Колко е страшно да притежаваш 725ТДС автоматик?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Колко е страшно да притежаваш 725ТДС автоматик?

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 24 Май 2013, 10:29

Никой не си признава че ТДС му гори 15 градско , всичко се върти около 8 затова няма отговори на твойте въпроси.
Казано с 2 думи - да ми го подаряват няма да го взема .
търси си една бензинова 38ца като ти е мерак и това е .Аз по друг начин реших тази задачка,ама не е тук темата .
Просто си вземаш дрруг тип кола за друг тип нужди.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 25 Май 2013, 9:51

Страшно, страшно, колко да е страшно? И да влезнеш вътре, нали казват, че вътре мечки няма?

По - скоро основният въпрос е дали имаш нерви и финансови възможности да наливаш пари в една такава кола. Другият е ясен - дали си струва - след като ти е мечта - значи си струва.

Другите въпроси според мен не са кой знае, колко важни.

Автоматик - и да се разваля и да не се разваля е все тая. Така или иначе с такава лимузина и ръчни скорости няма да е кой знае колко голямо удоволствието от шофирането.
Разхода на гориво и какво се разваля - ми колкото, толкова. Частите и те така - каквото се развали, се прави.
Електроника, интериор, окачване - пак така, като се развали нещо - купуваш.
Екстри - много просто - колкото повече, толкова по - добре. Телефон, навигация (голяма), печка, щори и т.н. Ама честно казано с този бюджет не ми се вярва.

Иначе само да ти кажа, че с две деца и много багаж, е38 определно не е правилната кола (зависи и донякъде от това, колко са годишни децата), но определено е39 комби е доста по правилната посока.

И защо е39 определено не е твоята кола? Лично аз след около 100к км с е34 и само 10к км на е39...някакси не ми се качва отново на е34.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 25 Май 2013, 11:24

@2bar написа:Страшно, страшно, колко да е страшно? И да влезнеш вътре, нали казват, че вътре мечки няма?

По - скоро основният въпрос е дали имаш нерви и финансови възможности да наливаш пари в една такава кола. Другият е ясен - дали си струва - след като ти е мечта - значи си струва.

Автоматик - и да се разваля и да не се разваля е все тая. Така или иначе с такава лимузина и ръчни скорости няма да е кой знае колко голямо удоволствието от шофирането.
Разхода на гориво и какво се разваля - ми колкото, толкова. Частите и те така - каквото се развали, се прави.
Екстри - много просто - колкото повече, толкова по - добре. Телефон, навигация (голяма), печка, щори и т.н. Ама честно казано с този бюджет не ми се вярва.

Иначе само да ти кажа, че с две деца и много багаж, е38 определно не е правилната кола (зависи и донякъде от това, колко са годишни децата), но определено е39 комби е доста по правилната посока.

И защо е39 определено не е твоята кола? Лично аз след около 100к км с е34 и само 10к км на е39...някакси не ми се качва отново на е34.

Не ми харесва като визия, докато Е34 и Е38 е нещо съвсем друго, въпрос на вкус.А като цяло комбито никога не ми е харесвало, не знам защо, но е факт.В една 38ца всеще се намери място за една количка и 2-3 сака багаж.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 25 Май 2013, 11:49

то всичко е въпрос на вкус. е при такива стари коли вече става въпрос и на пари и нерви.

и аз не карам комби, защото не ми харесва, но като ходим някъде с двете деца, количка, на малката колелото и т.н. и виждам, че багажника на е39 не е кой знае колко голям. А багажниците на е39 и е38 не са кой знае колко различни.

Освен жена ти да е по - пестилива при приготвянето на багажа. Тогава може и да ви стигне багажника на е38. Ама моята не е.... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 26 Май 2013, 0:47

@2bar написа:И защо е39 определено не е твоята кола? Лично аз след около 100к км с е34 и само 10к км на е39...някакси не ми се качва отново на е34.

Много е субективно. Е39-ката ми е 10000 пъти по-оборудвана и запазена от Е34-ката, но старият дръгел си ме влече и до ден днешен си го карам с кеф. Пък и много истински Е34-каджии тука неведнъж са заявявали, че ако трябва да си сменят модела, то това ще е само с Е38.

И аз обаче мисля, че на Старшината най-добре ще му легне един М52Б28 с газчица .

П.С. Колега в работата има един чудесен Опел Омега ТДС и заради него не искам да чуя повече за този двигател. :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 26 Май 2013, 10:32

LiTtLeRoCk написа:
@2bar написа:Страшно, страшно, колко да е страшно? И да влезнеш вътре, нали казват, че вътре мечки няма?

Не ми харесва като визия, докато Е34 и Е38 е нещо съвсем друго, въпрос на вкус.А като цяло комбито никога не ми е харесвало, не знам защо, но е факт.В една 38ца всеще се намери място за една количка и 2-3 сака багаж.

Колега скачай смело.Препоръчвам ти бензинов мотор и после ГАЗ :mrgreen: Аз от 2.8 накрая купихме 5.4 и неискам да чуя и за друга кола и мотор.По-скъпо е за поддръжка от едно е34 ама... за това живеем - да си угаждаме и да сбъдваме мечтите си :bchug: А и винаги можеш да я продадеш,НО ще си имал и карал най-яката кола :smoke:

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Май 2013, 12:30

chernobila написа:Аз от 2.8 накрая купихме 5.4 и неискам да чуя и за друга кола и мотор.По-скъпо е за поддръжка от едно е34 ама... за това живеем - да си угаждаме и да сбъдваме мечтите си :bchug: А и винаги можеш да я продадеш,НО ще си имал и карал най-яката кола :smoke:

Мечтае да кара: е38 735 ???
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 26 Май 2013, 14:32

Хаос написа:
chernobila написа:Аз от 2.8 накрая купихме 5.4 и неискам да чуя и за друга кола и мотор.По-скъпо е за поддръжка от едно е34 ама... за това живеем - да си угаждаме и да сбъдваме мечтите си :bchug: А и винаги можеш да я продадеш,НО ще си имал и карал най-яката кола :smoke:

Мечтае да кара: е38 735 ???

Да.... :mrgreen: Не съм си обновил профила :smoke:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 26 Май 2013, 21:57

Alexch написа:
@2bar написа:И защо е39 определено не е твоята кола? Лично аз след около 100к км с е34 и само 10к км на е39...някакси не ми се качва отново на е34.

Много е субективно. Е39-ката ми е 10000 пъти по-оборудвана и запазена от Е34-ката, но старият дръгел си ме влече и до ден днешен си го карам с кеф. Пък и много истински Е34-каджии тука неведнъж са заявявали, че ако трябва да си сменят модела, то това ще е само с Е38.

И аз обаче мисля, че на Старшината най-добре ще му легне един М52Б28 с газчица .

П.С. Колега в работата има един чудесен Опел Омега ТДС и заради него не искам да чуя повече за този двигател. :mhihi:

Съгласен съм с тебе колега наистина след Е34 и за мен е само Е38 ..
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 27 Май 2013, 22:53

и аз така мисля колега,но вече става трудно да се намери читаво и от двете
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 27 Май 2013, 23:14

Bavarishe написа:и аз така мисля колега,но вече става трудно да се намери читаво и от двете

Трудно, трудно, ама LiTtLeRoCk ако се върне от Монтана с една такава да се похвали веднага :!: :ok:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 28 Май 2013, 9:02

Alexch написа:
Bavarishe написа:и аз така мисля колега,но вече става трудно да се намери читаво и от двете

Трудно, трудно, ама LiTtLeRoCk ако се върне от Монтана с една такава да се похвали веднага :!: :ok:

Каква я мислих аз, а каква стана тя :mhihi:
Като цяло се бях насочил към ТДСа, затова и пуснах тази тема, но като видях въпросната кола, просто ме грабна от първия път.Остава да се чуя с колегата, защото сега не съм в БГ и да се разберем.
Искам да благодаря на всички, които изказаха мнения по моите въпроси.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 28 Май 2013, 13:51

zvetiko написа:
та моля те не ме карай да чета глупостите на книжни плъхове като майстор Цветко,който едва ли ще си доведе дилърската диагностика на 600км заради колега ....или колегиалността тук не е това,което беше,ама не баш .....и мен нека модераторите ме извинят за офф-а

Ванка, доста повече коли от теб съм оправил, защото аз просто ги правя, докато при теб трябва да се опъне трапеза, а това изисква време. ;) Това, че зная и мога неща, които ти не знаеш и не можеш не ме прави книжен плъх.
........................................................................................................................................................................................
Пепи ,имаме време за опъване на маси ,поне 10 дни в годината отделяме за такива работи,може да заповядаш някой път забавно е -повярвай ми :yes:
Относно термина ''книжен плъх'' не знам защо го смяташ за обиден или поне така реагира-аз имах предвид начетен човек с никаква или минимална практика-повярвай ми също като чета твои обяснения,в които се чувствам все едно съм втори клас знаеш таблицата по-добре от даскала и нормално е човек да те засече,нали ;) ....муха в мозък на автоматик,наелектрезирана демферна шайба от бубина даваща грешка на мотроника и мн.други които се учат с практиката :yes:
това кой колко коли оправил не знам как да го коментирам защото за мен е хоби ,не професия и още нямам неуспешен ремонт (все пак да не си играем на доказване) :yes:
Живи и здрави (с добри чувства го пиша) :bchug:
по темата: Честит нов шлеп на автора :yes:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 28 Май 2013, 18:26

ivan. написа:
zvetiko написа:
та моля те не ме карай да чета глупостите на книжни плъхове като майстор Цветко,който едва ли ще си доведе дилърската диагностика на 600км заради колега ....или колегиалността тук не е това,което беше,ама не баш .....и мен нека модераторите ме извинят за офф-а

Ванка, доста повече коли от теб съм оправил, защото аз просто ги правя, докато при теб трябва да се опъне трапеза, а това изисква време. ;) Това, че зная и мога неща, които ти не знаеш и не можеш не ме прави книжен плъх.
........................................................................................................................................................................................
Пепи ,имаме време за опъване на маси ,поне 10 дни в годината отделяме за такива работи,може да заповядаш някой път забавно е -повярвай ми :yes:
Относно термина ''книжен плъх'' не знам защо го смяташ за обиден или поне така реагира-аз имах предвид начетен човек с никаква или минимална практика-повярвай ми също като чета твои обяснения,в които се чувствам все едно съм втори клас знаеш таблицата по-добре от даскала и нормално е човек да те засече,нали ;) ....муха в мозък на автоматик,наелектрезирана демферна шайба от бубина даваща грешка на мотроника и мн.други които се учат с практиката :yes:
това кой колко коли оправил не знам как да го коментирам защото за мен е хоби ,не професия и още нямам неуспешен ремонт (все пак да не си играем на доказване) :yes:
Живи и здрави (с добри чувства го пиша) :bchug:
по темата: Честит нов шлеп на автора :yes:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 28 Май 2013, 20:04

Е аз ли нещо не съм разбрал...или автора на темата вече си е купил кола ? :paranoid:

ПредишнаСледваща

Назад към Е38