Е38 Зима-кеф-снимки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- tslbg
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW E38
Re: Е38 Зима-кеф-снимки
Stanchev написа:cod-cdbp написа:mystvd написа:Колеги до колкото разбирам от горните постове ако сложа примерно на 4-та скорост колата тръгва от 4-та или нещо не съм разбрал както трябва.
Точно така
точно така, ама глупости.
реди ги до 4-та....
тези кутии са адаптивни. компютъра "познава" дали караш на сняг или лед по положението на педала за газта и пребоксуването на едно от задвижващите колела.
Привет колеги, карах Е38 725 TDS - служебно от август 2002 до септември2011год. правех по 10- 12 хил. км. на месец няма зима ,няма лято... зимата е прекрасно със седмицата, колегата Stanchev е прав, автомата ги реди, но е адаптивен и зависимост от натиска върху педала може и да кара на една скорост...никога не съм слагал вериги, но винаги сменям гуми..., карал съм дори след снегорин, седмицата е велик автомобил, не издържа моторчето на горката и го ремонтирахме, после шефовете го продадоха, сега съм на джип, но си събирам парици и ще си купя лична...
Стана ми интересно и пак повтарям това което описах за автомата се отнася за този в Е34 който е A5S310Z и си има своите предимства и както става ясно и разлики от на 7-ма серия . Та като какво се случва ако педала на газта е натиснат повечко пък компа на автомата в тоя момент засече че едното задвижещо колело явно буксува ( демек врътка се доооста по-бързо от другото задвижващо ). Към какво се адаптира и зачи ли това че примерно минава на по-ниска предавка или спира реденето на скоростите .От интерес питам , че и на мен ми е мечта тази серия . Няма ли ги ограничаващите 2-ра ,3-та и 4-та предавка и различните режими на скоростната кутия. Живи и здрави.ПС: И от да използвам момента , има ли шпер диф за Е38.
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
шпер или блокаж няма, можеш да си вземеш торсен такъв бая кинти са. Варианти и от м5 мисля има
Иначе за екстрите на кутията: караш на сняг с летни гуми тръгваш от старт вдигаш 5км/ч и изведнъж превърташ гуми докато DSC е изключен. Мотора е на 1000 обророта но въпреки сменя на втора
Иначе за екстрите на кутията: караш на сняг с летни гуми тръгваш от старт вдигаш 5км/ч и изведнъж превърташ гуми докато DSC е изключен. Мотора е на 1000 обророта но въпреки сменя на втора
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Дойдохме си на думата най сетне с реденето на скоростите
.Кой карал, кой се возил, кой не сядал у Е38
, всеки разправя..... И аз поне не знам автомат Е38 без шпер.

, всеки разправя..... И аз поне не знам автомат Е38 без шпер.
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Може и да бъракм понятията на БГ. e38 няма limited slip differential (LSD)
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Та колеги, като се говори за е38 автомат, ето Ви пример от днес: колата е ТДС, буксувам днес пред блока, задно дясто колело в преспата, педала почти до долу, а колата реди скоростите на автомата...
накрая излязох!!!
Който не е карал е38-ца в такъв сняг, не знае какъв кеф е! Нищо, че някои колеги в най големия сняг ме гледаха, като извънземно, кво ли си викат- тая па къде е тръгнала с тоя кораб..... 

От цървул, бална пантофка НЕ става!
- kapanec_72
- Потребител
-

ELZAGG написа:Та колеги, като се говори за е38 автомат, ето Ви пример от днес: колата е ТДС, буксувам днес пред блока, задно дясто колело в преспата, педала почти до долу, а колата реди скоростите на автомата...накрая излязох!!!
Който не е карал е38-ца в такъв сняг, не знае какъв кеф е! Нищо, че някои колеги в най големия сняг ме гледаха, като извънземно, кво ли си викат- тая па къде е тръгнала с тоя кораб.....
0897058321
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
ELZAGG написа:Та колеги, като се говори за е38 автомат, ето Ви пример от днес: колата е ТДС, буксувам днес пред блока, задно дясто колело в преспата, педала почти до долу, а колата реди скоростите на автомата...накрая излязох!!!
Елза това е строго забранено и е най-големия враг на автомата,а именно да стои на едно място и да реди скоростите особенно след това изведнъж ако зацепи на здраво или както е на 4-та 5-та да удариш спирачки ...... Другия враг е да се държат спирачките и да се дава гас да боксува също на място дори и да и е зададена някъква ниска предавка.
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Дифашир написа:ELZAGG написа:Та колеги, като се говори за е38 автомат, ето Ви пример от днес: колата е ТДС, буксувам днес пред блока, задно дясто колело в преспата, педала почти до долу, а колата реди скоростите на автомата...накрая излязох!!!
Елза това е строго забранено и е най-големия враг на автомата,а именно да стои на едно място и да реди скоростите особенно след това изведнъж ако зацепи на здраво или както е на 4-та 5-та да удариш спирачки ...... Другия враг е да се държат спирачките и да се дава гас да боксува също на място дори и да и е зададена някъква ниска предавка.
Не се получило зацепване изведнъж, а и съвсем леко паодавах газ, и то само веднъж и тогава го видях как ги реди! Спрях DSC то и тя си потегли! Мерси за съвета колега, никога не е излишен, а и ТДС-а е нежен двигател...
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
като стана въпрос за шпера.... на моята и става нещо и не мога да разбера какво.Примерно тръгвам от някъква моква поляна и колата потегля полека след като я понастъпя заключват и двете колелета но не напълно или с други думи двете колелета не се въртят с еднаква скорост,при правене на пълен ляв завой на влажен асвалт без гас преди пълното завиване на 360градуса отварям шофьорката втара и чувам как лявата задна гума от време на време преплъзва леко а същия момент тика предницата да не завива.При това положение като стъпча гаста ведна се обръща на 180градуса (до тук добре).Прави ми впечатление обаче че ако едната гума е на здраво а другата на лед ,върти само тая дето е на леда толкова че леда се стапя,пумата се пали,а тая дето е на здравото не мърда
Някой има ли обяснение?

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Дифашир написа:като стана въпрос за шпера.... на моята и става нещо и не мога да разбера какво.Примерно тръгвам от някъква моква поляна и колата потегля полека след като я понастъпя заключват и двете колелета но не напълно или с други думи двете колелета не се въртят с еднаква скорост,при правене на пълен ляв завой на влажен асвалт без гас преди пълното завиване на 360градуса отварям шофьорката втара и чувам как лявата задна гума от време на време преплъзва леко а същия момент тика предницата да не завива.При това положение като стъпча гаста ведна се обръща на 180градуса (до тук добре).Прави ми впечатление обаче че ако едната гума е на здраво а другата на лед ,върти само тая дето е на леда толкова че леда се стапя,пумата се пали,а тая дето е на здравото не мърдаНякой има ли обяснение?
Има обяснение и то даже е доста логично (особено за един дрифтър

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- Дифашир
- младши ентусиаст
-
ммммм аз въобще не съм се притеснил че е станал за смяна.... поне за сега няма никакви признаци.Пък за маслото има една табелка ''NO OIL CHANGE'' и хич няма да го точа да гледам има ли струшки
Тва пък за първи път чувам Е38 без шпер
...... то DSC-то ко да удря тя почти няма време да удари веднага си връща гаста и забива муцуната.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Дифашир написа:ммммм аз въобще не съм се притеснил че е станал за смяна.... поне за сега няма никакви признаци.Пък за маслото има една табелка ''NO OIL CHANGE'' и хич няма да го точа да гледам има ли струшкиТва пък за първи път чувам Е38 без шпер
...... то DSC-то ко да удря тя почти няма време да удари веднага си връща гаста и забива муцуната.
За всичко си има първи път

С прости думи след години отворения диф, на моменти се държи като шпер

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Дифашир написа:ммммм аз въобще не съм се притеснил че е станал за смяна.... поне за сега няма никакви признаци.Пък за маслото има една табелка ''NO OIL CHANGE'' и хич няма да го точа да гледам има ли струшкиТва пък за първи път чувам Е38 без шпер
Да за съжаление нямат шперове, това беше първата работа да проверя като едно дрифтърче, не им слагат шперове заради системите за контрол, просто не са необходими, то основната идея на шпера е точно такава да може да ти бутат и двете гуми, това че ние ги ползваме с друга цел е друга тема на разговор

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- IceFire
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
- Мечтае да кара: E38 740D BiTurbo 245 HP '99
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5