Мнения за газови уредби на 7ма серия

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 740 il
Мечтае да кара: На задна гума

Re: Мнения за газови уредби на 7ма серия

Мнение от denislav.tatarov » 20 Юли 2014, 8:36

Колега бяхме се уговорили да е lpg tech всичко но стана така че я нямаше в наличност уредбата и го чаках 2 седмици да дойде защото момчето е представител на брц и lpg tech в българия и така стана че го забавили пък на мене не ми се чакаше вече защото всеки ден 50 лева не ми стигат за бензин и комбинирахме тази уредба с аг зенит електроника и той ми каза ако има проблеми нещо за което се съмнявам ще сменим електрониката но мисля че колата няма да има ядове вчера минах близо 500 км и поведението на колата страшно ме радва разхода е доста приличен под 20 литра на постоянно мачкане което за мен е рай ускорява си супер чесно казано много се плаших от тези полски уредби но мисля нее правилно да се подценяват за сметка на уредби по 2600 или 3000 лева пък и колата нее нищо особено и няма капризи поне аз така си мисля а за изпарителя шарк до 350 коня е и наистина във високите обороти се държи на ниво,компютара си обновява всеки път когато минава на газ за няколко секунди това мога да споделя за момента дано само да наливам и да карам пожелавам го на всеки

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 20 Юли 2014, 18:52

ggb написа:Много добре изглеждат тези цени колега но все пак минал си 2000 км сподели как се държи колата на газ на ускорение доускорение доволен ли си?

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

изминати са вече тези километри :) разлика във вървежа не виждам. Разхода ( засичал съм само извънградско ) около 11/100 пълно/празно. Днес даже се впуснах с един терикат със сааб 95 2.3 турбо 4х4 ... еми много яд го хвана човека.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 20 Юли 2014, 19:39

изминати са вече тези километри :) разлика във вървежа не виждам. Разхода ( засичал съм само извънградско ) около 11/100 пълно/празно. Днес даже се впуснах с един терикат със сааб 95 2.3 турбо 4х4 ... еми много яд го хвана човека.

Е сега ако кажеш, че и при гонката ти е изгоряно 11 и ще падна от стола.

Я раздуй малко информация относно газифицирането на твоя осмак. Заинтригува ме сериозно. Би ли споделил, моля!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 20 Юли 2014, 20:01

Аз днес заредих догоре - резултатът е 15/100 газ градско :bchug: :mrgreen: :driving: :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 21 Юли 2014, 8:19

larry_boy написа:

Е сега ако кажеш, че и при гонката ти е изгоряно 11 и ще падна от стола.

Я раздуй малко информация относно газифицирането на твоя осмак. Заинтригува ме сериозно. Би ли споделил, моля!!

Грам идея нямам колко гори при гонка :Р ама мнооого ме съмнява да е 11.

Кажи какво те интересува и ще пиша квото знам.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Сеп 2014, 17:15

Наслагахте ли газовите 'жекциони, каква е хавата? 8)

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 03 Сеп 2014, 21:10

Мндам, резултата е че се возя двойно повече, човек неможе да повярва колко повече почва да се вози, то е по скоро до психологически момент(нали е евтино, но не съвсем :lol: ) но е факт. И малко цифри карам я на газ от 6 месеца, разход 10 до 16 на сто в зависимост от интензитета, аз я карам предимно смесено и ми дава около 13 в повечето случай, пример за каране София - Търново 11 на 100 със 130, от Търново до Бургас 15 на 100 със 170-180, 10 на 100 гори когато я караш с 80-100, газовата Fobos сам си я слагах и от мързел да сваля колектора сега покрай някой от инжекторите ми дърпа въздух и малко ми тресе на празен ход, но това си е моя грешка :banghead:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Сеп 2014, 9:30

Ти гледам си с мотор като мойта... каква точно система сложи?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 04 Сеп 2014, 9:48

ge_a написа:Мндам, резултата е че се возя двойно повече, човек неможе да повярва колко повече почва да се вози, то е по скоро до психологически момент(нали е евтино, но не съвсем :lol: ) но е факт. И малко цифри карам я на газ от 6 месеца, разход 10 до 16 на сто в зависимост от интензитета, аз я карам предимно смесено и ми дава около 13 в повечето случай, пример за каране София - Търново 11 на 100 със 130, от Търново до Бургас 15 на 100 със 170-180, 10 на 100 гори когато я караш с 80-100, газовата Fobos сам си я слагах и от мързел да сваля колектора сега покрай някой от инжекторите ми дърпа въздух и малко ми тресе на празен ход, но това си е моя грешка :banghead:

Тези цифри, на бензин, никога не съм ги достигал...винаги беше +2-3л. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 04 Сеп 2014, 14:29

14.5/100 ми даде тази година до морето на темпомат 140, градското ми е около 17-18 колата е М62б35 тази седмица сменям масло и филтри и профилактика на газовата и си мисля че ще падне поне 1 литър на доло

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 740 il
Мечтае да кара: На задна гума

Мнение от denislav.tatarov » 04 Сеп 2014, 20:33

Карам на газчица яко разход има няма 17 литра градско извън града ако не я мачкам скромните 10 литра засечена много пъти марката е АГ ЗЕНИТ ОБД....

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 04 Сеп 2014, 21:43

Mollov написа:Ти гледам си с мотор като мойта... каква точно система сложи?

Както и в предния пост, написах аз съм с Fobus най високия клас с обд и две ламди и т.н. но не това му е най ценното, ценното на този компютър е, че може да работи с автономни таблици или иначе казано да ръководи газта така както ти му укажеш по твърдо зададена схема(опитвам се да го обясня на разбираем език), дефакто не е необходимо задължително да се ръководи от бензиновия комп, естествено настройката е доста по сложна, но пък тя дава своето после в разхода ;).(Само да не си помислите, че съм го пуснал в такъв режим, както се казва "Обущар с обувки няма") Та със тази цел взех такъв комп, изпарителя е средна хубост "Меджик" с два извода за 450 коня, рейките са турски не помня какви точно, 8 мм ПВЦ тръба, снатки, сонди,клапани и зареждачка всичко Lovato. Друго важно което не съм отбелязал е, че моята кола е с ръчни скорости, а забелязвам че има разлика в разхода с по литър два :idea:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 05 Сеп 2014, 8:28

ge_a написа:
Mollov написа:Ти гледам си с мотор като мойта... каква точно система сложи?

Както и в предния пост, написах аз съм с Fobus най високия клас с обд и две ламди и т.н. но не това му е най ценното, ценното на този компютър е, че може да работи с автономни таблици или иначе казано да ръководи газта така както ти му укажеш по твърдо зададена схема(опитвам се да го обясня на разбираем език), дефакто не е необходимо задължително да се ръководи от бензиновия комп, естествено настройката е доста по сложна, но пък тя дава своето после в разхода ;).(Само да не си помислите, че съм го пуснал в такъв режим, както се казва "Обущар с обувки няма") Та със тази цел взех такъв комп, изпарителя е средна хубост "Меджик" с два извода за 450 коня, рейките са турски не помня какви точно, 8 мм ПВЦ тръба, снатки, сонди,клапани и зареждачка всичко Lovato. Друго важно което не съм отбелязал е, че моята кола е с ръчни скорости, а забелязвам че има разлика в разхода с по литър два :idea:

Magic за 450 коня няма :) , 80 % от газовите поддържат автономни таблици.

Е30 IS Crasher
Аватар

Мнение от ge_a » 05 Сеп 2014, 11:39

Да правилно не е 450 а е 350 коня, ама не виждам какво му е важното в случая, за компютрите ако е така това означава че масово от газаджиите нищо не става щом ги пускат на автоматичен режим. На мен това ми препоръчаха като уж най-доброто, ако са ме излъгали значи и аз лъжа, но изглежда си наясно с нещата дай мнения и препоръки, цени качества и т.н.

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 05 Сеп 2014, 11:56

ge_a написа:Да правилно не е 450 а е 350 коня, ама не виждам какво му е важното в случая, за компютрите ако е така това означава че масово от газаджиите нищо не става щом ги пускат на автоматичен режим. На мен това ми препоръчаха като уж най-доброто, ако са ме излъгали значи и аз лъжа, но изглежда си наясно с нещата дай мнения и препоръки, цени качества и т.н.

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2

Дал съм мнения, линкове, цени и всичко по-назад в темата. :)

Не казвам , че съм някъв гуру даже изобщо просто преди да си сложа газовата имаше мноого обширно търсене и проучване на цените тук и в чужбина, както и на качества на частите.
Просто не ми се даваха 2500лв ( на мен с монтажа ми излезе 920лв ) ей така за да ми се направят на майстори.

ПредишнаСледваща

Назад към Е38