнение , аз съм написал точно какво съм си сложил малко по-напред в темата. Сложил съм го защото съм изчел половината интернет и съм говорил с доста газаджии ( собственици на сервизи не пешо с 3-ката дето сам си ремонтира газовата ). От това което съм сложил съм доволен и то доста. Точно заради това съм дал линкове и всичко , за да може хората да си изберат каквото им е на тях кеф на нормални цени а не да ги дерат по джамбазките сервизи с надценки от по 200-300 %.

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 05 Сеп 2014, 20:33

Имах предвид да кажеш теб какво те накара на сложиш точно това освен цената, явно си говорил доста и си стигнал до някакъв извод, не мисля че цената само те е водила, тя е важна но не е определяща ;) Иначе като цяло съм на твоето мнение :)
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 06 Сеп 2014, 13:57

ge_a написа:Имах предвид да кажеш теб какво те накара на сложиш точно това освен цената, явно си говорил доста и си стигнал до някакъв извод, не мисля че цената само те е водила, тя е важна но не е определяща ;) Иначе като цяло съм на твоето мнение :)

Еми след като прочетох половината интернет стигнах до 2 марки които заслужаваха внимание т.е. полските АГИС ( специално модела ОБД за 8 цилиндъра ) и Романо ( добри са много ) ама при тях цената си е сериозна. Българските на БСМ и Фобос направо ги прескочих. Основно гледах да подбирам и търся марки дето частите им (към момента ) не се произвеждат в Турция , заради заниженото качество. След като преслушах доста майстори как всеки си хвали това което е монтирал и другите са му непонятни , г-д предобих представа как читави майстори в БГ почти НЯМА !!! От рейките беше лесен избора , просто Апис соло-то предлагаха перфектно съотношение цена-качество и са абсолютно безшумни , като баракудите са. От там тръгнах към читав изпарител където избора за моя мотор хич го няма, оказа се , че Маджик-а нещо са го прецакали и супер много брак има и не ми го препоръчват от 2-3 места. Като алтернатива ми предложиха КТЕ ГОЛД и още някакъв , но не му помня марката и модела. Взех КТЕ-то и общо взето е това. Майстора дето ми монтира газовата си е мой човек с доста познания и всичко е безумно скрито и ако не е изпарителя нямаше да се вижда изобщо , че имам газова. За настройката на газовата съм написъл къде съм я направил и съм много доволен от човека и го препоръчвам ( даже скоро по нова тв го даваха ). От 1-вите 1-2 посещения за донастройка вече към 4000км никакви ядове.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 06 Сеп 2014, 19:22

A тоя AGIS ОБД май няма да стане на по-стар мотор като моя???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 06 Сеп 2014, 19:32

Всчико става на всичко. Само да е за 8 цилиндъра.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 06 Сеп 2014, 19:38

Mollov написа:A тоя AGIS ОБД май няма да стане на по-стар мотор като моя???

Няма ядове , при мен е вързан без.

Ето така изглежда компа

Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Сеп 2014, 20:39

То въпроса е, че няма да може да си "говори" с мотора по "електронен път"... ма ше стискаме палци за читава настройка :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 06 Сеп 2014, 21:16

Mollov написа:То въпроса е, че няма да може да си "говори" с мотора по "електронен път"... ма ше стискаме палци за читава настройка :D

За 4.4 в8-мака човека за София е ясен , посочил съм го :) То принципно може да се пусне и по "електронен път" , но доколкото разбрях от повечето майстори се избягва тоя модел защото на много коли не работи като хората или изобщо.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Сеп 2014, 21:41

4.4 добре, ама при 4.0 кво се случва... ако не се лъжа моя е с мотроник 3.3, докато 4.4-ката е с мотроник 5.2... и с OBD-II...

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 06 Сеп 2014, 22:43

Mollov написа:4.4 добре, ама при 4.0 кво се случва... ако не се лъжа моя е с мотроник 3.3, докато 4.4-ката е с мотроник 5.2... и с OBD-II...

Случва се , че не чете от еку-то ами от бубините и от оборотите на 8-ми пин мисля че бяха на кръглата букса :)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 06 Сеп 2014, 23:01

Съвсем скоро мисля да сложа именно AGIS-а, та ще се види... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 740 il
Мечтае да кара: На задна гума

Мнение от denislav.tatarov » 07 Сеп 2014, 8:18

Слагай ще останеш доволен само монтажа да е на ниво слагай хубави рейки моя и той е с обд работи перфектно и нямам проблеми слагам газ и яко бой...каква цена ти казаха за АГИС ако може да споделиш

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 07 Сеп 2014, 11:06

denislav.tatarov написа:Слагай ще останеш доволен само монтажа да е на ниво слагай хубави рейки моя и той е с обд работи перфектно и нямам проблеми слагам газ и яко бой...каква цена ти казаха за АГИС ако може да споделиш

ако питаш мене , по спомен беше нещо от сорта на 230-260лв с кабеляците , копчето и още някви простотии.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 07 Сеп 2014, 15:38

Директната цена на AGIS OBD на сайта на "Олимпик" - В. Търново е 360 лева.
Иначе ето го Magic-а за 450 к.с. Явно имат нова бройка тия поляци:
Изображение
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ПредишнаСледваща

Назад към Е38